Професионални серии за коса - тема 105

• 69 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Вчера най-после намерих време да си направя терапията Наши преди боядисване и след сериозна последователна хидратация  с Марокан.  
Добре че знаех от тук какво да очаквам от косата ми след терапията, защото иначе ако не бях чела щях директно да изхвърля продуктите в кофата. Никога не съм виждала такава коса на главата си. Четворна! Като разгневен лъв съм! Фризи, суха, хвърчаща и в ужасно състояние. Сестра ми днес ме пита защо съм с такава суха коса?! Sick Sick Sick
Не мога да я понасям и се чудя какво да и правя. На всичкото отгоре и сложих доста олиа за да я посваля, защото буквално приличам на гръмнал бойлер и отдолу сега е мазна, а отгоре сухааааа... и хвърчаща.
Ще трябва да я издържа, защото аз чакам по-мръсна коса преди да се боядисвам.
Не знам как терапията се отразява на косъма, но състоянието на външен вид на косата и възможно най-ужасното за мен.
Разбира се скоро няма да я направя пак и благославям мига, в който не съм поръчала литровките от сайтовете.

# 586
  • Бургас/Пз
Добре че знаех от тук какво да очаквам от косата ми след терапията, защото иначе ако не бях чела щях директно да изхвърля продуктите в кофата. Никога не съм виждала такава коса на главата си. Четворна! Като разгневен лъв съм! Фризи, суха, хвърчаща и в ужасно състояние. Сестра ми днес ме пита защо съм с такава суха коса?! Sick Sick Sick
Не знам как терапията се отразява на косъма, но състоянието на външен вид на косата и възможно най-ужасното за мен.
Shocked Shocked Shocked направо ме разби  Mr. Green Mr. Green Все едно говориш за друга терапия, а не за Наши. Нооооо, явно твоята коса не я харесва и наистина е супер , че не си поръчала големи количества. Пък остатъка , който имаш винаги можеш да размениш, с някой, който иска да я пробва  Mr. Green

Епона, на мен би ми било интересно всичко свързано с Кюн и Орофлуидо. Втората марка не е толкова популярна, затова може да е като допълнителен въпрос.
Също така и през колко време подстригвате косите си - само връхчета или повече режете???

# 587
Shocked Shocked Shocked направо ме разби  Mr. Green Mr. Green Все едно говориш за друга терапия, а не за Наши. Нооооо, явно твоята коса не я харесва и наистина е супер , че не си поръчала големи количества. Пък остатъка , който имаш винаги можеш да размениш, с някой, който иска да я пробва  Mr. Green

Епона, на мен би ми било интересно всичко свързано с Кюн и Орофлуидо. Втората марка не е толкова популярна, затова може да е като допълнителен въпрос.
Също така и през колко време подстригвате косите си - само връхчета или повече режете???
Чудесни въпрои за върховте и подстригването.И на мен ще ми е интересно Simple Smile

# 588
  • София
Епона, ако решиш единият въпрос да е за подстригването и честотата му... то според мен, трябва да вкючва и с колко Ви, расте косата.
 Аз не се подстигвам ако нямам нужда. Т.е ако не е пораснала толкова, че с нещо да ме дразни, ако не цъфти или не се обезформила. Не обичам фризьорски салони. За мен те са клюкарници, от които ме боли глава... Освен това имам проблем, заради, който миенето на специализираните им мивки ми причинява сериозен дискомфорт.
Какво ще кажете и за въпроси: Колко често купувате и повтаряте ли любим продукт? Кой е продукта без който не можете?
 Хрумва ми и използвате ли по специална кърпа/шапка за попиване на водата? (Заглеждам тези тип качулка, откакто косата ми е по-дълга и в стандартна кърпа ми тежи и скубе...) Използвате ли масажор или специална четка докато миете косата си?
Приемате ли добавки за коса и кои? Спазвате ли определен хранителен режим? И т.н.

Бубе, относно продължителността на сушене... Цял живот си суша косата не под 20минути. С олио финиши намалявам това време. Обаче момчето, което ме подстригва също доста време му отнема сушенето. И то с Парлукс, в салона и у дома когато идва. Този в салона хич не го харесвам силен, горещ, шумен, отвяващ. Личният му е лек, и по приятен за скалпа и косата ми. Винаги съм се чудила, защо аз като се суша, цялата се изпотявам и е абсурд да съм облечена и гримирана?!  Thinking Направо ставам вир вода от топлата струя, а лятото е ад. Със студена не мога да суша.
Денси, щом те дразни, измии я. Например с измиващ балсам.  Wink

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 18:53 от Denisha

# 589
Аз бързо се суша  Blush И то на слабата степен.Има финиши,обаче,от които косата ми съхне мноого бавно.Тях ги избягвам.Не ми харесва да вися с главата надолу дълго време,а аз така се суша  Mr. Green Спрях се вече на модел Парлукс,остава да реша цвета.А това се оказа по-трудно отколкото мислех.
ДЕНИША,интересни въпроси за запис предлагаш  Hug

# 590
  • София
Аз бързо се суша  Blush И то на слабата степен.Има финиши,обаче,от които косата ми съхне мноого бавно.Тях ги избягвам.Не ми харесва да вися с главата надолу дълго време,а аз така се суша  Mr. Green Спрях се вече на модел Парлукс,остава да реша цвета.А това се оказа по-трудно отколкото мислех.
Бубе, аз гласувам за цвят лилав или ябълково зелен!  Hug  Heart Eyes
 Не зная, дали сте видяли, "модата" сред блогърите... вече се снимат и показват как се мие коса под душа.  ooooh!  Mr. Green Във въпросните видеа, може да се видят потресаващи неща... Питам се коя е датата на която ще започнат да обясняват как е правилно да се ходи в тоалетната.  Laughing  Rolling Eyes

# 591
Не се препоръчва боядисване на мръсна коса.Това е било практика на времето,когато боите са били много агресивни и са увреждали косъма.Днешните са далеч по-щадящи,а имено натрупаната мазнотия и мръсотия по космите,не позволява на боята да проникне добре и да оцвети.

И аз обмислям нов сешоар,спряла съм се на Drybar http://shop.nordstrom.com/s/drybar-buttercup-blow-dryer/4139732? … -personalizedsort Изглежда много сладурско с това патешко жълто + 1850 вата мощност,ще суши за минути.

# 592
И моето сушене със сешоар винаги ми е отнемало не по-малко от 20 минути. Но има и друго, когато косата ми се повъзстанови започна да изсъхва по-бързо отколкото преди. Например, когато бях бяло руса нямаше изсъхване. Сега на някои отделни кичурчета, които са най-изсветлени и явно порьозни, слаби, също съхнат мнооого бавно, почти е невъзможно да ги изсуша напълно със сешоара. Също и съм забелязала, че с различните продукти съхне различно. Например с маска Макадамия много бързо изсъхва. Обяснявам си го с това, че някои продукти имат свойството по-добре да абсорбират водата, която се стича по косъма и вместо да капе постоянно, косъмът всмуква влагата и по този начин се напоява повече.
_________________________________________________________________________________

За терапията Наши, най-после да прочета и друго негативно мнение, не че се радвам де  Embarassed На мен първите два пъти терапията ми се отрази страхотно, като втория бе една идея по-зле. Третия път беше плачевно... Косата ми пак много обемна, но както и Денси е споделила - супер твърда, но не жилава, а суха и рехава. Краищата изключително слаби, като хартийка...

Пак ми се затвърждава теорията за нетретираните коси и силните протеинови продукти, както и за третираните. Според мен вторите поемат и задържат в пъти повече протеин, който действа негативно вместо възстановяващо. Вместо здрава, жилава косата става суха, твърда и податлива на накъсване/чупене. Докато при не толкова третираните коси, самият косъм си има естествена влага, кутикулата е плътна и слоевете и са подредени, задържа протеин, но задържа и влага, която му помага да се омекоти и да направи косата красива. А при третираните коси става като тухли без цимент, влагата е спойката и най-важната съставка протеиновите продукти да се отразяват добре. Затова и на първа страница е писано толкова много, че е много важна предварителната хидратация. И не само, според мен.

Аз започнах да "лъжа" протеините на моята коса, като след всеки такъв продукт (независимо маска или балсам), слагам хидратираща маска или балсам. Протеин - отмиване - хидратация - отмиване. Така накрая ефектът е двоен - хем плътност, хем гъвкавост и мекота.
__________________________________________________________________________________

Бюти, къде го чете това?  Blush Дано не прозвучи като заяждане, но е абсолютно погрешно. На първо място зависи от вида на самата боя (деми, семи, амонячна, без и т.н. това, което обяснявах преди няколко страници). Ако е семи и директен пигмент, тогава е добре косъмът да е почистен добре, за да може пигментът да полепне и да се задържи върху косъма. Във всички останали случаи "мазнотията" е даже полезна. Затова добавяме масла в боята, за да имитираме естественото омазняване на косъма. Затова много хора си слагат кокосово масло няколко часа преди боядисване/особено изсветляване/ и мажат направо върху мазното (включително и аз съм го правила и мога да кажа, че разликата е огромна). Мазнината по никакъв начин не пречи на боята, тя си прониква идеално през нея. Колкото до мръсотията... за да ти стане толкова мръсна косата, че чак цветът ти да страда от натрупвания от околната среда или не трябва да си си мил косата 2-3седмици или да живееш в завод/сметище за отпадъци и др. такива среди  Laughing

