Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 409
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Дъгичке  Hug
Благодаря за информацията  bouquet
Информацията за Мехмед Гунсюр ми се струва партенка ooooh! Излишно бяха казали ,че в КС няма да участвуват артисти от ВВ ... Жълтата преса обича да послъгва ,макар че много бих искала да видя Мехмед Г. и в КС ,защото е прекрасен актьор.
Относно снимката с въпроса ...това е Есра -Джанет Калфа /под прикритие  Joy /

Нямам представа дали съм слагала този колаж тук ,но ще рискувам  Wink

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 17:33 от trendafilka

# 391
Тио Hug
Браво, веднага позна отговора на загадката. Two Hearts

Сезонът на слуховете тече с пълна сила. Очевидно е, че повечето са измислени или преувеличени от медиите с цел да си увеличават тиражите. Аз горе долу засега вярвам само на каквото ми отърва. Joy Joy Joy Примерно отказвам да повярвам, че продуцентите ще извършат ритуално самоубийство като сменят Берен с която и да било актриса. Очевидно Нургюл ще влезе в сериала и дано да й поверят интересен образ, който да гледаме с удоволствие, защото не се съмнявам, че ще го пресъздаде успешно.

Мехмет Гюнсур ми е един от любимите турски актьори и аз също много бих се радвала да участва. Но и аз като теб смятам, че точно този слух е напълно измислен. Защото това, че във ВВК няма да участва нито един от актьорите от ВВ е едно от малкото неща, които бяха официално съобщени от продуцентите и както видяхме, досега стриктно го спазваха. Може би все пак в сериала ще присъства този герой, за който го спрягат - Хезарфен Ахмет Челеби. Ето малко инфо за него.

Хезарфен Ахмет Челеби/ Hezarfen Ahmet Çelebi, се превърнал в един от ранните междуконтинентални авиатори като полетял от върха на кулата Галата. Наричат го турския Икар. Той използвал криле, които си изработил сам и успял да премине разстоянието от около 6 километра, прелитайки над Босфора досклоновете на Юскудар в Азиатската част на Истанбул. Евлия Челеби разказва и за брата на Хезарфен - Лагари Хасан Челеби, който пък осъществил първия полет с ракета, използвайки клетка с конична форма и барут през 1633.

За себе си мога да кажа, че независимо дали ще я има или не Берен, аз ще продължа за гледам сериала, защото ми е изключително интересен.

Ето ги и нашите младоженци днес. Красиви и щастливи.

# 392
Здравейте  wavey

Днес си спомних малката крехка Фатмагюл и как бяхa стъпкани нейната младост и невинност, как бяха запратени в калта нейните мечти.

Спомних си за две смели жени - Фатмагюл и Берен Саат.

Поводът за това е акцията в Интернет #яНебоюсьСказать. Засега е сред рускоезичните страни като Русия и Украйна, очаквам да се разрастне. Идеята е потребителите открито да разказват за сексуалното, физическо или психическо насилие, с което са се сблъсквали.

https://meduza.io/feature/2016/07/08/po-nastoyaschemu-strashnye- … rytyh-stranichkah
https://meduza.io/feature/2016/07/08/ya-ne-boyus-skazat-chto-obs … eshmoba-o-nasilii
http://www.svoboda.org/content/article/27844509.html

Идеята е на Анастасия Мелниченко, украинска общественичка.

Цитат
У нас в стране, да и вообще на постсоветском пространстве, вместо того, чтобы безоговорочно обвинить насильника, сразу же начинают выискивать — а что же женщина сделала не так, что с ней такое случилось? Может, она была в короткой юбке, или шла домой поздно, а может была пьяная. Выходит, что женщина виновата уже просто потому, что родилась женщиной.

В нашата страна, а и в цялото постсъветско пространство, вместо безусловно да обвинят насилника, веднага почват да разискват - в какво е сгрешила жената, че да се стигне до такова нещо? Може би е била облечена с къса пола, или се е прибирала късно, може да е била пияна. Излиза, че жената е виновна само заради това, че се е родила жена.

Цитат
Я общаюсь с женщинами каждый день, и я знаю, насколько распространено это явление — сексуальное домогательство и насилие. И не могу сказать, что акция сугубо против этого. Она в целом против объективации женщин, против отношения к ним как к сексуальному объекту. Я хотела показать, что женщины сталкиваются с домогательствами независимо от возраста, одежды, или того, во сколько они идут домой

Всеки ден общувам с жени и знам, колко разпространено явление е сексуалното посегателство и насилие. Не мога да кажа, че акцията е изключително и само срещу това. Най-общо казано, тя е против отношението към жените като към сексуален обект. Исках да покажа, че жените се сблъскват с посегателства независимо от възрастта, облеклото или в колко часа се прибират у дома.

Цитат
Почему такой хэштег? Это очень яркая фраза. В ней говорится о том, что женщина не должна ощущать страх и стыд за то, что с ней происходит. Потому что стыд означает вину. У нас навязывается мысль, что женщина виновата.

Защо избрах този хаштаг? Това е много ярка фраза. Тя казва, че жената не бива да чувства страх и срам за това, което се случва с нея. Защото срамът означава вина. У нас се натрапва мисълта, че жената е виновна.

Ето тази тема ме развълнува днес и ме накара да си спомня един много любим сериал - "Каква е вината на Фатмагюл?"

Няма да спестя нещо много неприятно, което ме шокира при обсъждането - някои от момичетата в темата търсеха и намираха вината за изнасилването у Фатмагюл. Без коментар!

# 393
  • AMS

Привет, момичета!!!
Дъгичка,  Hug  bouquet  Peace благодаря за постовете!!!
Много "новини", но аз нещо не им се кефя.
Струва ми се, като че ли се търси сблъсък Берен / Нургюл.
Дано всичко да се обмисли добре, защото само такъв скандал липсва.
Двете актриси имат позиция в обществото
и се борят за каузата на жените.
Да ги окалят в нещо такова, ще е доста нелепо.
Тио,  Hug bouquet Peace благодаря!!!

Кадир и Неслихан нека са щастливи заедно!!!
И двамата са талантливи  и го заслужават!!!
Все забравям да напиша, че Кадир като  Мехмед Гирай ми харесва много.
Страхотен артист и в романтичните сцени и в екшъна.
Най-добре ми стоеше от мъжете във ВВ Кьосем.

Валя,  Hug  bouquet  Peace благодаря специално за поста!!!
КВФГ отдавна не е коментиран, но аз си спомням много често за него.
Имам все нови и нови абонати от различни краища на света, в канала ми в YT,
които ме подсещат.
Клиповете, макар и не толкова добри, будят интерес при тези,
които гледат за пръв път.

ДАЙ МИ СИЛА ДА ПРОДЪЛЖА

# 394
Здравейте момичета Hug

Дъгичка Hug благодаря за информацията! bouquet

Валя Hug благодаря ти за поста! Аз също много често се сещам за сериала КВФ. Той е един от любимите ми и има много специално място в сърцето ми. А темата за насилието над жените - от бруталното посегателство до сексуалния тормоз на работното място или вкъщи, винаги е на дневен ред, много болезнена тема, тежка, но и често пренебрегвана в този, повече мъжки, свят. За съжаление има и жени, които поддържат тезите, че жената има частична вина, поради държание, облекло или час навън...което е абсурдно! Но, тесногръдието и често липсата на образование и еманципация, си казва думата.
Тио Hug bouquet
Дива Hug надявам се, че двете актриси няма да попаднат в клопката на журналистите. Но, както споменаваш, понякога е достатъчно окалването с различни лъжи, за да се получат неприятни ситуации.

Момичета, аз също много харесвам Мехмет Гюнсур, но не вярвам да участва. Той изигра един ключов образ - шехзаде Мустафа и беше прекрасен! Любим мой герой във ВВ!

Да се присъединя към пожеланията към Кадир и Неслихан - нека се обичат и да са щастливи!

До скоро, мили дами! bouquet

П.П.
Скрит текст:
Момичета, аз също ще поизчезна за две седмици - отиваме на Беломорието Simple Smile. Ще следя темата, до колкото мога. Hug

# 395
  • AMS

Привет, момичета!!!
Дана,  Hug Peace благодаря за поста!!!
При мен няма жеги, няма ваканция,
но на всички вас да ви е приятна почивката!!!

Имам идея, ако бях на мястото на продуцента.
Е, не съм, но ще я споделя.

Берен Саат не излиза от сериала.
Тя остава в ролята на Кьосем, но след скок във времето,
при навършването на пълнолетието на Мурад, се оттегля от Топ къпа.
Главните действащи лица в двореца и харема вече са други.
Кьосем се появява след доста време отново,
при възкачването на следващия султан, или в края на живота си.

Ако Нургюл влезе в проекта, би трябвало да изпълнява роля,
на не по-малко силна и важна жена,
от тази на Кьосем, Сафие, Халиме, Хандан, Хюмашах, ...
Е, нямам идея коя би била, като историческа личност.
Още една смяна на актрисата, в ролята на Кьосем,
ще убие постигнатото до сега.
Според мен, TIMS  трябва да продължат големия проект ВВ,
след Кьосем, Мурад, ... , дори и да има паузи по година/две в заснемането.
Ако и сезоните са по-кратки,
смятам, че за талантливите турски артисти,
е и ще е чест, да играят в проекта ВВ,
дори само в няколко епизода.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 18:48 от *** Diva ***

# 396
Привет момичета  Hug
Дъгичка  Hug  Дива  Hug  Валентина  Hug Дана  Hug

Дива прекрасен видеоклип ,нямах представа ,че си такъв талант .Браво  bouquet

Берен Саат  "Нощ на къната" ,на приятелка:

Берен и съпругът и на сватба /в САЩ/:

Привет и от любими артисти за всички вас! Пожелавам ви лека седмица с много положителни емоции! Hug

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 16:04 от trendafilka

# 397
Прекрасна вечер с малко хумор ... "Диван чопраз с диван дизайн "  Joy Joy Joy Joy Joy !

АХ-КО

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 16:20 от trendafilka

# 398
Привет, момичета! wavey wavey wavey

Валя  Hug
Радвам се, че си се отбила при нас.
Благодаря и аз за поста, както и че ни напомни за най-любимия ми от всички сериали. Преди него аз не гледах турски сериали, а той така ме грабна, че още не ме е пуснал. Често с удоволствие се връщам към моменти от него, макар че вече го знам почти наизуст. Оттогава изгледах доста сериали, но нито един не ме развълнува така дълбоко и не докосна сърцето ми по този специален начин, по който го направиха Берен и Енгин с невероятно си изпълнение в тази толкова вълнуваща история.

Спомням си много добре тези коментари, за които говориш по времето на излъчването на Фатмагюл и главата ми не побира как жена може да мисли такива неща за друга жена. Освен това, че Фатмагюл си го е просела, мен преди време ме потресоха някои от коментарите на сцената с първата брачна нощ. Някои хора така и не видяха в историята нещо повече от една любовна история. Но, хора всякакви, както в живота, така и тук във форума.

Дива Hug
Голяма радост за очите ми са твоите красиви гифчета. Знам че имаш много, затова слагай ги по-честичко, моля те. Имаш око за детайлите и хващаш най-интересните моменти. Няма значение от кой сериал са, аз все съм доволна.

Да ти кажа честно и мен хич не ме кефят „новините“, добре че все още са само слухове и има наежда да не са верни или поне да не са напълно верни. На този етап май не се прекалява особено много в пресата с противопоставянето на Берен и Нургюл. Не че чета много, но... Надявам  се че скоро нещата ще си дойдат на мястото с официална информация и ще се спре със спекулациите. Принципно имам доверие на екипа и не мисля, че ще направят нещо, което не са обмислили добре предварително. Нямам основание да мисля обратното. Продължавам да се надявам, че Нургюл ще изпълнява друга роля. На някоя силна и интересна жена, която ще гледаме с интерес. Много хубава и стилна жена е и ще изглежда прекрасно в красивите рокли онова време.

