В момента чета...46

• 83 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • Ямбол
Започнах все по-рядко да чета ревюта. особено тук, след като се парих няколко пъти, минавам по диагонал.
В ГР гледам оценката и ревютата на приятелите ми, както и тези от България.

По темата, започнах "Генезис" - Бърнард Бекет:
Скрит текст:

# 721
Ревюта чета в ГР и тук.

Започнах "Щъркелите и планината" на Мирослав Пенков. Още съм в началото и е рано да споделя мнение. Отделно, електронно, чета "Момичето от Дания" - не съм гледала филма, а само знам, че взе Оскари. Историята е интересна, особено поради факта, че е по истински случай. Стила ми е леко суховат. 

# 722
Здравейте, момичета,
търся електронен вариант на Сребристи сенки от Ришел Мийд. Ако я има някой, може ли да ми я прати? Мейла ми е aristotle@abv.bg.

# 723
  • Ямбол
Боряна, в тази тема попитай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=914764;topicrefid=19

# 724
  • Ямбол
Толкова много ми хареса "Генезис" като я четох преди време. Така ме зашемети краят й, че дълго време след това ми беше трудно да подхвана друга книга.

Боряна, мога да ти изпратя книгата в epub формат, дано те устройва  Peace .

# 725
Вече избягвам да чета дълги ревюта, защото няколко пъти видях спойлери. Откакто прочетох какво се случва в две от книгите на Несбьо, не съм посягала към него. Напоследък търся ревюта, след като съм прочела дадена книга - любопитно ми е дали моето мнение съвпада с мнението на другите.

# 726
И аз предпочитам да чета ревюта след като съм прочела книгата.
Това, което четем тук в темата са по-скоро мнения, нали? Чета всички, дори и на потребители, с които мненията ни почти не съвпадат. Благодарение на няколко потребителки тук съм попадала на страхотни книги, книги, към които иначе не бих посегнала.

# 727
  • Шумен
Продължавам с Щъркелите и планината, доста е неудобна за четене, заради формата на самата книга, но за сега историята ми харесва (прочела съм само първата част). Аз по принцип обичам да чета такива романи, които ме връщат в миналото. Не знам защо не мога да се разбера с Калуня-каля, която продължавам да мъча на четеца.

# 728
  • Mediterraneo
Снощи започнах 11/22/63 на Кинг. След сигурно 20 години отново съм в плен на Краля! Някой беше писал тук, че умишлено не е хващал да чете "новия" Кинг. Май аз също. Но още след първите 50 страници разбирам, че това е било грешка- да се лишавам от подобно удоволствие.
Кинг си е Кинг  Heart Eyes Чета, чета, чета...

# 729
Продължавам с Щъркелите и планината, доста е неудобна за четене, заради формата на самата книга, но за сега историята ми харесва (прочела съм само първата част). Аз по принцип обичам да чета такива романи, които ме връщат в миналото. Не знам защо не мога да се разбера с Калуня-каля, която продължавам да мъча на четеца.

Значи с теб се движим в синхрон 😄 След малко започвам 2 част. Аз обичам да чета книги, отпечатани на такава хартия и с такъв мирис 😍

# 730
  • София

Най-известната и книга е "Шоколад", всъщност тя е част от трилогия.
Може ли да споделиш и другите части от трилогията, защото "Шоколад" много ми хареса и бих прочела с удоволствие и останалите. Praynig
Тъкмо се чудех какво да чета, защото след 2те книги на Халед Хосейни, които ме разтърсиха из основи и "Чест"  на Елиф Шафак,  ми е трудно да продължа с каквото и да е.
 Затова и се напъхах в темата Simple Smile

# 731
Аз започнах Познание за жена на Амос Оз.

# 732
  • на североизток от Рая
 Чета "Кажи на вълците, че съм си у дома" и се наслаждавам истински. Толкова хубава книга, така леко се чете, не натоварва, не обсебва. Не очаквах толкова да ми допадне.

# 733
  • Belgium

Най-известната и книга е "Шоколад", всъщност тя е част от трилогия.
Може ли да споделиш и другите части от трилогията, защото "Шоколад" много ми хареса и бих прочела с удоволствие и останалите. Praynig

Другите 2 части са "Бонбонени обувки" (https://www.helikon.bg/books/76/-%D0%91%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE% … D0%B8_129462.html) и "Праскови за кюрето" (https://www.helikon.bg/books/56/-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA% … D0%BE_169999.htmlPeace

Аз лично много обичам и да чета, и да пиша ревюта за книги, особено ако много са ми харесали или точно обратното - издразнили са ме яко. В GoodReads си имаме една групичка, с която редовно си обсъждаме надълго и нашироко определени книги.

Ето сега все още мъдря пространно ревю на биографията на Илън Мъск, на която дадох 5 звезди  Heart Eyes Толкова го обичам тоя човек, че ми трябва време да си събера мислите и да пиша по темата. И един нов читател да зарибия за тази книга, пак е достатъчно  Laughing

Междувременно нещо "Чародеите" на Ромен Гари ми се опъва  Rolling Eyes
Никак не очаквах подобно нещо и съм неприятно изненадана. Ще я дочета разбира се, но Гари до сега никога не ме е разочаровал.

Едновременно с нея си чета "Записки от един малък остров" на Бил Брайсън за смях и разтоварване.

# 734
 Сапфиреносиньо - Керстин Гир

Общи условия

Активация на акаунт