Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (9)

• 33 859
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Че се чака много спор няма. Но да се радват тези, които могат да се класират за него, защото някои хора и тази възможност нямат. Не, че е някаква опция лично за мен. Не ми се опира до сериозни и силни стимулации, каквито са наложителни при използването му. Ама човек не знае как ще го завърти живота,  до къде ще трябва да стигне и с какво ще трябва да се примири.

# 121
Че се чака много спор няма. Но да се радват тези, които могат да се класират за него, защото някои хора и тази възможност нямат. Не, че е някаква опция лично за мен. Не ми се опира до сериозни и силни стимулации, каквито са наложителни при използването му. Ама човек не знае как ще го завърти живота,  до къде ще трябва да стигне и с какво ще трябва да се примири.

Блингче, с 4 неуспешни АРТ  не можеш ли да кандидатстваш по точката неизяснен стерилитет? Мисля, че не е нужно да се използва цялата сума за стимулация. Поне така са ми казвали хора, правили опит по фонда....

# 122
Блинг, има и други критерии за кандидатстване по фонда - например възраст над 35 и т.н. И аз се чудя дали някъде правят лека до умерена стимулация по фонда. Логиката да се използват средствата със силна стимулация е ясна, но ако слабата ще свърши работа - преполагам доста случаи са така - поема ли някой риска.
Скрит текст:
Стимулираният ми опит беше с много силна стимулация, но продължи много кратко и затова едва преполовихме финансирането. Гаранции няма като в математиката. Ако се планират по-леки и дълги стимулации ще е по-добре, нали?

# 123
  • От Луната
Кристи, само замени маймунката с [at], защото има ботове които сканират за имейли и трупат база данни за СПАМ съобшения, сканират точно кльомбата. Да не напълнят пощата му със СПАМ.

Поли, ще отговори!  Hug Ти как си? По-добре ли си, ядеш нали?

Боби, за да се кандидатства за финансиране, трябва ФСХ да е под 12. Може да го излъжеш временно с добавки, при някои момичета се получава, при мен за съжаление не Sad

Фонда така е зациклил, че нямам думи просто!  #Cussing out Септември догодина, може и да ни огрее.

Блинк, така е но това чакане ще ми струва пари, които вече съм дала за процедури и изследвания. Иначе и аз на косъм успях да се впиша в изискванията, ако не бях направила ТВЛ сега щях да съм след ин витро, а ако нещата не се бяха получили, което е много вероятно с неоткрита тромбофилия, трябваше да дадем още толкова. Парите за ин витрото отидоха по ТВЛ, ИНСЕ и изследвания ... много ми се искаше да направим ин витрото още сега, но няма как Sad
Иначе и аз мисля че не е нужно да се изразходят всички средства за стимулация. Зависи от случая.

# 124
Прочетох, че при самофинансиране се прави винаги ИМСИ. По-надеждно ли е? Аз ако опра до процедури ще си плащам сама. Не мога да чакам 1 година, а и като четох май няма да мога да кандидатствам заради ниското АМХ, високото ФСХ и подвижните войници на моя мъж  ooooh!
Досега нарочно не исках да се образовам за различните АРТ процедури ама май трябва да започвам  Sad

Боби, ИМСИ-то го водят уж най-надеждно, защото сперматозоидите се гледали под увеличение от 16 000 пъти. Въпреки всичко ембриолозите казаха, че така можели да подберат най-добрите бойци на външен вид, с правилна структура и т.н, но не можели да гарантират какви са им оплодителните способности и дали ще се развие ембрион, след като оплодят яйцеклетката. Общо взето пак има хиляди неизвестни, но не го мисли сега. Като дойде момента, ще ти препоръчат как е най-добре да се процедира.

По отношение на фонда - нас от клиниката ни насочиха натам и ни казаха как можем да кандидатстваме. Аз в началото на миналата година бях супер скептично настроена - да чакам една година? Абсурд! Но ето ме година по-късно все още небременна. Така че, в крайна сметка след 4 неуспешни опита, си подадохме документите за фонда миналата есен и така като гледам е съвсем реално да се възползваме от заповедта тази есен. Ако все пак се случи някакво чудо, знам че може да се запази и да се ползва за второ бебе.

На никой не пожелавам моя "късмет", разбира се и се надявам още следващите опити да са успешни и да не стигате до фонда Hug

# 125
Йоли, отговори ми... Според него съм провеждала оптимална терапия. Не изключва  напълно вероятността липсата на хепаринова терапия да е причината, но той предполага , че е по-вероятно причината да е генетичен дефект или някаква случайност, която можело изобщо да не разбера. Той като цяло подържа тезата, че тромбофилията не е доказан причинител на аборти.... Сигурна съм, че ако пиша на доц Русев отговорът ще е друг. Къде е истината подяволите? 20% от бременностите завършвали с аборт и едва за половината се разбирали причините. Това не ме успокои много.
Аз се разболях - гърло, хрема. Опитвам се да ям.

