Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (9)

• 33 302
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
  • От Луната
Соренда, не знам чети на страницата на ЦАР, мисля че не може, защото ако можеше, аз имам индикации и да съм кандидатствала отдавна...
Магнетик,  Praynig Praynig Praynig и аз ще се пробвам по-рано, заради тази тромбофилия трябва по-навреме да хващам Б и ако се налага да започвам терапията.
Кристи, вие сте с половинка ген, на мен ми липсва целия, шанса е доста по-голям. Ще изследвам и другите два да ги видим, но предполагам, че ще имам терапия. Утре Калчев ще ми погледне резултатите и ще видим с Русев ли с Въжарова ли ще се консултирам, за другите неща. В Геника изследват другите два ACE и F13, които могат да усложнят този ген. И само чакам док да видя какво ще каже и ако мога ще ги пусна в Малинов, ако не в Геника. В МД ги нямаше, но и не искам да чакам. Въпреки че сега са ми ги направили за 6дни, което е 10дни по-рано от срока който ми дадоха.  
Поли, днес след като се запознах повече с тази тема, мисля, че не е тромбофилията. При мен обаче се оказва малко по-сложно ... Боже добре че ги направих сега!

# 16
Благодаря за темичката, Камшир!
Магнетична, супееер! Дано след девет месеца да си ги гушкаш!

Момичета, благодаря ви много за милите и успокоителни думи!!!
Пишеше, че не може да се кандидатства за финансиране по фонда с намален яр, нали?
Защото док ми каза, че ако и втората сг е с понижена подвижност може да кандидатстваме с мъжки фактор, ама сега...

За фонда не ти гледат стойностите на АМХ, а тези на FSH, ако не бъркам, а за мъжкият фактор май изобщо не им трябват твои изследвания. Такива са моите спомени, но четох инфото преди доста време Simple Smile

# 17
  • От Луната
Поли, какво да се прави ... виж колко бързо само събирам информация. За съжаление съм далеч от тази сфера, но ако бях щях да запиша някоя докторантура  Mr. Green . Днес говорих с брат ми, понеже и той е засегнат от това нещо, и му обяснявам, той мига мига и не знае какво да каже. Стигнахме до извода, че ще умрем млади и красиви т.е. от инфаркт без да се мъчим. Според мен вече ме мислят за хипохондричка у дома, а не знаят и половината от това което реално съм изследвала Sad
То не остана диагноза дето да нямам. Като тръгна да ги изброявам и все забравям нещо ...

# 18
Соренда, може да кандидатствате по мъжки фактор, ако имате втора лоша СГ, но ФСХ трябва да ти е под 12 за целта.
Йоли, според мен пусни по-пълен пакет в Геника. Сега всъщност виждам, че си корегирала резултата и си хомо по PAI, което само по себе си мисля налага директно фракси. И може да е безмислено да даваш още пари за другите, ако така или иначе трябва да минеш на терапия с инжекции.
Скрит текст:
Аз съм хетеро по PAI, но и по АCE и заради второто съм на фракси. Абсурд да си седя на АП само. Само в крайно наложителен момент, ако нещо много зле ми повлияят инжекциите бих ги спряла. Не мога да си позволя трета загубена бременност особено при условие, че дори не мога да я постигна нормално. Пък, ако ще всичко да е теоритично. Ако бях изобщо без аборти или само един може би бих рискувала, но при сегашното положение не. Просто мисля следващия път да следя по-сериозно дозата и кръвопотока и ще реагираме на момента.
Поли, въздържай се да пишеш мнения едно след друго, че ще те "изчисти" модератор Wink Кофти, че са те оставили чак за понеделник. При всякакво неразположение звънкай в клиниката. Аз също имах някакви леки болки деня преди К. Док ме накара да не спирам утрогестана и дуфастона, за да не кръвна.
Леле от много писане забравих Магнетик Hug Много, много те прегръщам и стискам палци след десетина дни да се похвалиш. Изненада ме с двете ембриончета Rolling Eyes Нали беше на чист ЕЦ този път?

# 19
  • От Луната
Соренда, винаги се иска ФСХ при кандидатстване, АМХ не е от значение, само ФСХ да е под 12. Само с НЯР не може да се кандидаства, трябва още нещо, но може да минеш с приоритет, което е добра новина, че сега се чака повече от обикновено.
Блинк, ACE и F13 ще пусна, за да знам колко е сериозно. Не мисля да ги повтарям всички, само тези два като допълнение. Ще чакам док да каже утре какво мисли, и дано ме насочи към Русев или Въжарова примерно. Въпреки, че с нея имам консултация и тя каза, че нямам нужда от тези изследвания.
Искам да мина на аспирин поне до теста, нищо няма да ми стане ако го пия, иначе има вероятност да откача, което не е препоръчително. Ще трябва да и да започна с тестовете по-рано, а бях се нагласила да чакам до 5ти ...