# 593
Бубе, аз гласувам за цвят лилав или ябълково зелен!  Hug  Heart Eyes

Хихи,ще помисля за лилавото  Mr. Green   Hug

ФРЕЯ,ох,много обичам публикациите ти  Heart Eyes Наистина косата не се боядисва чиста.На всичките ми бои досега(последните 25г)винаги това е пишело-на немита коса.Аз също обилно се намазвам с масла и резултата е коренно различен от времето преди 4 г.когато не процедирах така.Сега поражения нямам,за щастие.Забелязала съм че колкото повече масла сложа,цвета става по-наситен и издръжлив.Така се изравнява порьозността на косъма и боядисването дава равномерен цвят.

# 594
Фрей, ти ако се сушиш за 20 мин. с тази уникално гъста коса, която е на всичкото отгоре и много дълга, трябва да спечелиш медал за бързо сушене. Grinning

То на мен ми отнема по 10 мин. с моите 2 косъма. Но и генът играе роля, защото дори синът ми и баща ми използват усърдно сешоар/аз - с нетретирана коса и те, както се досещате - също/.  Само в най-горещите летни дни правим изключение, иначе косите ни нямат изсъхване.

# 595
  • София
Когато косата е немита е добре тогава да се боядисва. Защото така, се предпазва не само тя но и по-важното- скалпа. Забележете, че ако на измита коса, нанесете амонячна боя, щипкането, паренето в/у по-чувствителен скалп не Ви мърда. Ако обаче косата е за миене, то и скалпа се е поомазнил, тогава има естествена защита. Самите фризьори, казват, да се боядисва на немита коса. За да се предпази скалпа от раздразнения. За предпазването на косата, чрез добавяне на масла в боята, научих от дамите тук. Много съм им признателна! Благодаря Ви!  Hug  bouquet Последният път боядисвах така: ампула на Напура преди боя, арганово олио на Наши (болеше ме сърцето да го наливам в боята) в купичката при боята.  Simple Smile  Wink
 Изгорила съм не по- малко от 4-5 сешоара. Заради дългото време в което работят. Което беше, едно и също, когато не се и когато се боядсвам. Т.е отново не може да обвиним за всички злини само боята и щетите, който нанася по косъма. Има комбинация от фактори....
Ако не суша, ще ходя с мокра коса минимум денонощие. Факт.  ooooh!  

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 23:34 от Denisha

# 596
В блога на бг фризьорка,даже мисля,че в тази тема беше даден линка.
И другаде съм го чела за днешните бои и натрупаната мръсотия в косъма.Звучи логично и от този момент започнах да боядисвам на чиста коса,не прясно къпана,но на ден-два.Разлика не виждам,при мен поне - няма,ни на скалп,ни на трайност като цвят.

# 597
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо от което сте доволни, проблема ми е, че след една несъвместима с моята коса процедура сякаш се промени структурата на косъма и много ми изтъня в корена. Не съм фен на домашни илачи искам нещо професионално, но проверено, което наистина има ефект.

# 598
  • Някъде по Дунава
Добро утро. Какво мислите за този сешоар, струва ми се на достъпна цена?   http://www.emag.bg/seshoar-remington-your-style-2300-w-3-niva-na … 219/pd/D20LWBBBM/  Не мога да си позволя 100-200лв за сешоар. Ползвам обикновено сешоар зимата, не третирам косата с нищо друго(преси, маши,бои и под.)

# 599
  • Велико Търново
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо от което сте доволни, проблема ми е, че след една несъвместима с моята коса процедура сякаш се промени структурата на косъма и много ми изтъня в корена. Не съм фен на домашни илачи искам нещо професионално, но проверено, което наистина има ефект.

Разгледай ампулите на Напура за възстановяване на фоликулите - https://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napur … ulite-1-br-h-8-ml , можеш да комбинираш няколко продукта, но щом проблема е още в корена, трябва да третираш скалпа и после дължините Peace Погледни също и марката Mediceuticals, имат терапия за за изтощена и изтъняла коса.

Общи условия

Активация на акаунт