Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема VIII

• 86 425
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
На мен пък старият Стар Трек ми е като удобни разджвакани пантофи. Нещо, по време на което може да похапнеш и след това да ти се приспи уютно.
С новия няма такива работи. Просто не трябваше да се нарича Стар Трек и нещата щяха да са наред.

# 511
Така е - тази поредица има индивидуалност, която според мен трябваше да бъде запазена. Няма значение дали сегашният сериал ще е гледаем или не. Дори подозирам, че ще е по-интересен от филмите на Джей Джей...Но все пак не трябва да имитира другите мрачни космически сериали, защото така губи характерните черти на франчайза. Иначе защо се нарича точно Стар Трек..
Между другото, не мразя новите Стар Трек филми - очевидно са по-добри откъм ефекти и по-изпипани от старите (някои от които бяха съвсем наивни). Обаче нямат чар. И колкото и да е странно - при всичкия екшън и красиви ефекти, не са запомнящи се. Гледала съм всичките и мога да си спомня само малки откъслеци (сред които основното е, че действието се развива в паралелна вселена и Вулкан вече го няма), освен това не ми пука особено за персонажите...

# 512
Орвил много ми прилича на стария Стар трек. Има философски проблеми, по-малко екшън, подредена галактика и доста по-малко хумор и пародийно усещане, отколкото очаквах.

# 513
  • София
Излезли са 8 серии на Extinct.
Май ще има още две другата седмица.

п.п. не, чак на 19-ти ноември ги дава myepisodes.

# 514
И клингоните и те са някакви негроидни повечето Grinning, че и ПЛЕШИВИ.
Още не мога да реша дали новия сериал ми харесва, но за клингоните мога да ти  обясня защо са плешиви.
Скрит текст:
Такива са повечето от тях по принцип. Но след избухването на Праксис (луната около Кронос, където са енергийните им инсталации, виж шестия кинофилм - Неоткритата земя) настъпва нещо като вторичен ефект и следващите поколения са с повече коса.

# 515
  • София
Излезли са 8 серии на Extinct.
Май ще има още две другата седмица.

п.п. не, чак на 19-ти ноември ги дава myepisodes.
Гледа ли го? Изглежда интересно.

# 516
  • София
След два изгледани епизода - идеята е интересна, май не съм я срещала другаде.
Изпълнението не чак толкова, млади непознати актьори, дано се поочупят натам.
Ще го изгледам де Simple Smile

Доглеждам излезлите серии на Орвилът.
Брей, появиха се епизодично Лиъм Нийсън, Робърт Нипър и даже в последната - Чарлийз Терон.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 19:06 от Amidala

# 517
  • София
На мен ми допадна новия Стар Трек. Доволна съм.

# 518
# 519
  • Spain
здравейте ! понеже не откривам цяла тема за новия сериал  Стар Трек и имам едно голямо 4удене  newsm78, реших да попитам тук . АЗ ли не съм в 4ас или си е така ... като по4нат клингонски , нямам субтитри Whistling Thinking.... и т.к. клингонски не мисля да у4а  Mr. Green незнам само в моя телевизор ли е повредата  Mr. Green. да уто4ня 4е го гледам през Нетфликс... там гледах , маях се но не видях опция да си пусна превода на клингон , ина4е официално са вкарали клингонски и може да се гледат вси4ки серии на езика  #2gunfire.  Та ако е така и няма субтитри ... кажете някои саит където може горе долу да се про4ете за какво си говорят клингоните . сигурно има луди по4итатели които ве4е са превели разговорите  Mr. Green.
Това , което аз разбрах е 4е сериала ще е само 15 серии (то няма как да продължат пове4е ,защото факти4ески събитията е развиват 10 години преди събитията в  сериала Стар Трек). И някои преди беше писал за бял Клингон / някаква жена била L’Rell , която всъщност била мозъка на операцията и принадлежала на 2 от клингонските касти (общо са 24)....но каква е то4но операцията Simple Smile , май ще тряба да у4а клингон  Joy Joy Joy

# 520
Мисля, че има вградени субтитри на клингонския - вървят си отдолу (като част от епизода). Да не си си разширила екрана и затова да не ги виждаш?
Според мен, ако рейтингите са добри, сериалът ще има още сезони - това, че се развива 10г. преди другите, значи, че хипотетично може да го дават 10 години, докато събитията се застъпят))
Не е лоша идея да има собствена тема. Между другото, 5-ти епизод ми хареса най-много до тук. И мен структурите на клингонското общество ме объркват и трудно проследявам междуособиците им.. А и някои други неща ме озадачават - как така случайно попаднаха на бавноходката и се оказа, че точно такова същество им трябва, за да заработи правилно устройството за телепортация?? Може би не гледам достатъчно внимателно и се надявам нещата да се изяснят от само себе си...

# 521
  • Разпиляна във въображението
Наистина не е лошо да си има тема сериала. Свиквам с Майкъл  Simple Smile

Всеки път се чудя колко ли е било трудно да научиш клингонския и така да го рецитираш, а трябва изглеждаш, че вярваш в това, което казваш  Laughing

# 522
Аз съм изненадана - от това, което бях чела преди да започне сериала, наистина имаше намеци, че капитан Лорка ще е сив (към черен) - нещо като Кейн от Пегасъс (от Бойна звезда Галактика), но той си е ок. Взискателен е и стига до някои екстремности, но като цяло не ми изглежда да е отрицателен герой.
Майкъл е по-пасивна, отколкото очаквах - мислех, че ще е нещо като екшън герой.
Да опитам ли да направя тема? Сега ще пробвам - ако някой иска да направи по-хубава, винаги може да я изтрия (не, че знам как, но нали има админи - мога да попитам...)...

# 523
 Готово - ето я темата: http://www.bg-mamma.com/?topic=1001136.new#new ( Стар Трек : Дискавъри ) Rocket Misc Alien

# 524
Гледах 2 серии от Екстинкт, зле ми се стори, слаби актьори, кофти ефекти, сюжета също е зле. Въобще не успя да ме хване.

Общи условия

Активация на акаунт