ВВ Кьосем
еп. 24
сега те разбрах и съм съгласна с теб! Аз все още не мога изцяло да разделя сериалната действителност от историческата такава. 

благодаря за фрагмана! Чак сега го видях! 
благодаря ти отново за написаното!!!
благодаря за историческата справка!!!
благодаря и на теб за споделените тревоги!!!

Като добавим и многобройните еничари наоколо...

, докато се включи Дъгичка
с превода му на български.
благодаря! За съжаление, както в резюмето е намекнато, а и във фрагмана - Султан Ахмед ще даде заповед за екзекуцията на Искендер. И последните ми надежди за инсценировка отлетяха, както се казва!
Зюлфикяр ще спази заповедта, както винаги е спазвал всяка такава, дадена от Ахмед и ще убие Искендер. Та, няма как да видим дори и част от историческите събития, свързани с Яхия. Явно за сценаристите това не би било интересно! Не мисля, че ще е постановка и поради друга причина: ще стане повторение на важен факт в живота на Искендер и това ще бъде банално. Избегнал екзекуция и отраснал в чужбина и сега пак така - постановка на екзекуция и бягство в чужбина...нещо не ми се вярва. 

.
поздравления и много благодаря за историческия материал на "християнски принц на Османския род" Яхия . След работа ще имам възможност до го прочета много по-внимателно, но според мен е много достоверен. Дори самото присъствие на Шахин Гирая ме убеждава, че е така. Жалко за нас, че не е успял
можели сме в още 1624/25г. да бъдем сред освободените християни от османското робство
Така че, споделям напълно твоето мнение
ако ТС чете историята в утрешния епизод Искендер не би трябвало да бъде убит 
Още снимки за новия епизод с Кьосем и Ахмед и заснетата "снежна" сцена е както в историята в края на зимния месец ноември (22 ноември 1617)

). То се оказа, че в последните два епизода събраха два никяха, повече, отколкото в целия сезон.
благодаря ти за емоционалните постове!!!
е толкова последователна и концентрирана, 

Ваня
Тио
Дана
Дайче 

много ти благодаря за превода на озета
Не се излъгах в очакванията, че и този път Кьосем до последно с надежда да спаси Ахмед ще направи всичко възможно за него, както и когато беше болен от шарка и не ще обръща само в молитви ръце в траурни одежди към божествения като други негови най-близки 
известно е
в четвъртък вечер броя часовете с голямо нетърпение до излъчването на новия епизод
но е написано черно на бяло 1 : 1 казаното за Берен преди години за финалната сцена на Бихтер в интервюто със сценаристките Ece Yörenç и Melek Gençoğlu на "Aşk-ı Memnu", "Fatmagül", "Kuzey Güney" и други сериали 
като се знае и от Ахмед, че е шехзаде би трябвало удушаване с "копринен" шнур да е
и ако Зюлфикяр го е извършил ... може да е като при Кьосем от Бюлбюл