Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 60

• 70 643
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
Марианка, моята инсулинова резистентност я установихме с обременяване с глюкоза. Вечерта трябва да хапнеш до към 8 вечерта нещо леко.  Не пиеш и не ядеш нищо сутринта. Рано сутринта отиваш да дадеш кръв. След това ти разтварят пакетчето глюкоза, което си носиш. Изпиваш го и след час даваш пак кръв и след това след още час още един път. Изследването е изключително кофти поне за мен, защото глюкозата е много сладка, а аз не обичам сладко, а и съм правила това изследване 5пъти.

Маya bee дано всико е наред утре. Стискам палци.

# 646
Здравейте, да се запиша и аз в темичката, че сме тръгнали и ние по този път.
Мая, много успех днес и всичко да мине гладко.
Много стиснати палци и за всички останали  Simple Smile

# 647
Много съм разочарована... Weary

Направихме трансфер на единствения бластоцист ( от 4 морулки) , а за останалите ми казаха , че щели да ги изчакат понеже леко изоставали  Rolling Eyes (??)
 Веднага ми светна лампата, че нещо не е наред.

Следобяда ми казаха , че останалите 3 морули са спрели развитие на обед  Tired. И утре сутринта щели да ми потвърдят. Значи са загинали- аз така го разбирам.

Така че нямам големи надежди за трансфера, след като другарчетата му са загинали и не са стигнали изобщо до решаващия стадий.  Tired

Психически се подготвям за нова стимулация. Shocked
Може би с Мерионал не е подходящо за мен - все пак от 10 зрели само 1 бластоцист ! Стряскаща статистика. #Crazy.
Въобще не е трябвало да оплождат 5 яйцеклетки на класическо инвитро- все едно ги хвърлихме в коша.

И така - нямаме замразени, на което аз много се надявах и ако не се хване и развие това- нова стимулация. Shocked

Колко време се изчаква до втора стимулация ? 2-3 месеца ?

Много ме е яд ! Защото реално аз нямах проблем на хартия- всички хормони в норма, никакво отклонеие никъде ! Просто нищо - освен , че съм на 38 !  bowuu

И ИКСИ решава напълно проблема с мъжкия фактор, имаме естествено забременяване в миналото- бях УБЕДЕНА, че ще имамме поне 3 ембриона. И докторката беше убедена !
За износването не бях сигурна.... Tired
А то едва едничко... Стискам му палци и ще правя тест след 9 дни.

bouquet

# 648
Не е така, това че останалите са спрели развитие не означава, че и това в теб няма да го бъде. Има много случаи , доказващи обратното. Успех!
Само и аз не разбирам как така с мъжки фактор са решили да оплождат с класическо ин витро????Защо?

# 649
Не е така, това че останалите са спрели развитие не означава, че и това в теб няма да го бъде. Има много случаи , доказващи обратното. Успех!
Само и аз не разбирам как така с мъжки фактор са решили да оплождат с класическо ин витро????Защо?

При 22 съм съгласна, че са много и аз имам добри показатели... няма гаранция за нищо , но да речем наистина - много са като бройка ! Не ми трябват 15 ембриона ! Има и морален аспект.

Но при 10 реални ?  Crossing Arms Whistling
Можеха да са 2 бластоциста. Пак не са 3 и 4 , но не е и 1 .

Просто всички си мислеха , че всичко ми е супер .

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 18:22 от Maya Bee

# 650
Мая, изгони тези мисли и се наслаждавай на най-хубавото време от целия опит- това след трансфера  Hug
Това, че другите са спрели развитие изобщо не значи, че това няма шанс, има си всички шансове да стане бебе  Peace
И аз недоумявам защо си правят експерименти и то с цели 5  ooooh! Аз преди пункция повтарям по хиляда пъти на док и биолозите, че искам всичко що извадят да бъде оплодено ИКСИ.

# 651
Ще знам за следващия път да не им се връзвам на предложенията.  Crossing Arms

А защо правят Инсета при мъжки фактор ? Същата работа. Направиш 2 неуспешни и тогава ИКСИ.

Няма да се ядосвам... не мога да предвидя всичко.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 21:58 от Maya Bee

# 652
Мая,нали си имаш човече в теб, Grinning
недей да се настройваш негативно.
Стискам палци да знаеш. Hug
А как беше трансфера,болезнен ли е?Извинявам се за тъпия въпрос. Blush

# 653
 Мисли позитивно Maya.Някой път и аз се чудя на това което праеят докторите,но...те са хората които трябва да ни помогнат.Ще гледам какво ще ни предложат и на нас(и ние сме с мъжки фактор).Прегръщам те силно и стискам палци. Hug  bouquet

# 654
И ние сме с мъжки фактор, много тежък  Tired Изобщо не бих дала и дума да се продума за класическо инвитро. За това оплодихме 15 яйцеклетки с донорски материал, а само 8 с наш, просто нямаше никакъв смисъл, дори и с ИКСИ. Искахме да доплатим за ИМСИ, но материалът е бил толкова кофти, че отказаха да ни вземат парите.

