Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 60

• 70 441
  • 792
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,

Надявам се да приемете новопопълнение във вашата тема. Септември месец ни предстои ИКСИ/ИМСИ. Започнахме подготовката за процедурата, чакам генетичните изследвания, също така микробиология и цитонамазка. ММ другата седмица ще прави контрола на хормони и спермограма, за да знаем положението преди иксито.
Сменихме клиниката, в старата клиника правихме някои изследвания, включителни и цветната снимка. Не ми дадоха нищо тогава, резултатите ги занесоха директно на лекуващия ни лекар, а той каза че всички е наред и не съм питала повече. Глождеше ме, че нямам нищо черно на бяло и днес отидох да поискам да ми дадат резултатите от цветната снимка. А те са следните: Маточна кухина-нормална форма и големина, маточни тръби- в ляво проходима, б.о.; в дясно-силно нагъната под високо налягане, знчително забавяне, минимално количество контраст постъпи в коремната кухина. Дадоха ми и диск от самата процедура, като разликата в двете тръби е огромна, дори за лаик като мен. Та след всички тези излияния, според вас има ли проблем с дясната тръба? Дали не е трябвало да се направи лапароскопия, мисля си и за хидросалписнгс и за вероятността да трябва да отложим процедурата? Знам че не сте лекари, но сме на консултация другата седмица и ми се искаше да чуя и вашия коментар, за да преценя дали да звъня на докторката и да изместим следващата консултацията по-рано? Благодаря предварително за мненията Ви Hug

# 676
Здравей Цвети,ако си имала хидросалпинкс,той най-вероятно ще се е видял на цветната снимка.Според мен заключението от снимката е ясно.Лявата тръба е проходима,а дясната слабо проходима.
Аз имах хидросалпинкс и няма да забравя снимката си, #Crazy тръби с изображение на наденички.Щом не са ти споменали нищо за лапаро,значи не е необходимо.

# 677
  • София

*steffie* благодаря за отговорът ти. Моята снимка също беше, меко казано, неприятно изживяване, такава болка не бях изпитвала до този момент. Живях си с мисълта, че са ми проходими и двете тръби. Просто се чувствам излъгане и поставям всичко под съмнение. Правихме и инсеминация, при мъжки фактор с 4% морфология и явно една слабо проходима тръба. Не ми се иска да отлагаме повече процедурата, това е Crazy

# 678
Понеже и моят ред наближава съвсем скоро, Simple Smile искам да ви попитам спазвате ли някакъв специален хранителен режим и въздържате ли се от спиртни напитки? Примерно един месец преди процедура.
Същото ме интересува и за вашите половинки.Т.е необходимо ли предварително пречистване за двамата преди това?

Привет Стефи, единственото което аз се опитвах да направя, но не супер успешно беше да намаля цигарите. Приятелят ми пуши и пие в рамките на нормалното, но спермата беше ок. Лекарите тук мрънкаха много за цигарите, но нищо не са ми казвали за хранителен режим.  bouquet

# 679
Разбирам недоверието ти Цвети,винаги е добре да си имаме едно наум и да не се доверяваме сляпо на специалистите.
Но хидросалпинксът по принцип си личи.Нормалната тръба трябва да изглежда на цветна снимка като конец,а контрастът който излиза в коремната кухина изхлежда като облак.
Мен въпреки двустранният хидросалпинкс почти не ме боля,но картинката на снимката не изглеждаше никак добре и не отговаряше на определението за нормални тръби. Tired
Но при 4 процента морфология защо изобщо са ви правили инсеминация?
Проблемът с дясната тръба е лесно преодолим като се издебне овулация от ляво,но при това положение е било безсмислено. newsm78

# 680
  • София
*steffie* лявата е точно така както я описваш, тънка като конец и  след това има облак от контраста. Но дясната в частта от към матката изглежда тънка, но след това от към яйчника на изображението се вижда задебеляване, като на едно място има нещо като, незнам как да го опиша, но може би възел. Чувствам се сигурна при сегашната ни лекарка, вярвам че ако има проблем ще го решим. Живи и здрави другата седмица се надявам всичките притеснения да се разсеят. Макар че тепърва предстои по-голямото изпитание.

Относно хранителния режим, не спазваме такъв, а и лятото от самосебе си идва да се храним предимно с морска храна, салати и плодове. И ние си пийваме вечер по едно питие, бира или си правим мохито. Аз със сигурност ще спра питието вечер, мисля че и той няма да има проблеми с това.

# 681
Цвети,не винаги разширената тръба е с хидросалпинкс.Може би се е раздула леко от налягането,понеже проходимостта е била слаба и затова ти изглежда така.Не се приреснявай излишно.Щом имаш доверие на лекарката си,успокой се и мисли позитивно.
Много добре правите,че се храните здравословно.Аз от седмица се мъча да не ям сладки храни и тестени изделия,но ще видим колко ще издържа. Simple Smile

# 682
Хората пият, пушат и пак правят деца.  Sunglasses

Единствено се препоръчва да се отслабне при наднормено тегло, но това подобрява функциите в организма изобщо.
Няма храна , която да подобрява плодовитостта... градски митове.
Аз се възползвам от сезона на дините и малко свалих , но ми се иска оше.

Q10  била полезна добавка и за мъже и за жени.
 bouquet

# 683
д-р Александров беше настоятелен-спрете цигарите, ако не искате да си хвърлите парите на вятъра.Аз пуша 1-2 цигари сутрин с кафето.Мъжът ми обаче е страстен пушач -отваря втора кутия в деня.Виждам го ,че полага усилия-по -малко от кутия.Казва,че не може,че ще е стрес ако ги спре изведнъж(опитвал е в годините два пъти).И ми изтъква примери с пушещи бащи на по 2-3деца ,или непушещи със спермограми като неговите Crossing Arms Аз понякога му се сърдя и го упреквам,че не е мотивиран,като се надявам това да го стресне ,но не се получава Cry
Иначе вечер пийваме -той една малка ракийка за отпускане,аз чаша червено винце (домашно)за кръвното Wink

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 19:28 от stelliana

# 684
steliana,на мен лекар ми беше казал,че в някаква клиника в САЩ,която била с най-голяма успеваемост в световен мащаб дори отказвали да правят процедури на пушачи.Такава била политиката на клиниката.

# 685
Както каза Maya bee,пушат пият и деца правят.Божа работа е това.Първият път докато забременея и след като разбрах ,че съм,толкова отговорно се отнесох-всичко каквото ви хрумне наум за здравето на бебето,включително и някои суеверия спазвах , а синът ми се роди с проблем(вярно козметичен,но две операции претърпя). Sad

# 686
stelliana,щом сте при д-р Александров всичко ще е наред.
Нашият доктор си знае работата. Hug bouquet

# 687
Това в коя клиника?

# 688
Момичета, на 20.08 от 13:00 часа, в Хепи, което се намира срещу Св. Неделя, ще има среща на ин витро " фенките". Приемаме кандидат мами, бъдещи и настоящи мами - изобщо всички, които пожелаят са добре дошли Simple Smile

# 689
  Ако бях от София с удоволствие щях да дойда,но ми е малко далеч.Подкрепям Ви с за всичко с две ръце.Успех и късмет. Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт