А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 94 973
  • 776
  •   2
Отговори
# 645
И аз я обмислям, но все още не съм я чела, за да преценя доколко атрактивно са разказани. Ще се радвам да споделиш впечатления.

# 646
  • София
Свърши Пръц-прахът на Ю, хареса му, ще купуваме и другите явно, сега се връща малко на о. Корфу с:

Градината на боговете - Джералд Даръл

Ще се радвам после да споделите мнения за Митологията на Геймън.

# 647
И аз я обмислям, но все още не съм я чела, за да преценя доколко атрактивно са разказани. Ще се радвам да споделиш впечатления.

Първото, което ми каза, беше, че нещо не я грабва книгата, но "ще й даде втори шанс"  Simple Smile
Сега я попитах пак, прочела я е вече и каза, че е "много яка, а Нийл Геймън по принцип е страхотен разказвач". Аз все още не съм разгледала книгата - Геймън ясно, че е "страхотен разказвач", но нямам представа преводът как е.

# 648
Дъщеря ми е чела само Коралайн от Геймън. Не мога да преценя коя от детско-юношеските му книги би ѝ допаднала, за да я добавя. Тук из темата срещнах препоръка за "Sleeper and spindle", но ми се стори с много сложен език за момента (на английски я гледах).
Митологията скоро ще си я взема и ако не е на сложен английски, направо така ще ѝ дам да я чете, а ако е трудна, ще чакаме до лятото да си я вземем и на български, така че имаме време да съберем впечатления.

# 649
  • София
Моят е чел и харесал Книга за гробището, Междусвят и Сребърният сън, Звезден прах. Фен е на автора един вид Simple Smile

# 650
"Звезден прах" ми се струва за малко по-големи. Поне моята дъщеря няма да може да я оцени на този етап.
Аз много харесвам и "Никога никъде никой", но също е за по-нататък. Иначе ми е страшно любима.
"Книга за гробището" ще я потърся.

Но скандинавската митология ще е добра връка със серията на Рик Риардън за скандинавските богове.

# 651
  • София
Никога никъде никой аз я четох съвсем скоро и много ми хареса, но също смятам, че е малко за по-натам, Океан в края на пътя също за сега му го отлагам. А Звезден прах беше първата му среща с автора и  му хареса наистина много, много. На 10 беше тогава.

# 652
"Корълайн" гледаха като филм децата и сънуваха кошмари дълго време, отчетох си го като грешка. Не знам книгата как е.

"За щастие, млякото" на Геймън става и за по-малки.

# 653
  • София
И аз я заглеждах тази за млякото и ми се стори подходяща, но само я разлиствах в книжарницата и не смея да препоръчвам без пълен поглед. Но е кратичка и с много илюстрации.
Аз си мисля скоро да му прехвърля Неестествени твари, Геймън е съставител и има и негов разказ, до сега с разкази не съм го пробвала детето, може да му хареса като формат (ала приказки), да чете по 1-2 дневно.

# 654
Азсъм 4 клас и чета страшно добре (не че се хваля или нещо, но просто си ми е в кръвта  Simple Smile )
Обичам да чета, да съчинявам, писала съм книжки ( с по 6-7 страници ) като по-малка и ми е хоби.
Чела съм Хари Потър, Пърси Джаксън (поредица от 5 книги), Дневника на един дръндьо (поредица от 7 книги), Мечо Пух, Български народни приказки голямото издание, Мумията Думи и Вълшебни приказки на Братя Грим и още много книги чийто заглавия не помня.
Само ще кажа че децата на възраст 9/14 много харесваме Рик Риърдън, постоянно говорим за неговите книги поне в моето училище  Grinning

# 655
# 656
Започна "Лабиринтът с костите" на Рик Риърдън, първа книга от поредицата "39 ключа". 10 книги са и интересното е, че всяка е от различен автор, то и затова трудно ги открих. Заредила съм му ги на четеца, дано му допаднат и следващите 2-3 седмици ще са уредени, стига е препрочитал Пърси.

# 657
Въпросът ми към вас е-от кога и как се увлякоха децата ви по четенето?
Кое произведение може да "запали" интереса към четенето на момче в четвърти клас? Книгите,които е трябвало да чете са му скучни. За текстовете в учебника-да не говорим.Повечето и за мен са досадни, но мълча. В един само имаше над 10 архаични и непознати за десетгодишно дете думи от рода на абаджия,сахатчия....
Моля да ми препоръчате книга. И особено такава,която е "излекувала" проблем като нашия.

# 658
  • София
Започна "Лабиринтът с костите" на Рик Риърдън, първа книга от поредицата "39 ключа". 10 книги са и интересното е, че всяка е от различен автор, то и затова трудно ги открих. Заредила съм му ги на четеца, дано му допаднат и следващите 2-3 седмици ще са уредени, стига е препрочитал Пърси.
При мен Николета не ги хареса, изчете 2-3 и се отказа. Това беше след Пърси, след това продължи с другите му поредици, но не мисля,че ще се върне на 39-те ключа.
Преди тях учудващо успях да я запаля по Винету и ги изчете.
Малката в момента чете Хрониките на Спайдъруик, мина вчера първата, иска да и сваля и втората. Другата и кака чете същата паралелно с нея  Joy

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 13:24 от Aila

# 659
При моя син "Къщата на тайните" (голяма боза по мое мнение) беше тази, която го запали по четенето тази есен, 4ти клас. Преди това беше чел две книги за Хари Потър, първата книга за Пърси Джаксън, Том Сойер, и разни други, но все с напомняне, подканяне и почти от нищо не беше впечатлен. След "Къщата на тайните" се започна едно здраво четене, не мога да го накарам да си легне.

Общи условия

Активация на акаунт