Дана, Тио, Дива, благодаря за информацията!
Дива, явно събитията, които гледаме в сериала, са имали отзвук нататък.
Приятно гледане!
Тио, нямаме равни от картинката, все така хубави!
Внимание: датата е 2 юни!

,на 2.07 ще сме на червения килим ....може и на летящ 

ще е свършил сезона 

, историческата истина е по-различна и има достатъчно сведения поне за Осман и за Кьосем, но за съжаление не са на български език. На английски има доста информация, както и на руски и други езици. На български за Осман II има само два реда, а на английски съм чела подробно за живота и реформите му. За другите султани е същото. За Кьосем също има много сведения. От това, което съм чела (по отношение на събитията, които сега гледаме): Осман е отгледан от майка си Махфирузе. Тя полага големи усилия за образованието му, но не е ярка личност, не е активна и даже има предположения, че е останала по собствено желание в Стария Дворец. Кьосем никога не е играла такава роля в живота на Осман, така както ни представят в сериала.
Историческата Кьосем не се е грижела за Осман и не го е възпитавала тя и Осман не е отгледан в такъв тип семейство, каквото ни показаха тук. Образите на Ахмед и Кьосем, бих казала, че в сериала са "доста излъскани", но нямам нищо против, разбира се!.

Това най-вече, според мен, важи за Осман II. Все пак той е бил Султан на ОИ четири години.

, Ванче
, Тио
, Дана
, Серената
, благодаря за споделеното!
Тио,
Дана,
Серената,
благодаря за споделеното!!!
специално благодаря за големия пост!!!
. Кьосем имаше съвсем различни планове и щеше да действа по различен начин, без излишни бунтове, палежи, грабежи и жертви.