~Пролетта пристигна вече, щъркел носи ни АПРИЛското човече!~№8

• 22 985
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
Момичета искам да попитам , дали някой се цеди с помпа и после да дава на бебето от шише ? Дали ще ми навреди на кърмата ? Аз имам много кърма , слагам малкия и от мен да суче ,но главно го храня от шишето , защото до такава степен съм разранена че като засуче пускам кръв а болката е неописуема  Sad Пробвах със силиконовите зърна , малко по добре е но пак си тече кръв . Мисля че и кръв гълта като суче от гърдата . От помпата пак боли но по малко кърви . Преди каза че засуквал правилно и да не съм се притеснявала , зърната щели да свикнат  newsm78 да съм имала търпение , били по чувствителни . Мажа ги постоянно ! Много искам да си го кърмя , но се страхувам че помпата може да ми спре кърмата , а и един път свикне ли на биберон нз дали ще засуче пак от мен . ( извинявам се за дългия пост )

# 241
Момичета искам да попитам , дали някой се цеди с помпа и после да дава на бебето от шише ? Дали ще ми навреди на кърмата ? Аз имам много кърма , слагам малкия и от мен да суче ,но главно го храня от шишето , защото до такава степен съм разранена че като засуче пускам кръв а болката е неописуема  Sad Пробвах със силиконовите зърна , малко по добре е но пак си тече кръв . Мисля че и кръв гълта като суче от гърдата . От помпата пак боли но по малко кърви . Преди каза че засуквал правилно и да не съм се притеснявала , зърната щели да свикнат  newsm78 да съм имала търпение , били по чувствителни . Мажа ги постоянно ! Много искам да си го кърмя , но се страхувам че помпата може да ми спре кърмата , а и един път свикне ли на биберон нз дали ще засуче пак от мен . ( извинявам се за дългия пост )
Бебка тръгна на гърда, но в болницата я научиха на шише. После се цедях и съхранявах кърмата в камерата, после размразявам на стайна температура и и давах. НО! Нямаш време за абсолютно нищо друго, живота ти става цедене, замразяване и размразяване и бебето свиква на шише. Казаха ми, че е много важно да си изпие първото мляко, тоест коластрата, затова замразих бая и си я изпи Simple Smile Лошото е, че когато бебето не суче се запушват каналчетата на гърдите и става ужасно болезнено. При мен се наложи да спра кърмата, защото имаше опасност от мастит. Когато бебето суче го прави равномерно и няма опасност, а с помпата не може да тече от всички каналчета. ти си прецени, но след като те боли толкова и се стига до кръв... по-добре се консултирай с педиатъра Simple Smile И успех!

# 242
По колко капки витамин Д давате?

# 243
  • Стара Загора
Нашите капки са на Вигантол и даваме по 2 капки смесени с няколко капки кърма сутрин на гладно. По този начин ни ги предписа педиатърката и каза да ги даваме до навършване на 1 година. Било много важно да не пропускаме прием.

# 244
И на нас ни изписаха Вигантол - по 2 капки. Не каза до кога да ги пие.

Аз се цедя с помпа - бях писала, че и аз ревях, докато го кърмих в болницата. Зърната ми бяха целите в рани и казах, че няма да го сложа повече. Почнах да се мажа с Гармастан и се излющиха. Сега го слагам от време на време, само в началото ми е гадно. Снощи, обаче, пак ме заболя, видях и някакво червено петно на гърдата ми...
Нямам кърма за всички хранения, но на всяко давам оо малко - колкото успея да изцедя все е файда. После дохранвам с адаптирано.

# 245
Защо цели 2 капки Вигантол?Толкова много се дава на зимните бебета(каза ми го и личната лекарка,и педиатъра,а и фармацевта от който взех капките).Та дори и лятото ми казаха,че ще ги спрем,но ние си извеждаме бебка по два пъти на ден минимум.Все пак вит.Д се образува в кожата в резултат на слънцето.Синтетичният няма как да го замени напълно.