# 126
Аз от днес започнах с клексана и ще го продължа поне до консулта със Сигридов и цветният доплер  Peace

Относно изследванията преди процедура : февруари пускахме вирусология, хламиди и МБ. Март и април само МБ. Уреаплазма имам от октомври иникой не ми е искал нова  Peace
До сега и цито и МБ сами били перфектни, но е факт че първото ми изследване в живота за мико и уреаплазми,  излезе положително за уреаплазма, а ММ беше и за двете отрицателен.  Wink

Поли, дано изскочи причина и ти даде отговор  Hug и нека следващата ти бременност е безпроблемна до края  Hug Praynig Praynig  Както и на всички останали момичета  bouquet

Отивам да водя бубита на кафенце  Blush

# 127
Момичета, ние сме с неизяснен стерилитет и единственият шанс за фонд е 4 неуспешни процедури. За инсета е безмислено да си даваме парите предвид нашите проблеми, по-добре да отидат за 1-2 ЕЦ и после, ако трябва да се изчаква още време докато съберем финанси за още 1-2 опита. На този етап само един-два ЕЦ бихме успяли да си позволим преди да минем съвсем на червено. Да не говорим, че, от както се върнахме през есента в клиниката сумата, която бяхме заделили за един ЕЦ вече почти се стопи. Отделно ще два пъти по толкова през предишните години. Вече спрях да смятам. Само безмислено изчакване за успокоение на съвестта, че сме дали максимума за естествено забременяване. Единствено за втората ТВЛ не съжалявам, че щеше да ме е шубе да предприема опит без да знам какво е настоящето положение с матка и тръби.
Аз естествено няма да мога да се възползвам от изследванията от ТВЛ-а. Дори хламидията ми изтича тези дни. Всичко ще е на ново и в повече предвидила съм го. Вече и не ми правят впечатление подобни суми ooooh! Примирила съм се и не се оплаквам. Някои хора по десет години се влачат по мъките. Моля се само да не ги навъртам, че лично познавам няколко случая.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 13:06 от 💎Bling-a-ling💎

# 128
Блинг, има и други критерии за кандидатстване по фонда - например възраст над 35 и т.н. И аз се чудя дали някъде правят лека до умерена стимулация по фонда. Логиката да се използват средствата със силна стимулация е ясна, но ако слабата ще свърши работа - преполагам доста случаи са така - поема ли някой риска.
Скрит текст:
Стимулираният ми опит беше с много силна стимулация, но продължи много кратко и затова едва преполовихме финансирането. Гаранции няма като в математиката. Ако се планират по-леки и дълги стимулации ще е по-добре, нали?
Само възраст над 35г. не е достатъчна. Или поне не беше, когато аз кандидатствах newsm78 Стимулацията ще е такава, за каквато се разберете с лекаря. Мога да кажа АЗ какво направих. Направих лека стимулация със 75 единици, преди да издумкам заповедта. Не че имаше някакъв смисъл, защото и на леката, и на силната отговорих еднакво зле, ама за мен това е правилният начин Simple Smile

Йоли, отговори ми... Според него съм провеждала оптимална терапия. Не изключва  напълно вероятността липсата на хепаринова терапия да е причината, но той предполага , че е по-вероятно причината да е генетичен дефект или някаква случайност, която можело изобщо да не разбера. Той като цяло подържа тезата, че тромбофилията не е доказан причинител на аборти.... Сигурна съм, че ако пиша на доц Русев отговорът ще е друг. Къде е истината подяволите? 20% от бременностите завършвали с аборт и едва за половината се разбирали причините. Това не ме успокои много.
Аз се разболях - гърло, хрема. Опитвам се да ям.
Поли, напоследък масово се отрича ролята на тромбофилиите в ранна бременност. В по-късен стадий за прееклампсия да, но пък тя се наблюдава много внимателно и си има признаци. Вие хистология правихте ли?

Йоли, не само го смених, ами сложих скоби и го написах на български Mr. Green АТ!

# 129
Кристи, ще правя генетични тестове на материала след кюретажа.

# 130
Ние ноември също не оползотворихме цялата сума за стимулация. И никой не го иска това. Просто се покрива стимулация до някаква сума и това е. Ние никога не използвахме и парите за замразяване, защото нито един ембрион не изкара до 5-ти ден. В крайна сметка се подписах под по-малка сума, а не под 5 хилки

# 131
  • От Луната
Мен единствено ме притеснява факта че за 3 месеца врътнахме над 3000лв даже са над 3500. И с лопата да ги копая пак няма как да насмогна на темпото.
Сега очаквам парични постъпления, но и те няма да закрепят цяло ин витро ... ще обсъждам с наще и свекърите, ако се стигне до ин витро. Наистина вече не мога да бездействам. За тази цяла година и нещо, не само ще полудея, ами ще побъркам и всички около мен. Все пак надеждата за сега не е умряла още, пия си витаминките, хормоните и аспирина и гледам да да се надявам на положителен резултат. Повече от това едва ли мога да направя.

# 132
Йоли, а защо не поспреш за малко? За 6-и май видях самолетни билети за Малмьо по 200 лв. Три дни в Швеция! А защо не и някъде другаде? Не се пренавивай Hug

# 133
Ох, финансите и на мен са ми болна тема! Сега след тези непредвидени разходи май освен още една инсеминация др няма да мога да си позволя. А, за заповедта по фонда ще трябва да изчакам до ноември - декември... Оповавам се на  думите на Калчев и Сигридов, че ще забременея след к с инсе, дано!

# 134
  • София
  Оповавам се на  думите на Калчев и Сигридов, че ще забременея след к с инсе, дано!
Поли,колко време казаха приблизително да изчакаш?И какво са ти казали,че след кюретаж се забременява по-лесно ли?Аз съм го чувала,ама си мислех,че е вид успокоение,но на думите на Сигридов вярвам много.

До Кременски и аз съм се допитвала и на живо сме се срещали ,много е мил и отзивчив.Наистина пренебрегва хепариновите терапии,но той все пак не е АГ.

Общи условия

Активация на акаунт