Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 60

• 71 144
  • 792
  •   1
Отговори
# 90
ето за ЛХ ж: фол. 2,4- 12.6
                   овул.  14- 96
                   лут. 1.0- 11.4
                   мен. 7.7- 59

Естрад.   ж:  фол. 46- 607
                   овул. 315- 1828
                   лут.  161- 774
                   мен. до 201

Прог.     ж: фол. 0,6- 4,7
                  овул. 2,4- 9,4
                  лут.  5,3- 86
                  мен. до  2,5

МЕРСИ ZUZU 1 !!!

# 91
  • София
Марианка, имах предвид да напишеш самите мерни единици  Peace.
Ако погледнеш референтните стойности на LH, ще видиш, че през фоликулярната фаза не би трябвало да надхвърля 12,6. Твоята стойност е по-висока и сочи настъпваща овулация и според мен е изтърван моментът да се слага тепърва Цитротайд както и Прегнил също. Отделно и прогестеронът би трябвало да е по-нисък - около 1-1 и нещо.
Ти в коя клиника си? Колко са големи фоликулите?

# 92
Прогестерона е доста висок за трансфер след пункцията. Лигавицата е презряла и вероятмо няма да се получи.
Естрадиола - на един растящ фоликул е добре да има около 200/300 pg/ml. Обикновено в лабораториите е pmol, но има конвъртъри в интернет.
Дано съм била полезна!

# 93
ЛХ е 24.58    IU/I
Estrad. e 3 3250 pmol/l
Progest. 4,63 nmol/l

Значи сега съм в овулация ? Какво се случва след като си поставих Мерионал и Ситротайд ? Толкова съм притеснена. Моля ви дайте съвет !

# 94
Естрадиола в pmol се дели на 3,676 = 904,52pg. Казваш, че имаш 6 нарастващи фоликула, по 150pg/ml, което дори е ниска стойност. Както писах обикновено е между 200/300. Със стимулацията ще се вдигне. Това не е притеснително.
Цитротида ще намали ЛХ да няма преждевременно пукане на фоликулите.
Единственото притеснително е високия прогестерон, но можете да направите ЗЕТ.
Не се тревожи излишно!

# 95
Какво влияние оказва прогестерона на трансфера? Моят също беше подобни стойности, но не ми предложиха да го отлагаме. Възможно ли е заради него да ми е неуспешен опита?

# 96
Clear, благодаря ти скъпа !
А защо ЗЕТ ?
Нали Прогестерона може да е до 4,7 ? Той е важен за инплантацията, нали ? В началото на януари имах лапаро за премахване на миоми- просто за инфо.
Благодаря за съдействието още веднъж.

# 97
Прогестерона преди ову трябва да е до 1. Всичко над 1 сочи за престаряла и нерециптивна лигавица. При ин витро трябва да е нисък до поставяне на Прегнил или Хориомон, или друг изписан препарат за пукане на фоликулите.

# 98
Clear,  аз съм на 38г.  Възможно ли е това да е свързано с възрастта ? Или говорим за временен показател ?
И какво може да се направи в този случай ?

# 99
  • София
Аз знам, че при LH над 12-13 вече няма смисъл от Цитротайд, защото е изтърван моментът. Стойност от 24,58 би следвало да сочи, че хормонът прави пик в момента и ще настъпва овулация от 24 до 36 часа след това. Но все пак не съм лекар. Най-добре е да си го обсъдиш с лекаря  Peace. Също знам, че и прогестеронът не трябва да се качва над 1 и нещо, но ти си в други мерни единици, та като цяло той може и да е що-годе ок, въпреки, че като го конвертирам излиза 1,45, което също ми се струва височко.

# 100
Зазу, права си. Всъщност разликата в мерните единици обърква нещата. Под 1, ако е в ng:
До 14 ден: по-малки от 1 ng/ml
От 15 до 28 ден: 0-25 ng/ml
Значи около 3,18 в nmol! Peace

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 20:21 от Clear

# 101
Момичета, нищо не разбрах от тези мерни единици и това още повече засилва безспокойството ми. В крайна сметка кое има завишение ? Става въпрос за пропускане на момента или друго ?

# 102
marianka77, не се тормози. Нищо още не е изпуснато. Понякога и най-отчайващите цифри водят до хубав резултат.

# 103
Марианка, няма как да ти дадем конкретен отговор, защото не сме специалисти. Поговори с доктора си. Не се тревожи излишно!

# 104
  • Бургас
Момичета да ви попитам може ли някой да ми каже ако реша сама да си финансирам икси процедура колко горе долу би ми изляло всичко? Подали сме документи по фонда но чакането ще е голямо а аз вече съм си на годинки, та докато чакам да ми излезе заповедта да си финансирам един опит.
Много ще съм ви Благодарна ако някой може да ми помогне.

Общи условия

Активация на акаунт