Въобще не е трябвало да оплождат 5 яйцеклетки на класическо инвитро- все едно ги хвърлихме в коша.
Мислех да ти напиша същото още онзи ден, когато каза, че така ще ги оплождат...абсолютно безсмислено е за мен класическото инвитро при мъжки фактор, особено при тежък такъв.  Peace, язък наистина за яйцеклетките, на твое място и аз щях да полудея от яд  Confused
Но не забравяй, че сега си имаш една малка надежда  Heart Eyes, надежда за най-голямата радост  Hug
Не мисли сега за следващи стимулации, мисли само за щастието, което може би ще си имаш след 9 месеца  Hug

# 655
Мая,нали си имаш човече в теб, Grinning
недей да се настройваш негативно.
Стискам палци да знаеш. Hug
А как беше трансфера,болезнен ли е?Извинявам се за тъпия въпрос. Blush

Не , нищо не усещаш, все едно ти взимат проба за цитонамазка максимум.

Тедито,

Знам, че съм там за помощ, просто според мен се подцени ситуацията и точно защото бях много позитивна , сега съм сдухана.  Tired
Но нищо- винаги има втори опит.

Мерси ви за пожеланията!   bouquet
Аз иначе няма на кого да се жалвам- майка ми горката ме слуша и в един момент пита какво е Морула и какво точно беше ИКСИ ?  ooooh! Laughing И си викам - горката жена , само я стресирам с тая информация, тя идея си няма за какво става въпрос !  Laughing

От утре започвам да си ходя по моите задачи и ще си занимавам мозъка с други неща.
 bouquet

# 656
И с мен е така Мая.Майка ми хабер си няма за тия работи.До скоро ме убеждаваше да пробвам естествено,нищо че съм без тръби. Joy
Ние тук поне говорим на общ език и се разбираме.Вече със семейството нищо не споделям,освен с мъжа. Wink

# 657
Жана,

Да, тъпо ти се стори, нали ? А на мен - умно !  Grinning Поне към онзи момент !  hahaha
А вие с много яйцеклетки сте разполагали, това е добре, макар че явно хиперстимулация.
С кои препарати беше- с един или комбинация от два ?

Мен ме притеняват моите  ЯЦ да не се окажат некачествени .  Tired
Увериха ме , че се деляли добре, с правилна форма.
Една куха , 2 неоплодени и 2 с леки фрагментации около 5% , вече не помня !
Другият вариант да не ми е подействал добре Мерионала.
Дори от тези 5 оплодени ИКСИ очаквах поне 2 ембриона- на хората им се получават всичките или наполовина - пак са 2-3  броя. newsm78

Даже си мислех подобно на вас да оплодиме половината с донорски и половината с наш материал и ако е еднакъв резултата , значи яйцеклетките не са добре.
Обаче такива експерименти ми се виждат ексцентрични. Flutter
Ще се опиатам да изкопча инфо за причините според тях.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 23:14 от Maya Bee

# 658
Жана,
 макар че явно хиперстимулация.
С кои препарати беше- с един или комбинация от два ?
Хиперстимулация направих, да. Стимулираха ме с Гонал 150 и Мерионал 150 за 9 дни.  Peace Hug
Иначе от нашите оплодени 8 останаха 2 ембриончета, които сега септември се готвим да слагаме, пък дано да е късмет  Praynig Heart Eyes
Донорските следващият път. Силно се надявам обаче да няма такъв.

# 659
И с мен е така Мая.Майка ми хабер си няма за тия работи.До скоро ме убеждаваше да пробвам естествено,нищо че съм без тръби. Joy
Ние тук поне говорим на общ език и се разбираме.Вече със семейството нищо не споделям,освен с мъжа. Wink
hahaha Пробвай, пробвай ! Не пречи, хаха  Laughing
А уж приятелки съм ги питала дали естествено са забременяли, понеже знам , че има проблем, а  сега има бебе.  И те не искат да споделят явно и ми се отговори веднъж "Не съвсем." Confused
Или е асиситирано, или по естествен път- не може да е не съвсем. Аз съм със същия проблем, не е любопитство, тръгнала съм да си споделям и да искам съвет за клиника, доктор и т.н.  Whistling Къде ти... кво ги интересува другите!

Тва като  в един от скеч:
- Питай ме как съм !
-  Е, как си ??
- Не те интересува !

ок, не се интересувам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт