~Пролетта пристигна вече, щъркел носи ни АПРИЛското човече!~№8

• 22 899
  • 266
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте на 19 Април се появи моето съкровище Виолета. За раждането няма да разказвам много много - срязаха ме, шевовете се отвориха и сега ходя на промивки,с бебешочето всичко е наред, напасваме се. Чакам новата тема Simple Smile

# 136
Здравейте,

Роди се и моята мома в началото на предишната седмица - бях с термин в края на април, чак не мога да повярвам че вече си имам бебенце. Направиха ми преглед за разкритие - с изричната уговорка с лекарката да не ми прави изкуствено такова, заради лоши спомени от минала бременност. Цял ден след това ми изтичаше кърваво - явно тапата. През нощта почнаха контракции. Аз си мислех, че ще се разминат, но те много бързо се зачестиха и в колата вече много ме болеше. Едва си облякох нощницата в болницата, добре че стигнах навреме. След по-малко от 30 мин моето второ съкровище беше факт Simple Smile

Понеже виждам, че има преносили мами, искам да ви споделя моите впечатления. Първото ми дете беше преносено с 6 дена и лекарят ме вкара веднага след термин в болница за наблюдение. Там нямаха търпение да ме чакат и индуцираха раждане без контракции и без разкритие - имах някакво фиктивно разкритие от 1-2-3см, което увеличиха с два болезнени прегледа.

За мен това раждане беше много стресово, защото аз държах да родя нормално, без секцио. Първото нещо, което направи лекарят като ме включи на системи, беше да ми спука мехура. За съжаление не ме беше подготвил психически. А аз виждах, че има други майки, при които опитват индуциране без да спукат мехура и ако няма родово развитие, ги връщаха за следващ ден и нова проба.

Не знам кое е по-добре честно казано. Със сигурност по-добрият вариант е нещата да тръгнат сами - и за майката и за бебето. Разбира се има разумно време, до което трябва да се чака. Знам, че прегледите с правене на разкритие при много жени довеждат до раждане. Пример за това е второто ми дете - според мен самият преглед доведе до раждане, но този път нещата явно са били започнали естествено, защото имах 4 см разкритие от само себе си.

Според мен кажете на лекарите, че искате да родите нормално, стига природата да е с вас и от там нататък малко или много трябва да се оставите в техните ръце. Просто ги питайте за всичко предварително и ги помолете да ви казват какво правят. Окситоцинът не е чак толкова лошо нещо - при второто ми раждане ме включиха на две системи след като вече реално бях родила. Вероятно го правят, за да може матката да контрахира по-добре. При първото раждане въпреки всичките системи и 7-8 часа чакане, така и не усетих истински контракции, според мен и шийката ми не беше напълно подготвена, защото детето се роди с две цицини на главата. В последствие ми обясниха, че това се получава при по-стегната шийка. Все пак аз съм щастлива, че успяхме да стигнем до края и бебето излезе живо и здраво Simple Smile

Желая ви успех, момичета. Вярвайте си и ще се справите Simple Smile Стискам ви палци.

# 137
Здравейте, честити бебоци. Да са здрави и усмихнати.
decuto, и аз не усещах кога ми се пишка. По съвет на физиотерапефта в болницата, когато пишкам се опитвам да спра струята. Прави се 1 най-много 2 пъти на ходене, защото можело да докара инфекфекция. При мен действа.
Беба има колики, но не и давам нищо. Слагаме нейното коремче върху наще и стои така докато не спрат. Около 20-30 мин. обикновено.

# 138
Момичета, как сте? Някакви новини?

# 139
Честито на всички мами и бебенца! и успех на всички чакащи- раждането не е страшно, минава и се забравя. (почти)  Grinning

kerenska, разминахме се. Но аз бях в такъв филм- държаха ни 8 дни заради инфекция на малкия.
Сега вече сме вкъщи и сме добре.

Постоянно се чудя дали хапва достатъчно малкия, храня го на поискване, суче често, но не продължително.

На 10 дни е и май го почват колики...  При вас как е?

# 140
  • София
Здравейте мами!
Най-накрая днес,и то съвсем естествено се роди нашият син Антон! - цели 3600 и 53 см!
Ще разкажа повече когато имам възможност Simple Smile

# 141
Да бъде жив и здрав Антон! А на мама бързо възстановяване!
Нашият момък има колики, но засега не смятам да му давам нищо. Дано да минават бързо, мама също иска да поспи Tired Mr. Green

# 142
snow честито бебче с много добри размери се е родил , да е жив и здрав , много да ви радва , а на теб бързо възстановяване  bouquet ! Чакаме подробен разказ като се почувстваш по добре  Hug
А при мен няма промяна , утре съм в болницата пак да видим какво ще ми кажат  Thinking

# 143

Постоянно се чудя дали хапва достатъчно малкия, храня го на поискване, суче често, но не продължително.

На 10 дни е и май го почват колики...  При вас как е?

И аз по същия начин, постоянно се чудя дали достатъчно яде беба.... newsm78 Суче по 10-15 минути и после заспива...на моменти имам чувството, че й е малко това..
 Кърма имам колкото искаш, чак като почне да суче се дави миличката  baby_neutral
Момичета да ви питам, някоя давала ли е Lactacare baby? На мен ми дадоха от болницата, ама не знам дали да й давам..

# 144
Snowflake, браво мила! Много се радвам за теб!!!! Заслужаваше си чакането 12 дни. Да ви е жив и здрав Антон и много да ви радва! Бързо се възстановявай! С нетърпение чакам да разкажеш как се развиха нещата.
Аз от снощи не чувствах бебчо. Никакво мърдане. Звъннах на лекарката, която ще ме изражда. Каза утре да отида на преглед като предварително ме стресира, че щом нямам признаци ( днес ми е термина) може да се наложи секцио. Питах я за предизвикане. Утре щяла да ми каже. А ето, че ти Snow 12 дни изчака и си роди нормално.
След разговора обаче реших да отида на друг лекар за 2ро мнение. Каза, че бебчо е добре. Води и плацента са ок. Слязъл е надолу. Изкара го около 3100. Каза, че евентуално мога да пренося 2, 3 дни.
Ще видим утре след гинекологичния преглед какво ще стане. А същата тази лекарка ми беше казала, че ще родя около 15ти април. И оттогава чакам, а на края ще пренося. Много ме дразни това предварително стресиране.
Милинда, чакам да чуя какво ще ти кажат и на теб.

# 145
Момичета, не се стресирайте дали бебетата ядат достатъчно Simple Smile Щом спят и са спокойни (само първите дни може да е от жълтеницата), няма причина да се тревожите. Някои са по-мързеливи, но тогава ще се будят по-често. На първия месец ще разберете колко са качили Simple Smile Кърмете ги и бъдете спокойни.

Карина, не знам дали си в България, но тук е практика да не чакат много много. Аз вече споделих моят опит от предишна бременност. Сегашният ми лекар беше казал, че уж една седмица мога да пренося и да не влизам в болница. Учудвам се дори, че Snowflake са я чакали цели две. Но ето резултатът е хубав Simple Smile

# 146
Връщам се от преглед всичко е едно и също , четвъртък съм пак на преглед и ако няма резултат ,петък или събота ще ми го предизвикат карина при теб как е положението ?

# 147
Родили мами, някоя от вас ходила ли е до общината за 250-те лв. ? Ако има такива моля кажете какви док. Са необходими и за колко време ги изплащат.

# 148
Момичета, пъпчето ни падна преди седмица, но от време на време кърви. Нормално ли е? Почиствам го със спирт на всяка смяна на памперс.

# 149
  • Пловдив
Аз давам Lactacare по предписание от педиатърката. Коликите не са такива проблемни като с каката, но пък и бебчето ми е доста по-спокойно от кака си.

Нашето пъпче също падна и после кървя известно време, предполагам е нормално, но за всеки случай консултирай се с педиатъра си.

Също и подадох документи за помощите, при второ са повечко, но документите са еднакви - лична карта, копия и оригинал на акта за раждане на бебето/ децата.

Общи условия

Активация на акаунт