И аз харесах много Кадир като Мехмет Гирай, макар че очаквах повече от този образ. То май и Кадир е очаквал. Преди някоко дни сложих един дълъг клип от негова среща със студенти и някъде там той спомена за последната си роля вав ВВК и между другото на шега казва нещо подобно като описва героя си: „По-късно Мехмет Гирай става кримски хан, но как точно става това,  да ви кажа и аз не разбрах.“
Миналото лято по това време когато още се спрягаха имената на актьорите, които ще участват в проекта аз много се надявах той да изиграе ролята на Султан Ахмед. Екин Коч също се справи отлично, но аз си имам слабост към Кадир. Но няма лошо, че не стана . С Берен мисля, че биха станали прекрасна двойка, тъкмо може да се случи в бъдеще. Представям си ги например партньори в комедия. Нали мечтите са безплатни... Sunglasses

Дана Hug
Радвам се, че си намерила време да се отбиеш. Пожелавам ти много приятна ваканция на Беломорието.
Ти май стана голяма фенка на гръцкото море? Laughing

Тио  Hug
Благодаря за актуалните фотки на Берен от Америка и за усмивките, които редовно ни подаряваш.

Ето я и последната доза клюкини от турската преса:

Новият сезон на ВВК ще се снима в съвсем нов формат. Снимачната група ще бъде напълно обновена. Тимур Савджъ е решил да привлече най-успешните професионалисти в тази област в турската индустрия. Вече е ясно името на човека, който ще заеме режисьорското място. Това е успешния турски режисьор Чаатай Тосун, който преди това е снимал сериали като „Милосърдие“, „Безмълвните“ и „Горчива любов“.
Също така стана извество, че Мехмет Гюнсур наистина е получил покана да изпълява ролята на Ахмед Челеби, но актьорът е отказал.

Тази седмица Нургюл Йешилчай ще сключи окончателен договор с ТИМС  за участие в сериала ВВК.  В момента се договарят последните детайли, а подробностите по договора ще станат ясни през следващата седмица, но засега информацията е че ще изпълнява ролята на 40-годишната Кьосем, която обаче не е потвърдена от продуцентите.

Окончателно е решено Метин Акдюлгер ще ипълнява ролята на Султан Мурат IV.

Източник: https://new.vk.com/mahpeyker_sultan
Източник от турски език: UÇANKUŞ

Метин Акдюлгер

Скрит текст:

Чаатай Тосун

Скрит текст:

Нургюл Йешилчай

Скрит текст:

Берен и Кенан в ресторанта си  в Лос Анжелис „BIS“

Хубава лятна вечер, момичета!

# 399
  • AMS

Привет, момичета!!!
Дъгичка,  Hug Тио,  Hug благодаря!!!
Още не съм готова с коментар  Rolling Eyes
Сега минавам да сложа нещо интересно.
Ахмед Шимширгил говори в телевизионно предаване за

Била ли е замесена Кьосем султан
в убийството на султан Ибрахим I

Бил ли е султан Ибрахим I луд

Перевод: Yusif Atakishiyev
Субтитри: Наталья Макарова

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 17:13 от *** Diva ***

# 400
Дъгичка  Hug Дива  Hug  Благодаря за информацията и интересното интервю  bouquet bouquet
В неделният ден поздрав и от мен !

Малко хумор ... Joy

# 401
  • AMS

Момичета,  Hug Hug Hug
Писах в много други теми последните дни.
Който иска да види в профила ми какво ме вълнува.
И тъй като срещнах в една друга тема да споменават Берен,
реших да сложа още веднъж целия текст на нейното последно изявление.
Прочетете го, припомнете си го.

Изявление в инстаграм на Берен Саат от 19.09.2015 г.

превод Дъга

Заради спокойствието на онези, които обичам...

Защо мълчиш? Защо не показа, че си разстроена?
Отново неразбиране, а сега и натиск, упражнен от улицата и социалните медии.
Точно по тази причина спрях да използвам социалните медии.
Може това вас да не ви вълнува, да ви е все едно, но аз не мога да издържа да гледам,
как хората се губят един друг и затова отправих послание/призив/ :
„ Може ли случайните избори, които правим в живота си да са по-важни от един човешки живот?“
Моля ви, повече не превръщайте никого в мишена.
Начинът, по който говорят политическите лидери и методите, които използват, понякога могат да имат разрушителен ефект върху хората.
Тази нощ по телевизията видях шофьорът - баща на пет деца, увит като мумия и не можах да заспя до сутринта.
А вие спахте ли?
Затова написах това съобщение, защото изпитвах силна болка.
Това, което аз написах в съобщението си наистина стана.
Много е тъжно, че аз предвидих това, но аз не можах да спра този процес.
Под моето съобщение се разрази истински скандал и аз бях принудена да го премахна, защото не исках хората да се карат заради мен.
Тогава казаха, че съм се уплашила, но това не е толкова важно.
Така се роди историята за моята подкрепа на тероризма.
Всеки, който се възползва от гражданското си право на протест, според политиците може да бъде определен като терорист.
Точно затова аз се опитвах да не приемам сериозно това още по време на протестите в парка „Гези“.
Единствената причина името на политическа партия да се появи в едно от моите послания, е фактът че невинен човек беше изгорен жив докато упражняваше професията си на шофьор на микробус.
Никога не съм разкривала за кого съм гласувала, никога не съм правила пропаганда в полза на някоя политическа партия.
Така или иначе политиката не е моя работа. Но аз определено имам свое лично мнение и имам право да критикувам политиците, които ни представляват и вземат решения, които касаят всички ни винаги, когато това е необходимо.
Аз, на която вие днес лепите етикет “предател“ и „враг на народа“, разбира се не бях удостоена от вас с прозвището „родоблюбец“, когато в медиите беше обявено, че съм най-големият данъкоплатец от женски пол в страната.
Това, разбира се е мое задължение, но също е и основателна причина да проверявам дали данъците, които плащам се изразходват, за да се купят например нови бюра за учениците или са изхарчени за лични удоволствия. Точно по тази причина аз използвах правото си на глас. И в името на демокрацията, аз съм доволна, че след изборите повече партии ще имат представителство в парламента и никой няма да монополизира политиката.
Докато бях в Копенхаген, аз публикувах една снимка с лебед, който носи на гърба си своите две бебета и веднага започнаха да ме обиждат и нарекоха тази снимка „тройна коалиция“.
Тогава реших, че докато не отмине тази изборна истерия, няма смисъл да използвам повече социалните медии. Реших повече да не използвам инстаграм, докато той не се върне към своето предназначение – споделяне на прекрасни снимки.
През този период от време аз не съм използвала нито веднъж туитър, а от множество фалшиви профили се разпространяваха гняв и ярост. Но аз не смятам, че трябва да организирам пресконференция по този повод. С някои от тях ще си срещнем в съда, срещу други съм подала жалби, някои съобщения бяха премахнати, но да се приключи с всичко това е невъзможно.
Затова всеки сам за себе си трябва да прецени вярно ли е всичко това или не, преди да осъжда някого.
Аз използвам единствено тази страница в инстаграм. Освен нея ползвам по една страница във фейсбук и туитър, като навсякъде профилът ми е означен със синя лентичка, че това е официална страница и на тях се копира всичко, което публикувам тук.
Преди да повярваш в нещо лошо, не е ли най-лесно най-малкото да погледнеш дали я има тази синя лента и да се увериш, че информацията е истинска... Толкова е просто. Точно след този ден, аз разбрах колко е важно да учим децата как да получават правилната информация. Ако системата, която ние използваме вече от няколко години може да разделя и настройва хората един срещу друг заради неправилно разбиране, какво би могло да стане с нас с напредването на технологиите...
В Турция никога не е имало възможност за свободно изразяване в пресата и хората използват социалните медии, за да получават информация, аз разбирам това. Но този път те попаднаха в клопка. Фалшивите страници и троловете накараха хората да повярват в куп лъжи и ги ядосаха, накараха ги да се озлобят. Куп „новини“ излязоха това лято по мой адрес само въз основа на това кой ме следва в инстаграм и кой не. Но нима това е истина? Правят се изводи за хората само въз основа на това кой на кого и сложил „харесва ми“ , но кой и на кого трябва да доказва нещо? Взаимоотношенията между хората са сведени до това, което става в социалните медии. Нима така трябва да живеем?
Хората са станали толкова фанатични, че дори и един от основните елементи на демокрацията - правото да избираш свободно ги накара да се противопоставят един на друг и да се мразят. И за да докажат, че са против тероризма, те създадоха този ужас.
Винаги когато се случва нещо, ако не говорим за това, започва психологически натиск в социалните медии.
Това е нещо, което аз наричам тормоз, терор. Какво става около нас - един чупи стъкло, друг устройва скандали, а ако не може да направи нещо подобно, просто създава психологически терор, използвайки социалните медии.
Затова реших повече да не използвам социалните медии, заради тази грубост. Защото истинското място, към което трябва да отправим гнева си, е неговият реален източник – предателите, които залагат мини под асфалта.
Как стана така, че това насилие, което съм виждала някога в детството си се върна отново...
Защо резултатите от изборите са такива?
Никой не може да отговори на тези въпроси.
Тази жестокост, която се създава в обществото, ще се стовари върху собствените ни глави.
Нима може целия си гняв да изсипвате върху един актьор, само заради статия , която е публикувана в един вестник?
Този хаос и последиците от него са тясно свързани и по време на избори това е от голяма важност.
Тази ситуация очевидно ще продължи още известно време. Опитът ми досега показва доколко могат социалните медии да влияят на общественото мнение в тази страна.

