Професионални серии за коса - тема 105

• 69 025
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, препоръчайте ми сайт, от където да си купя гребен от гваяково дърво. Сега като си разсъждавам (все още наум, не съм изперкала тотално, само малко Mr. Green), стигам до извода, че късането на косата ми се дължи и на ресането с обикновен пластмасов гребен. Имам четки всякакви: и големи, и малки, но не ги харесвам, разхвърчават ми косата. Търся си хубав гребен, моля за помощ! Hug
Най-любимите ми: http://magnumbodycare.com/pages/bg-style/za-kosata/galerija-za-kosata.php?lang=BG   Heart Eyes Заповядай, моля!   http://www.propharmaonline.bg/index.php/default/magnum-greben-s- … -dr-zhka-307.html  и тези: http://www.hennafox.com/category/4/grebeni-ot-darvo.html
 Гваяковите се намират в повечето големи и добре заредени аптеки. Гледам, че ценово разликата е не повече от 2-3лв с онлайн магазините. Обаче на място, ще можеш да го пипнеш, помиришеш (аромата им е специфичен и приятен), и избереш. Някои модели са с комбинация от два вида дървесина, като цвят и т.н....
Аз бих заложила на тези модели: http://www.propharmaonline.bg/index.php/default/catalogsearch/re … D0%B1%D0%B5%D0%BD  Няма как да накъсат косата, понеже зъбите са едри. Можеш спокойно да го мокриш, не се разваля... 

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 13:26 от Denisha

# 616
  • Чукарландия
Благодаря, Denisha! Златна си! bouquet

# 617
  • Варна
Бела,като спреш да се сресваш ще се родиш направо.Изрусена коса,суха,къдрава или и трите не се сресва на сухо. В банята с маска и после при сушенето(изправянето) и толкова. Тогава косата е хидратирана и няма проблем. На следващата сутрин вече не бива да се дърпа,връзва и т.н. Пооправянето само с пръсти.Решението миене всеки ден или през ден да е винаги хидратирана на макс.Моята много бързо расте,лятото я мия всеки ден и лудва съвсем.Да чукна на дърво никога не съм имала косопад,косата не се къса,не цъфти и 6 месеца е стояла без подстригване.А знаеш пресата играе през ден.От моя опит това е правилната тактика.Сухи връхчета не бива да се допускат дори за ден.

# 618
Все си мислех, че колкото по-често миеш косата си, толкова по-бързо ще се омазнява и изтънява... май 30 години съм живяла в заблуда  Rolling Eyes

# 619
  • Чукарландия
Бела,като спреш да се сресваш ще се родиш направо.Изрусена коса,суха,къдрава или и трите не се сресва на сухо. В банята с маска и после при сушенето(изправянето) и толкова. Тогава косата е хидратирана и няма проблем. На следващата сутрин вече не бива да се дърпа,връзва и т.н. Пооправянето само с пръсти.Решението миене всеки ден или през ден да е винаги хидратирана на макс.Моята много бързо расте,лятото я мия всеки ден и лудва съвсем.Да чукна на дърво никога не съм имала косопад,косата не се къса,не цъфти и 6 месеца е стояла без подстригване.А знаеш пресата играе през ден.От моя опит това е правилната тактика.Сухи връхчета не бива да се допускат дори за ден.

Много благодаря! Постовете ти са ми А-то и Б-то! bouquet Heart Eyes

# 620
  • Варна
Все си мислех, че колкото по-често миеш косата си, толкова по-бързо ще се омазнява и изтънява... май 30 години съм живяла в заблуда  Rolling Eyes
Ако я мием с неподходящи шампоан и балсам от супармаркета със сигурност така ще стане. Тук обаче говорим за правилна поддръжка и възможно най-качествени продукти, правилно подбрани за съответната коса,проблем.Ако всичко върви правилно косата става все по-здрава, жилава, лъскава. Накъсване и цъфтеж спират напълно. Нужни са системни грижи с правилните продукти.