# 20
Йоли, може да пуснеш Разширен панел 1 или 2 в Геника.
Скрит текст:
Не случайно за мен са най-добър вариант за тромбофилии и ги препоръчвам. Специализирани са в подобни изследвания, нова техника и специалисти. Допадат ми препоръките им за допълнителни изследвания, които на други места ги пропускат. Разбира се някакои хора биха го възприели за точене на повече пари. Но аз като човек на презастраховките го предпочитам. Някак си съм склонна да се доверя повече на тях като лаборатория. Освен това има удобни пакети. Пазят кръвната ти проба известен период и може да правиш допълнителни изследвания в последствие.
Пий си АП без това ще минат няколко дни докато се натрупа и подейства. Той е поддържащ. Мини през доцента, ако има възможност да се вмъкнеш в графика. Поне ще ти обясни всичко и ще те насочи. Според мен е хубаво да ти включат инжекции поне до времето за теста, за да по-добро кръвоснабдяване. Пък после ще го мислите по-подробно, ако имаш съмнения. Може да направиш един по-ранен кръвен към 11-ти ден. Пикливите не е ясно дали ще покажат. Мен примерно не ме обичат много. Но пък изкарват някакви незабележими черти при наличието на Б. Обаче чак към края на 12-ти и началото на 13-ти ден.

# 21
  • София
Честита нова тема да е много бебеностна. Кашмирче bouquet
Леле днес много сте изписали бе... едвам ви изчетох  Joy
Магнетична много ме зарадва тази новина Hug сега си бременна до доказване на противното.
Док пуска АМХ за да види и прецени как евентуално ще се реагира на стимулация.И за фраксито не е много съгласен,на мен последния път ми каза ще видим и ще преценим/понеже имам предписан от Русев през ден/
Ами друго не запомних прегръдки на всички Hug Hug Hug Hug
Аз утре съм пак при док да видим дали ще има нещо да правим .

# 22
Благодаря за темичката, Камшир!
Магнетична, супееер! Дано след девет месеца да си ги гушкаш!

Момичета, благодаря ви много за милите и успокоителни думи!!!
Пишеше, че не може да се кандидатства за финансиране по фонда с намален яр, нали?
Защото док ми каза, че ако и втората сг е с понижена подвижност може да кандидатстваме с мъжки фактор, ама сега...

За фонда не ти гледат стойностите на АМХ, а тези на FSH, ако не бъркам, а за мъжкият фактор май изобщо не им трябват твои изследвания. Такива са моите спомени, но четох инфото преди доста време Simple Smile
ФСХ се пуска задължително, без значение с какъв фактор кандидатствате.

Блинг, аз съм хомо по АСЕ и хетеро по РАI. Сега ме хвърли в чуденка newsm78

# 23
  • От Луната
Блинк, аз нали сега съм пускала разширен, защо да ги повтарям? Само тези двата ми липсват... имам доверие на лабораторията. Все пак става дума за Национална генетична лаборатория, ако там няма коректни резултати, то не знам къде би имало.
Честно казано при всички положения ще настоявам за АП поне до теста, после ще го мислим.
Креми, стискам палци за утре ...

Момичета изследвайте ИР, може да повлияе на АМХ. ПКЯ също влияе, не мислете, че една стойност сама по себе си е диагноза. Трябва оценка цялостно, а не на парче.

# 24
Цоп, със свито сърчице  newsm45
Тотално се отчаях. AMH 0,140; FSH 15; 3% по Крюгер. Имам чувството, че съм в тяло на 49-годишна жена. Страх ме е в сряда да не чуя: "Нищо не мога да направя"  Cry  Охх, дано тоя проклет Золадекс да ме е разбъркал нещо временно, макар че минаха вече 6 месеца.
Днес ми е критичен ден. Приятелят ми катастрофира на път да ме вземе от работа. Добре, че му няма нищо.  Praynig
Синеока, какво е ИР?  newsm78
Магнетична, стискаме палчета.  Peace

# 25
  • От Луната
Боби, ИР е инсулинова резистентност. Изследва се кръвна захар и инсулин на гладно, или трикратно обременяване с глюкоза.
ФСХ не ти е толкова завишено, виждала съм успешни опити и с доста по-голямо ФСХ. Момичето беше с 24ФСХ, успя при д-р Вакрилов в МД. С нея вървяхме заедно на първото ми инсе. Не ти препоръчвам да се местиш, а само ти казвам, че има надежда и не бързай да отпишеш нещата. Не се отчайвай!!! Ей! В най-лошия случай, ама в най-най-лошия е донорска Я. Трудно се приема, но изчерпай твоите възможности и после мисли за това!  Hug Hug Hug Hug Hug Като за начало обсъдете с док нещата, знам че е трудно, аз самата днес изпаднах в истерия, но това не ни помага в решенията.

# 26
Запис и от мен! Дано темата да е много късметлийска и да подобрим рекорда от предната - май там имаше най-много бременни момичета досега.

Магнетична, успех с двете ембриончета! Да си те харесат много и след 9 месеца да ги гушкаш! Praynig

Боби, гуш!  Hug Не се отчайвай предварително! Изчакай док да види и да коментира. Цифрите сами по себе си нищо не значат, да не говорим че има момичета забременели дори по повече от един път с по-лоши показатели! Стискам палци нещата да не са толкова черни, колкото си мислиш  Praynig

# 27
Боби, дишай! Малко по малко всичко ще си дойде на мястото.

# 28
Кристи не знам какво да ти кажа Confused
Скрит текст:
Правих тромбофилиите преди 4 г след първия А. Първо пуснах някакъв по-основен пакет в Геника. Всичко излезна нормално освен хетеро по PAI. Като забележка имаше да се изследва ACE и  още нещо, че заедно имат кумулативен ефект и опасност от аборти. Док също ми препоръча да ги пусна, за да преценим имам ли нужда от фракси или само на АП ще карам. Направих някакъв допълнителен пакет и цъфна хетеро ACE и MTRR за Б12 Преди да отидя при него мислех, че ще се размина с инжекциите обаче не можа. Имай предвид, че става въпрос за предишния ми док, който ми е градски. Не е генетик или имунолог, но си имаше екип от специалисти, до които се допитваше и е един от най-добрите репродуктивни специалисти в рамките на града и много си го тача и обичам. Просто човекът след втория аборт и шантавите ми хормони каза, че се е изчерпал с моя случай и си ме насочи директно към ин витро клиниките, забележи в Сф, а не в града. Сега прави вече и ин витро, ама е зелен в тази област и не ми се рискуваше. Като се върнах в клиниката наесен и се консултирах с доцента, неговата терапия се припокри напълно с предишната. Съвсем леко се опъваше, но пак главно заради ACE-то и абортите ми остави фраксито и просто намекна следващия път да проследя внимателно каква точно ми е правилната доза. С предната бременност цял месец бях на фракси, не усетих никакви странични ефекти или много да съм се разредила. Единствено имах няколко синини по краката от леки удари, които си постояха доста време и след миседа. Но не съм имала никакво кървене. Сега вече колко е била правилната доза не се знае, защото не стигнах до там да правя изследвания.
Та склонна съм да им вярвам, че това ми е терапията на първо време, а и през годините от наблюденията ми върху препоръките и терапиите на други хора нещата се припокриват. Само забелязвам, че в твоята клиника някак си пренебрегват специално тромбофилиите и се прави някакъв основен пакет като при хетеро PAI няма препоръка за другите неща. Може и да е практика на Геника само не знам. Но примерно в моя случай можеше да си ме оставят само на АП като нямам другите резултати и това да се окаже крайно недостатъчно.
Това разбира се са си моя тълкования и усещания, базирани на моя опит. Може в очите на някои хора да изглеждам едва ли не вманиачена на тема презастраховка, ама нека минат по същите стъпки и ще си говорим пак. За себе си съм приела, че ще поема риска с инжекциите дори и да нямам чак такава нужда от тях. Мисля, че с едно добро проследяване на дозата било то при Паскалева, както и по-често следене на кръвопотока, нещата ще се овладеят.
Виж, ако говорим за имунология там имам огромни резерви. Интралипидът не ми пречи изобщо и е супер безобиден, ама не съм много склонна на имуноглобулини. Надявам да не се опитват да ми ги пробутват на по-късен етап. За момента си мисля, че бих рикувала един път без подобни вливки и вече, ако положението стане много зле тогава бих се съгласила
Креминце, стискам палци за утре да продължите по план Hug
Йоли, не знам какъв пакет се води там, където си ги изследвала. Говорех за Геника.
Аз само обременяване не съм правила. Няколко пъти съм се чудила и пуснах само инсулин и кр. захар. Уж са ок и въпросният индекс ми излиза нормален. То остава и с тези 45 кила да имам проблем там ooooh! Не, че не е невъзможно.
Боби, съжалявам за лошите резултати. Обаче винаги има шанс. Не се отчайвай. Надявам се Перу някой ден да се включи за подкрепа, ако ни чете. Тя е едно от доказателствата за това. От голямо значение е и възрастта. Твоята не беше толкова сериозна, ако не се лъжа Thinking Не знам дали по някакъв начин и самото лапаро и инжекциите след това нямат някакво влияние. Док никога няма да ти каже, че нищо не може да направи и да ти отнеме надеждата.

# 29
Блинг, в коя седмица са ти абортите?

Общи условия

Активация на акаунт