Отсега нататък аз ще споделям мислите и преживяванията си си само с хората, които са ми близки.
Не ме интересува ничие „харесва ми“. Всичко, което се случва в душата ми може би никого не вълнува. Години наред аз имах удоволствието да живея с любовта на хора, които дори никога не съм срещала. И аз видях вчера как в името на тази любов, те са застанали зад мен в социалните медии в периода, в който аз не ги следях. Знам, че има хора, които използват ума си и съвестта си и искам от сърце да им благодаря за подкрепата. Но има и такива, които отидоха да протестират пред къщата на Бихтер. Но аз съм сигурна, че след време те сами ще се смеят над постъпката си.
Ние сме емоционален и жизнерадостен народ и това е заложено в гените ни. Ние плюем в социалните медии, смеем се бурно или пък плачем. Издържаме и на студ и на жега. Ядем червен пипер, но и сладкиши. Каним в дома си напълно непознат, разчитайки, че Бог ще ни пази. Танцуваме рамо до рамо, облегнати един на друг. Приемаме Евровизия и нашите национални състезания на живот и смърт. Ако трябва 7 човека ще спят в едно легло. Прегръщаме се и се целуваме, когато се срещаме и когато се разделяме. Поверяваме къщата, цветята и дори децата си на съседите си. Когато изпращаме някого на път, плисваме е пред него вода и му пожелаваме късмет. Ето такива сме ние, просто хора.
Аз не изразих съболезнованията си след последните събития, и тогава едни хора написаха коментари под семейната снимка, която бях сложила по случай деня на майката: „Ти не знаеш какво е да страдаш от загубата на детето си“. Не ми се иска да вярвам, че такива хора живеят в страната ни. Едно от най-важните неща в нашата национална култура е свързано с това, че проклятията се връщат обратно при този, който ги е отправил. Нека не използваме такива думи срещу децата на другите хора.
По време на сватби, ние пеем песни от различни региони, мезетата които поднасяме са като визитка. Гордеем се с това, че имаме една мозайка от култури, че сме люлка на цивилизацията. Може да стане земетресение, камъните ще се поразместят, но ако всички помогнем те да останат на мястото си, ако действаме заедно, тогава можем да запазим тази пъстра мозайка.
Ние знаем как да обичаме и как да си имаме доверие.
Преди шест месеца нямаше нито прашинка от тази омраза, която е натрупана у хората сега. Трябва да спрем за малко, да си поемем дълбоко дъх и да помислим. Ако осъждаме тероризма, не трябва да създаваме и нашите малки актове на тероризъм в ежедневието си.
Психологическият терор също е вид терор. Всеки един от нас трябва да бъде отговорен в това, което мисли, говори и пише. Ако сами не се успокоим, за да възстановим спокойствието и мира в обществото ни, ще трябват десетилетия.
Не обръщайте внимание на политиците, които ни превръщат в инструменти и в невинни мъченици и ни изпълват с ярост. По-добре се помолете, отколкото да проклинате някой като мен, или журналистите
и така може би ще се почувствате поне малко по-спокойни.

С любов!

# 402
Здравейте, момичета!  Hug

Дана, Тио, Дива, Дъгичка, Ники и Кати, Валя!

Искам за малко да наруша мълчанието си, да ви поздравя, да ви кажа, че всичко, което се случва в Турция и мен много ме притеснява,  и да ви споделя докъде стигнах. Не знаех точно какво ще видя, когато взех решение за „Великолепният век“.
Сега се радвам, че го направих и то точно в този момент.
Но е много тежка задача нещо, направено да се гледа няколко години, да се прехвърли за кратко време.
Изяжда ми цялото свободно време.
Съзнателно съм се ограничила в отварянето на каквото и да е друго за четене и гледане.
Започнах без определени очаквания. След известно време се върнах и започнах отначало. Две неща ме накараха да направя това. Промени се представата, която си бях изградила за този сериал от това, което случайно бях чувала и чела за него и от позоваванията по повод „Кьосем“, и сега, когато съм го преполовила, разбирам връзката между двата сериала в общ проект. Нямам търпение да стигна края. Разбира се, ще споделя какво съм разбрала. Сега си давам сметка, че се промениха и  очакванията ми за следващия сезон, които бяха едни след „Кьосем“,  и други - след вече двата сериала.
Дано случващото се днес позволи да видим продължението.
Момичета, благодаря за всичко, което споделяте. Следя го с интерес.
Надявам се  с новите впечатления за пропуснатото от мен скоро и аз да се включа активно в темата.
Пожелавам ви хубаво лято, където и да сте!       

# 403
Дъгичка,Дива,Ваня  Hug Hug Hug

Благодаря за превода на последното изявление на Берен Саат bouquet bouquet bouquet

Част от популярните артисти на Турция подписали се за Демократична държава :

Нямам думи да опиша случващото се в Турция...

# 404
 Hug  Поздрави на всички в темата  Peace  bouquet

Rolling Eyes   Прочетох в изминалия ден тази приятна за нас информация и дори да е поредния слух много бих искала  Praynig  в идващите дни подобни новини във форума за РС  Peace  да намалят до минимум "рейтинга" на политическото дизи от изминалата седмица   Crossing Arms Thinking
https://vk.com/turk_dizileri?w=wall-28597347_601549
►►Türk Dizileri- Турецкие Сериалы (БК)
July 20, 2016 at 9:35 am
Цитат
Ко второму сезону сериала "Кесем" точно присоединились Нургуль Ешилчай и Метин Акдульгер.
Метин сыграет повзрослевшего Мурада 4, тем самым станет сыном Берен Саат.
Нургуль- пока неизвестно какая будет роль.
Аслы Энвер, Мерт Язлжиоглу, Айча Айшин Туран, Мехмет Гюнсюр- не появятся в проекте, как писалось ранее.

Перевод сделан для группы Большой Клуб Турецких сериалов- turk_dizileri

Stop  Не ме разбирайте неправилно  Praynig  харесвам и играта на Нюргюл  Peace  
Скрит текст:
smihesorry  Спирам до тук с писането ... реала ме зове  ooooh!
Peace   Спорен и успешен петъчен ден    Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт