Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 446
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Може би малко тъп въпрос ще задам, но ние не сме я България и нашата количка сме си я купували от тук. Не ги обозначават като кош за новородено и зимен кош и исках да попитам каква е разликата. Предполагам летния е това което става до напълно седнало положение newsm78. Нашата е на Греко и е система 2 в 1, както ги наричат тук, със столче за кола, което може да се сложи на количката.
П.с. ние сме с мома и нашата количка е в убит зелен цвят. Simple Smile

# 226
Няма зимен и летен кош. Има кош за новородено и кош за след 6 месеца. Аз пък малката си я карам още в коша за новородено и много си го харесвам. Дори ми е чудно защо се бърза да се преминава на другия, освен ако не е тесен на детето(нашия е доста широк). Аз мисля да минем на другия, когато бебка започне да седи стабилно. Засега няма нужда да и е твърдо на гръбчето, при положение, че и коша ни за новородено има степени за повдигане на главичката и става полуседнала.

# 227
Моята е Грако и коша за след 6 м има пълно легнало полижение, така че аз я слагам в него от месец и нещо. Полу седнала я слагам за максимум 20 мин, като после свалям гръбчето пак. Тя от доста време се изправя и като бяхме с коша за новородено нон стоп се надигаше и мрънкаше.

# 228
Вчера бяхме на консултация.Бебка е вече 6850г 65см и днес става на 6м. Наддала е 450гр. Още я кърмя и съм въвела зеленчуково пюре наобед и каша за следобяд. Доки каза да почвам с месни пюрета. Един ден зеленчуково, един ден месно.
Биха й ваксината хексацима и по нощите вдигна 38градуса. Досега не е вдигала температура и малко се притесних. Съблякох я по памперс и температурата леко спадна и после пак стана 38градуса. Чудих се дали да и давам лекарство и най накрая й дадох Панадол бебе и температурата спадна. Сега не е вдигала. Ще видим довечера.
Бях решила сутринта да я водя на изследвания кръв и урина, ама не успях да взема урина, въпреки че й бях сложила колекторче.... newsm78. Моля подскажете как да се справя с тази задачка, която мислех за елементарна....

# 229
При нас с този колектор беше сложничко. Аз цяла нощ мислех как сутринта ще вземем урина. Когато се пробуди веднага я съблякох и сложих този колектор. Малката обаче е доста палава и на едно място не може да седи, затова се поразлепи малко колектора и аз го придържах и зачаках. Чаках, чаках и по едно време се загледах в ТВ-то и тя пък точно тогава започнала да пишка. Бяхме сложили непромокаема пелена под дупето, та повечето урина отиде там, а в колектора мъничко, но все пак достатъчно. Пресипах я в стерилен контейнер и така. Но си е трудничко  Mr. Green За сметка на това баща й си умря от смях и тя с него, пък майчето да му мисли  Laughing Laughing Laughing

# 230
Мисля утре да имам нова тактика- ще я държа седнала без памперс и отдолу ще сложа една чашка и ще чакам...

# 231
Забелязахте ли дали бебо си е променил режима на сън след захранването? Моята маймунка започна да спи по много малко следобед и не знам на какво се дължи това. По принцип сме само двете през деня, тя си изкарваше по 2-3 часа в сън навън в количката. Миналата седмица дойде свекито на гости за 2 седмици и тъй като за втори път я вижда от както се роди, не я остави и за секунда. Дори когато тя си играеше спокойно в леглото или кошарката, свекито се се вреше в нея. Гледах да не и разбивам режима много, но дори когато бяхме навън тя се вреше в количката и все не я оставяше да спи много.
Същата седмица бяхме и да я теглят и тъй като беше наддала по-малко от колкото трябва, ни казаха да започваме захранването ( аз исках да изчакам гостите да си тръгнат, но мъжа ми беше в отпуск и беше голям мерак да я храни). Та от  началото на седмицата сме сами пак, от 2 дена аз започнах да си я храня, но сега не иска да спи. Спи по 15-20 мин и после става кисела. Мислите ли дали защото много нови неща или си е нормално?

# 232
Ние купихме гърне и с него явно ще вземем урина.

Буквица, браво на детето! Добре наддава!

Момичета, кога смятате да въведете готвени домати? Не сурови, а обработени топлинно. Четох, че 7-8 месец вече може. Не чу съм се разбързала за тях, но да знам.

# 233
Вероника, провери ли дали пък не и никнат зъбки и от това да не може да спи и да е кисела?

# 234
И това е на дневен ред. Но те и преди я мъчеха, но пак си поспиваше. Просто откакто и разбихме режима и толкова мнпго хора около нея, се промени. Сега и се спи и две не вижда и не ще каквото и да правя. Нощно време си е като преди, няма промяна

# 235
Бебоче днес купихме пюре което съдържа домати, то е микс от зеленчуци с месо. Сега ще въвеждам малко ново неща пиле, риба и новото пюре и след обиколки по магазините намерих био оризово брашно и утре ще закусваме каша .. а само веднъж на ден ли мога да давам каша? гърне ще купим тези дни и ние. Вероника моята беба спи доста неспокойно през ноща от известно време, но го отдавам на зъби защото като е по изнервена и дам парацетамол спи добре, иначе преди се будеше по веднъж на вечер, сега по 3-4 пъти което ми е изморително. През деня има един по дълъг сън около 2-3 часа и още два от по 40-50 минутки но всеки път е различно според това дали сме на вън. В количката спи макс половин един час.

# 236
Криси, ако кашата е домашна, можеш и два пъти на ден да даваш, но да е различна. Хубаво да се предлага разнообразие на детето, а и е полезно. Инстантните каши водят до качване на кг. при бебчетата. Аз даже се съмнявам, че този месец качи повече, защото давам инстантна каша и готово пюре, ама нали реших, че ще въведа месото по този начин. А преди това два месеца бебка качи малко, а й давах само домашна каша и пюрета. Единствено тиквата си е все купешко пюре от началото.

Ние все така се будим по 3-4 пъти на нощ. Не се наспивам като хората и все съм една отнесена...С къщната работа съм назад. Малечка през деня не спи много, освен в количката навън. Но вкъщи не я приспивам  в количката, защото смятам, че бих си направила лоша услуга така.

# 237
Бебоче, и аз съм в клуба на нощното веселие. Като новородено се будеше на час и половина, два а сега на максимум 3 часа. Cry На кърма си е и го отдавам на това. Дори сега и със зъбките, пак си иска да си цока.
Обикновено си заспиваше много добре в количката, но днес не. Трябваше да я взема и да я гушна та тогава. Иначе досега през деня или в мен или навън, независимо от времето (ако вали сме в гаража Grinning)

# 238
Тук няма готови каши, захранват бебетата със зърнени култури като добавят към млякото едни като брашна.. за това взех био брашно от ориз за да и правя .. мисля да давам с плод, а със зеленчук може ли ?

# 239
Питане към по-напредналите със захранването: как захранихте с месо? Аз ползвам само готови пюрета. Моля дайте ми съвет. Позволено й е пуешко и заешко месо.

Общи условия

Активация на акаунт