# 246
Защо цели 2 капки Вигантол?Толкова много се дава на зимните бебета(каза ми го и личната лекарка,и педиатъра,а и фармацевта от който взех капките).Та дори и лятото ми казаха,че ще ги спрем,но ние си извеждаме бебка по два пъти на ден минимум.Все пак вит.Д се образува в кожата в резултат на слънцето.Синтетичният няма как да го замени напълно.
Дозата зависи от големината на фонтанелата. И на нас ни предписаха 2 капки, след 20тия ден.

# 247
И на мен ми беше чудно за 2те капки ...но това било практика за новородените до към втория месец и после по една... А в началото  бебетата били те летни или пролетни не се излагат толкова много на слънце, пролетно време и слънцето не е много постоянно...за това някои педиатри предписват по 2. Даже нашата искаше да минем на 4ти защото имаше един облачен период и тя си мислеше, че не излизаме ....но ние с Тервел сме навън и в дъжд и във вятър и в слънце Simple Smile
Сексът вече не е мираж.....но усещам леко опъване по шитото.
Тервел в началото не можеше да "захапе" едното ми зърно и цедях и шише или като се препълнят и текнат цедях( и пак му давах). Няма никакъв проблем. То стана много лаком и силен и ме изсмуква почти до последната капка, спрях шишето с кърма без никакъв проблем Simple Smile
Милинда, мила , ако се притесняваш слагай го до гола гърда, докато му даваш шише и от време на време допирай зърно до устничките и нослете, за да му замирисва на мляко и на теб... Simple Smile Прави това, което от вътре ти подсказва, че ще запази връзката ти с бебето. Ако са ти много чувствителни мажи ги, леко ги обтривай под душа, изчакай да заздравеят напълно и тогава пробвай пак. Стискам палци, да намериш правилната формула за вас.

# 248
  • София
Здравейте! Най-накрая и аз да разкажа малко за моето раждане...
След 11 дни преносване, въпреки че всичко си беше наред, вече решихме че така или иначе ще ходим в болницата да ни следят. И все пак, понеже не исках насилствени процеси, реших да пробвам една домашна рецепта за предизвикване на раждане, пък каквото стане - стане. И така, на Великден на обяд, пих рициново масло с прасковен сок и се сещате какво се случи Simple Smile.
Но освен това - нищо... Реших че така или иначе утре сутрин ще ходим в болница.... НО в 5 сутринта се събудих с изтичащи води и контракции. Направо не можах да повярвам... Сякаш бях чакала цяла вечност... Незнам от маслото ли беше или не- но - факт!
Останалото е история - в болницата всички ме гледаха опулено с въпроса 'ама защо си чакала толкова много?' Ами ,защото вярвам, че раждането е естествен процес и след като всичко е наред няма нужда от изкуствена намеса. Както и да е, за около 6 часа всичко приключи, вляха ми малко обезболяващи и за съжаление окситоцин, но поне беше за забързване на разкритието, че ставаше мн. бавно, а не за предизвикване на раждане , за което сякаш най-често го ползват.
И така, в 13:12, на 2.05. се появи Антон, който ни изненада всички със своите 3600 и 53см /аз бях с мнооого малко коремче и слабичка.../. Изглеждаше отегчен, че го вадят и изсумтя тихо като котенце Simple Smile. Малко ме резнаха, но си бях съвсем добре още същия ден.
За болницата няма да разказвам, че много негативни преживявания имах; Чак след седмица излезнах от 'карцера' - точно като в истински затвор беше. Единственото хубаво освен Тони бяха момичетата, с които се запознах там. Въобще всичко беше едно голямо приключение, което тепърва предстои Simple Smile. Тони се храни добре само на кърма и ми е много послушен... Само  първия ден преживя явно някакъв стрес от смяната на обстановката, че беше много неспокоен. Но сега си спи по 2-3 часа след хранене, като едно истинско бебе Simple Smile. А педиатърката, която му намерихме, е направо като някакво ангелско създание, незнам как попаднахме на нея наистина Grinning
Много исках да разкажа историята особено заради преносващите мами и  Карина, която наистина се надявам , че е добре и ще пише при първа възможност!

# 249
Аз съм упорита , давам му гърдата не толкова на често , че боли ,но ме притеснява че не иска да засука , по трудно му е , свикна на шишето и това е  Thinking но ще започна по начестода му давам цицата . До някъде ме успокоите , че ме заплашиха ,че кърмата ми ще спре , а аз имам наистина много бебко суче доста и пак замръзявам във фризера.
snow Радвам се че всичко е минало добре и сравнително бързо !
На мен ми го предизвикаха на 10 ден , ако знаех че ще са такива мъки и аз като теб щях да си стоя в къщи  Laughing 24 часови мъки ,контракциите започнаха на една Мин докато се регулират на 5 , иначе за раждането изхвърча като Киркова тапа за 25 Мин го родих  , с доста шевове защото Бебо беше голям 3 920 кг 53 см , даже ме почистиха че плацентата се беше скъсала и едно парче остана вътре , изгубих доста кръв ,но да си кажа забравих всички болки щом го гушнах  Hug

# 250
Милинда, знам каква ужасна болка е, но щом имаш рани, значи бебко не е засуквал правилно. Не се мъчи, давай кърма с шишето, не всички бебета свикват с шише. Колкото по-бързо излекуваш зърната, толкова по-бързо ще кърмиш отново. Моите зърна също бяха много чувствителни, сигурно при всички ни е така, аз крещях от болка докато кърмих. Протектори не купих нарочно. В болницата извиках веднага консултант по кърмене, за да каже дали бебо засуква правилно. Имаш ли в твоя град консултанти?
И аз давам 2 капки вигантол, за летните месеци ми се струва излишен честно казано.
Моя корем още не се е прибрал. Не се чувствам добре в кожата си. Старите дрехи ми стягат, бременните са ми големи, сутиените са ми малки и гърдите ми изскачат постоянно...намрънках се ooooh!

# 251
И на мен сутиените са ми най-неудобни. Уж гърдите ми не са пораснали, а зърната ми все изскачат  ooooh! Ама още не съм ходила да си купувам нови.
Килограмите си ги върнах веднага след като родих. На изписването бях казала на мъжа ми да ми донесе дънки за бременни - на всяка крачка ги вдигах. Вече нямах корем, който да ги държи.
Онзи ден видяхме едни наши приятели - имат момиченце на 1.6г. Като ме видя, с изненада ме погледна в корема и каза: Къде е бебето?! Няма гооо...  Laughing

# 252
Толкова се радвам, че раждането на Snowflake е тръгнало нормално. Като раждала веднъж с предизвикано и веднъж с естествено започнал процес, знам каква е разликата Simple Smile Хубаво е, че и в България има как да се случи това.

Милинда, всичко се забравя. Колкото и тежко да е минало, важното е, че всичко е наред вече и се гушкате с бебенцето Simple Smile

Момичета, купете си по-големи сутиени. Много е важно да не ви стискат и притискат. Аз си имам два на триумф от предното раждане, те са много по-големи от обичайните, които нося, но пак си ги извадих сега и ми вършат чудесна работа. Искам да кажа, че ако гърдите ви се напълнят и сутиенът стиска, може да ви докара проблем. Само веднъж са ме болели гърдите от препълване и стискащ сутиен, ужасно е. Разминах се само с бани и масаж за щастие.

# 253
Уфф, все не остава време да отида да купя сутиени. Всичко пазарувам онлайн, но сутиена трябва да го видя на живо. Обаче се чувствам толкова неудобно със старите, че тези дни ще отскоча до ХМ.
Сноу, да ти е жив и здрав Тони Hug

# 254
Моето бебче също не свикна с шише,а съм му давала още от болницата и доста пъти сега е на 5@ дни.Всяко бебче е различно и не всички свикват явно.Аз се изцеждам и сега и или замразявам или го оставям за едно хранене ако трябва да изляза.Сутиените и на мен са ми всичките за бременни старите ми стягат.Килограмите не съм си върнала,но не съм и се ограничавала,единственото което правя е дългите разходки.Все чувах от момичета ,че като кърмиш се отслабва,не че съм вярвала...но и при мен не се получава 😔Вашите бебчета слагате ли ги по корем и ако да за колко време.Ние я слагаме стои си и св опитва да държи глава,но мисля че не и харесва защото започва да плачка.

Общи условия

Активация на акаунт