Бела,  bouquet

# 621
Аз също я мия всеки ден, изрусявам я. Но я реша доста често през деня..примерно 3-4 пъти с четката Макадамия. Не мога без да се среша, откачам...за това и рядко я начупвам със стилизанти.

Купих си кератин смуут на Кюн след 3 месечни пости  Mr. Green
Първия път много ми хареса. Страхотна коса направи, жива, плътна, лесно я оформих и остана чиста по-дълго(не измих на другия ден)
На второто ползване ми изсуши косата  Rolling Eyes и нямам идея защо. Стана ми твърда по краищата, изглеждаше напопловина  ooooh!

Ще я пробвам скоро пак.

Снощи мих с Алтерна и  и както винаги реултатът е отличен.

# 622
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Учудена съм,че не е хубаво да се реше суха коса newsm78.Фризьорката ми каза,да не я реша много на мокра коса защото косъма се разтяга.И сега какво   newsm78 оказва се,че нямам нужда от гребен. Joy

# 623
  • София
Съжалявам но не съм много съгласна.
Изресването на косата ежедневно е важно. Стимулира кръвообращението, прави масаж- с подходящата четка, разплита, помага за правилното разнасяне и абсорбиране на продуктите. Било на мокра или суха коса. Да, важно е да се отнасяме нежно и внимателно и с правилните гребен/ четка при разресване.
Аз не се изрусявам, простете но по-скоро за накъсване и цъфтеж бих обвинила пресата и боята, оксиданта за коса. Не разбирам, защо след, като косата "бие алармата", че не се чувства добре с обработката на топлинни уреди и агресивна боя, не се потърси алтернатива?!  Thinking
 Честотата на миене, е обсъждана доста пъти. Всяка дама си има своя правилен подход. Не мога да се съглася, че масмаркет шампоаните допринасят, а професиналните хич- за омазняването в корена. И нуждата от скорошно измиване на косата, отново. Освен това, проф. козметика за коса не случайно е такава. Това, че ние я купуваме и използваме постоянно, не означава, че идеята не е била да се използва само във фризьорски салони, първоначално. Помислете, мием с Керастаз например, после се чудим защо са агресивни, пресушават... Отговора не е едностранен. Но част от него е, че са силни за честа, домашна употреба. В салон ще отидем веднъж, два пъти в месеца. Но ако се мие косата всеки ден с тях... и т.н.
 И едните и другите могат да бъдат, неправилно подбрани, направилно комбинирани, неподходящи за конкретния случай. Всичко е строго индивидуално. Казвам това, от опит и без желание за спор.  Peace  Simple Smile  

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 15:44 от Denisha

# 624
  • Варна
И на мен кератин smooth ми пресушава на поредни миенета. Навремето се зарибих по нея от терапия в салон. Страхотна е маската, но явно трябва да се ползва като терапия. Маската Витал нутришън също ми пресушава на поредни миенета,а балсама не.И аз не знам защо. Може би протеина идва в повече. Вела енрич също, но не на второ миене,а на 3-4 някъде. Всъщност единствено Алтерна repair не ми пресушава до 6-7 ( толкова съм пробвала) от продуктите, в които има някакъв протеин дори да се водят хидратиращи.

# 625
Скрит текст:
Съжалявам но не съм много съгласна.
Изресването на косата ежедневно е важно. Стимулира кръвообращението, прави масаж- с подходящата четка, разплита, помага за правилното разнасяне и абсорбиране на продуктите. Било на мокра или суха коса. Да, важно е да се отнасяме нежно и внимателно и с правилните гребен/ четка при разресване.
Аз не се изрусявам, простете но по-скоро за накъсване и цъфтеж бих обвинила пресата и боята, оксиданта за коса. Не разбирам, защо след, като косата "бие алармата", че не се чувства добре с обработката на топлинни уреди и агресивна боя, не се потърси алтернатива?!  Thinking
 Честотата на миене, е обсъждана доста пъти. Всяка дама си има своя правилен подход. Не мога да се съглася, че масмаркет шампоаните допринасят, а професиналните хич- за омазняването в корена. И нуждата от скорошно измиване на косата, отново. Освен това, проф. козметика за коса не случайно е такава. Това, че ние я купуваме и използваме постоянно, не означава, че идеята не е била да се използва само във фризьорски салони, първоначално. Помислете, мием с Керастаз например, после се чудим защо са агресивни, пресушават... Отговора не е едностранен. Но част от него е, че са силни за честа, домашна употреба. В салон ще отидем веднъж, два пъти в месеца. Но ако се мие косата всеки ден с тях... и т.н.
 И едните и другите могат да бъдат, неправилно подбрани, направилно комбинирани, неподходящи за конкретния случай. Всичко е строго индивидуално. Казвам това, от опит и без желание за спор.  Peace  Simple Smile  

Това мисля и аз по всички точки  Hug

В края на краищата всеки си прави каквото му е приятно  Laughing Аз не бих могла да не се среша- сутрин, към обяд, след работа, вечерр преди лягане... Хващат ме нервите.

И за проф. козметика съм го мислила- не са пригодени за честа употреба, единствено Алтерна при мен се държат добре на ежедневно миене. Керастаз са ми най-агресивни и си ги ползвам 1-2 пъти месечно  Mr. Green Топлинни уреди съм ограничила до въртящата четка.

# 626
Ако я мием с неподходящи шампоан и балсам от супермаркета със сигурност така ще стане.

А нима не важи и за професионалните продукти?
Няма да отварям въпроса с дрогерийни vs про,но това,че някой си шампоан носи лъскаво име и струва петорно,не го прави "подходящ по подразбиране".

# 627
Аз се сресвам само след баня,когато косата е подсушена леко с кърпа.На сухо не сресвам.През годините съм пробвала,но загубвам доста коса,понеже от стилизантите и финишите косата се оплита,така да се каже.Мога на 2я ден,преди миенето да среша като наведа надолу косата и само тила.Така се сдобивам с огромен обем който държи до момента на измиването.

# 628
Има разлика в ресането на права и на къдрава коса. Ако къдрава коса се реши суха, почти вдинаги след това човек изглежда, все едно е бръкнал в контакта. Иначе не се препоръчва да се реши мокра, защото тогава косъмът е уязвим и по-лесно се къса. Но с подходящия гребен или четка и щадяща техника, няма проблеми.

Лично аз съм със средно чуплива коса. Ако ще я правя права или със съвсем леки чупки, реша сутринта на суха коса. Ако ще я правя къдрава или с по-изразени чупки, реша (внимателно) на мокра коса.

Мия почти всеки ден, защото според мен косата ми много прилепя всякака мръсотия от околнара среда и не мога да си представя да си легна така. Не смятам, че от това ми се омазнява по-бързо. А и така мога всеки ден да й давам нещо.  Peace

Но това са си индивидуални неща.

Колкото до профи козметиката. Според мен има продукти, които са подходящи за често ползване и такива, които по-добре да се ползват по-рядко. Не всички марки и серии са еднакви.

Като я миех всеки ден с обикновени шампоани и маски изглеждаше зле, като я мия всеки ден с профи неща, изглежда доста по-добре.

# 629
ЕПОНА,моята коса също с проф.серии изглежда доста по-добре.Най-голям плюс е че откакто съм с проф.козметика,цъфтежи нямам.Явно съм намерила начин да преборя тази гадост.Но както каза и ТУЗАРКА,никога не оставям косъма сух или гол.Винаги ползвам кремове или олио.Мисля че точно те и тяхната по-мазна формула ме спасиха.
Иначе сресвам влажната си коса страшно внимателно,с гребен Макадамия.Не ми падат повече от 5 косъма.

Общи условия

Активация на акаунт