Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 60

• 70 622
  • 792
  •   1
Отговори
# 660
Аз затова се радвам,че тук намерих хора като вас,с които можем да си споделяме и искрено да се подкрепяме. Hug
А иначе с моя мъж си пробваме и естествено,току виж съм "хванала". Laughing

# 661
Жана,

а оплодените с донор са повече ипо-добри ембриони , нали ? Тоест очевидно е , че проблема е в сперматозоида.
Аз съм повдигнала и този въпрос на ММ.
Ще се опитам да разбера от клиниката как им се вижда ситуацията и дали да пробваме такъв вариант + смяна на препаратите. Peace

Не съм отписала малкия в мене, но ако се наложи е вариант.
 bouquet

# 662
Привет момичета, неуспешен първи опит. Миналата вечер ми дойде МЦ.  Sad След всички болки и хиперстимулацията поне се радвам, че има 2 замразени ембриона и се моля да са ок за следващият път. Искам да ви попитам при повторен опит има ли някаква стимулация или директно трансфер? Тук даже не ме извикаха на ехо за да видят какво се случва с яйчниците, при положение, че имах над 50 фоликула, а ме уведомиха, че при следващият цикъл мога да пробвам пак. Което не е ли твърде скоро?

# 663
Жана,

а оплодените с донор са повече ипо-добри ембриони , нали ? Тоест очевидно е , че проблема е в сперматозоида.
От донорските оплодени яйцеклетки всички се оплодиха, ембриони с много добро качество, имам и един бластоцист от тях.
Факт е, че проблемът е в сперматозоидите, то и затова ММ се нави да използваме донорски материал, колкото и да не му се искаше  Tired
Ама няма морфология, няма подвижност, няма концентрация, нищо няма...не се и подобрява от абсолютно нищо, което е най-лошото в случая.
Та ако и при вас е така, няма лошо да го обсъдите като вариант за следващият път евентуално. Ама дано да няма следващ път, де  Hug
Ая, съжалявам, миличка  Hug Tired Не губи вяра, следващият път ще се получи  Hug
Ако ще правиш ЗЕТ, няма да има стимулация. Ако нямаше замразени ембриончета, тогава пак всичко щеше да е отначало.

# 664
Aya39,много съжалявам. Hug
Щом имаш замразени,следващият път ще се получи.Какво ти казаха лекарите?

# 665
  Съжалявам Aya39.Дано следващият път всичко е наред.Като ви гледам,че пишете за донорски материал,няма да се изненадам ако и на нас ни предложат,макар че досега не сме го обсъждали като вариант с доктора.При нас мъжкият фактор също е доста тежък,но има шанс с наш материал да станат нещата.Моят мъж пи доста лекарства без никакъв резултат.Аз също съм за ИКСИ оплождане,за класическото няма смисъл.Ще се чуе до декември месец.  Peace

# 666
  • София
и колко са тия тежки фактори, та чак донорски материал предлагат  newsm78
или така им е по-лесно.

# 667
Теди,и при нас сигурно ще е ИКСИ.Мъжкият ни фактор е добър,но съм с един яйчник и не очаквам чудеса от него. Tired
Ако са ми две три яйцеклетките няма да рискуват с класическо инвитро предполагам. newsm78

# 668
Aya,

Много жалко, но добрата новина е , че имаш замразени. Peace

На мен ми се обадиха да ми кажат, че от 4-те морулки , 2 са станали бластоцисти (??)  newsm78
Единия бил по-хубав от другия , но като цяло са средно качество.

Аз съвсем се обърках !!
Възможно ли е да спрат развитие вчера на обед и до 16.00 да е такова положението и за една нощ да започнат пак развитие ? Tired
Защо тогава ще ми се обаждат изобщо с лоша новина ?

Може би е въпрос на не много добра комуникация  Rolling Eyes
Новото 20 сега е , че ще замразяват 2 броя. newsm78

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 10:29 от Maya Bee

# 669
  Аз си мисля,че за да ти предлагат донорски материал,все едно показателите при мъжа трябва да са на 0,като стойности.Все повече чета за оплождане с донорски материал или донорски яйцеклетки.При мен за сега всичко е наред.Ще настоявам да е с наши "миньони",както им казвам.Мисля си,че имаме шансове за ИКСИ.За себе си,съм се убедила,че мъжкият фактор трудно се лекува или повлиява от лекарства.Няма смисъл да експериментираме в пиена на лекарства.Чакаме заповедта и да се решават нещата. Simple Smile  Praynig

# 670
Бамба, навсякъде всичко е нули в спермограмите ни, освен дните на въздържание и пх-то.  Tired
Ето защо  Peace

# 671
  • София
при такива случаи да, но често надъхват хората че са с тежък фактор, а накрая се оказва че някоя морфология е малко по-ниска, например 3%.
а колко тежки фактори си забременяват и без процедури  Rolling Eyes
щото са далеч от тежки.

# 672
Понеже и моят ред наближава съвсем скоро, Simple Smile искам да ви попитам спазвате ли някакъв специален хранителен режим и въздържате ли се от спиртни напитки? Примерно един месец преди процедура.
Същото ме интересува и за вашите половинки.Т.е необходимо ли предварително пречистване за двамата преди това?

# 673
Червено вино за лигавицата и наблагяш на протеинова храна Wink

# 674
  Ние сме в тези 3-5% на показателите от спермограмата.Мисля си,че имаме реален шанс за ИКСИ.Ще чакам дали ще ни заговорят за донорски материал.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт