Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 435
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Привет, момичета! wavey wavey wavey

Ето го дългоочаквания фрагман за 25 епизод

http://www.startv.com.tr/dizi/muhtesem-yuzyil-kosem/fragmanlar/s … 25-bolum-fragmani

Искендер, разбира се е жив, а горкия Мустафа ще бъде султан.    

Ето го и с превод на руски.  

https://vk.com/feed?z=video180195074_456239036%2F9254f265f5435a1 … _-95129973_320526

Превод на репликите:

- Аз съм Кьосем Султан. Отсега нататкъ нека всички да знаят, че аз съм омъжена не за Суртан Ахмед, а за Династията!

- Значи искаш да качиш Шефзаде Мустафа на трона?

- Когато Халиме Султан стане валиде, тя ще вземе цялата власт в ръцете си и няма да пожали никого.

- Точно заради това имам нужда от твоята помощ.

- Искендер.

- Ако искаме да убием змията и започнем с опашката й, това ще бъде грешка. Трябва да й откъснем главата.

- По заповед на Султан Мустафа вие ще бъдете изолирани.

- Ако нашите принцове пострадат, ние ще сринем този дворец върху главите ви!

- Не трябва да оставяме тук този, който ще заплашва властта на моя брат.
- Пригответе се, Султан Мустафа ще бъде свален от трона и на него ще се възкачи Султан Мустафа!

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 21:48 от * Дъга

# 76
  • AMS

ДъгичкаHug благодаря за фрагмана и превода!!!

Султан Мустафа ще бъде свален от трона
и на него ще се възкачи шехзаде Осман!

# 77
Дъгичка  Hug
Благодаря за фрагмана към 25 епизод и превода към него  bouquet

Управлението на Султан Мустафа ще ни покажат май в 1 серия ,то и без това няма кой знае какво да видим.Тъй ,че радостта на Дилруба и Халиме ще е кратка ...
Ще се подготвим за Осман 2 .
Познахме ,че Искендер е жив !  newsm44

Сега нещо за Осман - източник линка долу :
http://turkishamericannews.com/entertainment-news/item/9254-turk … an-ii-for-745-900
Картината се нарича "Възкачването на трона" и изобразява  тържеството на принц Осман по време на възкачването върху трона-.
Картината е  изобразена от неизвестен художник ,предполага се ,че е попаднал на това тържество заедно с посланника на Виена.
На картината е изобразена джамията "Света софия" ,като най отгоре е главният мюфтия държащ Корана ,от двете му страни са музикантите ,а под него са изобразени танцуващите дервиши.От дясно на тях е изобразен принц Осман със свитата си ,а под него са везирите.
От ляво е изобразена Махфируз валиде султан и нейната свита,под нея са яничарите и гостите като зад яничарите е изобразен посланника на Виена Ханс Молард фон Рейнек.Най-отдолу са изобразени видни граждани на Константинопол.

# 2

Едно от хобитата на принц Осман-2 е било язденето. Лбимият му кон се е наричал "Степен облак " /този който му беше подарен от Ахмед 1 и на рисунката е същия./Когато този кон умира ,Осман тежко преживява загубата му,той нарежда ,коня да бъде погребан в градината на двореца " Айналкавак" ,построен по време на управлението на Ахмед 1 в Юскюдар.
Според записите на двамата турски историци Ибрахим Хаки и Неджип Асим надгробната плоча е направена през 1619 г./тогава Осман е бил 16 годишен/

Осман 2 наричан още Генч Осман-/ "Младият Осман'/ е роден на 15 .11.1603 г.умира на 20.май.1622г.Много образован ,владеещ 5 чужди езика ,макар и 14 годишен разбира ,че Империята има нужда  от реформа.
Амбициозен и смел,заедно с Молдовското и Влашко княжество той предприема военна кампания срещу Полша.През 1621 година претърпява поражение ,чийто корени се дължат на деградацията и лошата дисциплина на яничарския корпус.Осман решава да намали заплащането на яничарите и затвори магазините им за търговията  с кафе.Той прави план да посети Мека ,но истинската му цел е била да образува нова армия с помоща на Египет и Сирия и по този начин да елиминиеа еничарите.При така възникналата ситуациа недоволството между еничарите нарастнало  и на 19 май 1622 те вдигнали бунт ,а Осман бил удушен.На миниатюрата е изобразен Осман пътуващ към Мека.

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 23:52 от trendafilka

# 78
Здравейте Hug

Дъгичка Hug Hug благодаря за фрагмана!

Тио Hug!

Значи е било инсценировка Simple Smile...интересно ми е, дали това е дело на Ахмед и Зюлфикяр или самоинициатива на Зюлфикяр Thinking. Какво ли се очаква от Искендер?! Каква ли ще е ролята му?! Предполагам, че ще помага инкогнито Mr. Green и Кьосем няма да знае Thinking newsm78.

Дилруба отново показа змийския си характер - пак ще унищожава Sick...няма милост, няма жал при тази жена. А Кьосем колко много им помагаше за Мустафа...и няма грам благодарност от тяхна страна! Ужас! Добре, че еничарите се вдигнаха в защита на принцовете!
Ще бъде интересен епизод!

До скоро! bouquet

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 23:12 от dana78

# 79
Дива  Hug  Дана  Hug
Аз докато напиша поста си и вие сте публикували... Hug

Този колаж съм нарекла "Жасминовата кралица" ,повлиян е от увлекателния разказ на Ваня  и изтъкване на символиката във филма. Hug

А тук малко смях в залата "Женският султанат" Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Колажа е на моя приятелка  Peace

Дайченце  Hug  Дана  Hug Дива  Hug Ваня  Hug Дъгичка  Hug Серената  Hug и всички които харесват и следят темата ни  Hug

# 80
 Rolling Eyes  Добра вечер на всички и благодаря за новите коментарии  thumbsup

Дъгичка Hug  "улови го във въздуха" още и този фрагман и много ни зарадва  Peace благодаря и за превода  bouquet bouquet bouquet

Grinning  И Христос воскресе, во истина воскресе  Peace  и Искендер  Heart Eyes  не го очаквах още в този епизод  Rolling Eyes  но много се радвам   Joy Joy Joy

Тио Hug  благодаря за информацията в историята за заемане на султанския трон след Ахмед от Мустава и Осман  bouquet  Едно единствено разминаване засега има сценария за Осман с неговата валиде султан Махфируз, че е била жива  Naughty  но това несъответствие в сериала повече ми харесва  Peace  И без Махфируз  Кьосем си е "жива за оплакване"  ooooh!  освен Сафие султан и вярната и щерка Хюма сега са по-опасни и другата двойка майка и дъщеря Халиме и Дилруба  Mr. Green  

А тук малко смях в залата "Женският султанат" Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Колажа е на моя приятелка  Peace

Embarassed  Малко се затруднявам да ги разпозная героите от  "Женският султанат"  Outta Joint  но ще се опитам и ако греша бързичко ме поправете   Praynig Crazy
От горния ред първия ми прилича на Ахмед султан, до него Искендер и третия - Осман   newsm78  На втория ред Мустафа, до него Давут паша и третия ... Зюлфикяр ли е   newsm78

Приятна вечер  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 00:19 от dai4e

# 81
  • AMS

Тио,  Hug благодаря за историческите справки!!!
Благодаря и за гифчетата  Laughing и интересните колажи  Peace
Дана,  Hug благодаря за споделеното!!!
Дайченце,  Hug мисля, че си познала отговора на загадката - колаж  Peace

Дайченце,  Hug извинявам се, че съм те объркала с Дана!!!
И на Дана Hug  се извинявам!!!
Извинете, момичета!!! Praynig

Скрит текст:
Не се чудете.
Страдам от заплес, но пиша ли пиша и давам акъл Embarassed
Та написах, преводи ... да се публикуват във фб страницата ...
за да ги имаме събрани Tired
Ама нали съм много подредена,  Embarassed
та чакам Дана, да сложи интервютата на Едже и Мелек.
Не ги слага Shocked
Помислих си, че пак ще ги затрием
и тръгнах да ги търся в постовете на Дана  Rolling Eyes
Няма ги!!!  Shocked
Няколко пъти проверих и реших, че ги е изтрила Whistling
Пак се върнах и какво открих,  Shocked
ами не ги е слагала Дана, а Дайче  doh
За наказание  Embarassed ги сложих вече там,
където са достъпни >>>

# 82
Здравейте, момичета!  Hug
Дъгичка, благодаря за фрагмана и превода!
Дива, направила си разкошен  акцент!
Тио,  вече ни е подготвила за Осман.
И ме подсеща  да кажа, че не мога да се нагледам на красивите коне, които ни показват в сериала.  
В новия фрагман ми направиха  впечатление  много неща, но  сега ще кажа само за  Кьосем,
която  ми харесва  да видя с обеците от Ахмеди и короната, и двете с жасмин.
Иначе  ще ми е интересно  как  ще покажат промяната на закона за наследяването.
И всичко друго, разбира се.
Като гледах фрагмана, без Ахмед сякаш съм попаднала на друго място.
На мен ми е много мъчно за него, все едно  лично съм го познавала.
Мъчно ми е и за Кьосем. Винаги ми е мъчно за силните жени.
Но общо взето още съм в атмосферата на последния  епизод.  
Серената, Дана, Дайче.  Hug

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 16:57 от vanja@

# 83
Привет момичета и благодаря за всички публикувани постове  Hug

Слагам биографична справка във вид на колаж .Направи ми впечатление ,че тюрбаните на султаните във филма са идентични с тези на изобразените върху платната.

Дана Hug

Значи е било инсценировка Simple Smile...интересно ми е, дали това е дело на Ахмед и Зюлфикяр или самоинициатива на Зюлфикяр Thinking. Какво ли се очаква от Искендер?! Каква ли ще е ролята му?! Предполагам, че ще помага инкогнито Mr. Green и Кьосем няма да знае Thinking newsm78.

Има няколко възможности от които не изключвам договореност между Кьосем & Ахмед & Зюл.
Зюл знае ,че султана е много болен ,затова споделя тайната си за Искендер именно с Кьосем.Знаем ,че в двореца и стените имат уши и нищо не остава скрито-покрито .Мисля си ,че даже репликите между Искендер и Кьосем са инсценировка /династиите  Joy/ ,за да бъде чуто и предадено където трябва.
Каква ще бъде ролята на Искендер ? Има няколко възможности:
1. Да остане предан на Кьосем и помогне за свалянето на Мустафа и възкачването на Осман.
2.Да се опита да събере подръжници/по исторически данни за които съм писала/ и сам реши да седне на трона ,но да намери гибелта си.
3. Тайно да се свърже със Сафие и да действат по нейн план.
и т. н.

Дайченце Hug

Отговори ли са ти ... това е Зюл Joy Joy Joy

Поста си писах два пъти... Crossing Arms

# 84
Привет, момичета!  Hug
Тио, благодаря за справката.
И аз след теб и Дана се вълнувам за Искендер.

Не ми беше голяма загадка, че Искендер е жив, но не мога да се освободя от загадката кой го спаси и защо.  Мете  играе така добре, не не  дава възможност по него да разбереш: нито дали го е убил или спасил (аз се водех само от спомените от предишни епизоди  как чупи вратове и знаех, че познава добре анатомията), нито, ако го е спасил сам ли е действал или по решението на Ахмед от пазара и какво е това решение. Някак си не искам да  видя отново Искендер, преди да съм стигнала за себе си до някакво обяснение.  Ако ви е интересно, на тази тема малко разсъждавам.
Много бърза динамика в образа на Искендер: от момчето  от далечно място до шехзаде. В него е отворена цялата тази широка идентичност. Бърза динамика и на новината, с която се променя начина, по който другите  възприемат  Искендер от обикновено момче  до шехзаде и  променят  отношението си към него.  В два последователни разговора между Кьосем и Искендер ни показват двамата в двете свои различни идентичности: от обикновени хора до такива с отношение към династията: на защитник и принадлежащ към нея.

Първият разговор:
Кьосем не знае, че той е шехзаде, идва при него след решението със Зюлфикяр да изпратят Искендер извън столицата и с казаното преди това пред Хаджи ага: Искендер  не знае кой е, не знае нищо; Кьосем има дълг пред Искендер, той много пъти и е спасявал живота, не е виновен, ще му даде възможност да се спаси.
Искендер:  говори с идентичността си на обикновен човек; днес  е изгубил всичко: любовта и надеждата да намери семейството си. На провокацията на Кьосем отговаря, че семейството вече няма значение. Т.е. не приема това семейство, което го иска като шехзаде, нито приема да бъде шехзаде. Съгласен е да  замине „Възможно е това да е последният ни разговор.“

Кьосем и Искендер:

Важното, което Кьосем разбра в резултат на този разговор, е самият факт, че Искендер е  шехзаде.
Прибавено към него това, че той самият скри тази истина, а Кьосем веднага след това разбра  още, че на Ахмед му остават седмица-две живот, промени позицията и.
Следва арестуването на Искендер и разговорът Кьосем – Ахмед.  В него Кьосем излага това, което вече сме чули  от Хаджи: Искендер е опасност за техните деца, а решението на Ахмед може да промени съдбата на династията. Кьосем е в ролята на обвинител, докато Ахмед защита  на Искендер. Много добре измислено, през това време си правим заключения за мисленето на Ахмед, а той  наблюдава Кьосем отстрани. Ахмед  знае нещо, което тя не знае: за портрета.

Следва вторият разговор Ахмед – Искендер. Предшестват го две неща:  разговорът на пазара  Ахмед – Зюлфикяр, когато Ахмед поверява децата и Кьосем на Зюлфикяр и, очевидно във връзка с това, му съобщава решението си за Искендер, и подклаждането от Мехмед Гирай на шехзадето  в Искендер. Ахмед съобщава решението си пред Искендер, ние не знаем дали то е същото, казано на Зюлфикяр: помилва го, изпраща го като санджакбей, тръгване -  веднага. Следва финал, който не ми звучи като изпращане на смърт; :
Искендер: „Аз никога няма да ви подведа. Винаги ще съм ви предан!“
Ахмед: „Това е единственото, което искам от теб. Преданост!“

Кьосем Султан и шехзаде Искендер:

За разлика от  предишния път, сега двамата си говорят със своята идентичност на защитник и принадлежащ  към династията. Кьосем е с колието на династията. Разказала е на Ахмед и е променила решението си от предишния разговор с Искендер, защото той е скрил истината за себе си и е решила, че с неговата Валиде имат други намерения. Искендер смята, че като го е предала на Ахмед, е искала смъртта му и така отмъщение на Сафие за сестра си.
Истината е, че след като научи, че  Искендер е шехзаде,  Кьосем даде информация и аргументи на Ахмед и го остави  да вземе решение той. Не е искала смъртта му никога. Но като решение, оставено  изцяло на Ахмед,  смъртта беше възможна. Когато се върна след разговора с Искендер, тя наля още масло в тази посока, когато каза за любовта на Искендер към нея. Сега още не знаем чие е решението за инсценировката.  Но ако е решение на Ахмед, то е било трудно решение, защото Кьосем го притиска с аргументи в тази посока,  пак казвам, без сама да е искала смъртта му. Кьосем се страхува.

Ако инсценировката е идея на Ахмед, аз виждам мисленето по следния начин:  той вижда Искендер като добър, надежден, предан, Зюлфикяр ще има нужда от него.  Искендер ще бъде ангажиран за бъдещето основно чрез  преданост. Ние отстрани знаем, че като не уби Сафие,  Искендер даде предимство на предаността си към династията пред любовта си към Кьосем. Искендер не уби Валиде Султан, в този момент той още не знаеше, че му е майка. При това идеални условия за убийство: Гюрбюз ага е изгонил прислугата, Ахмед, без да знае за какво става дума,  даде съгласието си Искендер да направи, каквото Кьосем иска. Искендер постъпи по същия начин като  Зюлфикяр. А двамата различно от Дервиш, за когото „Любовта е по-силна от предаността.“ Кое е правилно и кое – не, ще видим на финала. Ако видим финала. Grinning

Как може да се разсъждава по отношение на любовта, за която Ахмед разбра. Ахмед познава любовта и я цени, той не би тръгнал като Сафие и Хюмашах да разваля нечия чужда любов. В случая, обаче тя досега е едностранна. Ако Кьосем  имаше някакви чувства към Искендер, тя щеше да моли за помилване, а тя обратно, извади дори любовта като последен аргумент против Искендер. Искендер толкова дълги години е държал чувствата в себе си, че на Ахмед му е ясно, че става дума за истински чувства. В такъв случай, както Ахмед казва често, че не се знае какво ще ни донесе бъдещето, той оставя тази история на съдбата. Той вярва в Кьосем и знае, че тя няма да опетни името му.  Иска да е щастлива. А любовта има толкова много лица. Вероятно е оставил нещата на Кьосем и смята, че в това змийско гнездо е по-добре наблизо да е човек, който я обича.     

Най-интересната част от втория разговор между Кьосем и Искендер е краят.

Кьосем: „Аз направих това (че го е предала) заради Повелителя и Османската династия. Тъй като не се доверявам на Вашата Валиде.“
Искендер:  „Сега пред Вас стои не пазителят на главните покои Искендер. А шехзаде.
Знайте си мястото! Самията аз съм династията, за която говорите!“

Тук вицът не е в това, че я е сложил на място. Което е и така, защото Кьосем още осъзнава новата ситуация и тук не съобрази. Вицът идва  от една реплика от следващия епизод. Между другото виждам сега на снимката, че Кьосем е с пръстена на майка си:

„Аз съм Кьосем Султан.
Отсега нататък нека всички да знаят, че аз съм омъжена не за Султан Ахмед, а за Династията!“
Излиза, „омъжена“ и за Искендер!  Grinning

В момента образът на Искендер е много широко отворен. Очакам с интерес  да разбера в каква посока ще поеме. Възможностите за него са от доброто момче Искендер  до „Наричайте ме Повелител!“ с окървавената сабя от съня на Зюлфикяр.
И как това, което реши да бъде, ще се съгласува с Кьосем ?
Дали няма да видим двама, дошли от външния свят и израснали  вторично до нивото на династията, свързани в нейната  защита и от невъзможна любов?
Или няма да се съгласува, а ще води битки с нея?

# 85
# 86
Здравейте! wavey wavey wavey

Дива  Hug, Ваня  Hug, Тио  Hug, Дана  Hug, Дайче  Hug

Момичета, наистина сте великолепни. Толкова много сте писали. Не съм ви изчела още както трябва, но бързам да сложа резюмето, защото ни очаква страхотен епизод. Много интересен развой на събитията след смъртта на Ахмед.

Кратко съдържание на 25 епизод

Тази седмица във Великолепният век – Кьосем“ Кьосем ще бъде отпратена в Стария дворец

След смъртта на Султан Ахмед се развихрят големи бури. Кьосем  скрива за смъртта на султана. За да  да спаси децата си, тя взема трудно решение и издава указ, която чрез който  се променят многовековни закони и правила. Променя се системата, която е действала векове наред в империята – предаването на престола от баща на син.

Кьосем решава да се обедини с Халиме Султан и да възкачат на трона Мустафа.  Но веднага след като Мустафа сяда на престола, Халиме прекратява уговорката си с Кьосем. Халиме отпраща Кьосем в Стария дворец, а синовете й затваря в клетка.

Шехзаде Осман не приема това, че престолът който му принадлежи по право ще бъде зает от вуйчо му. Той смята Кьосем за отговорна за това. Обвинява я, че му няма доверие и че се е изплашила, че той може да убие синовете й и затова е помогнала на Мустафа да се възкачи на трона. Между майка и син възниква голям конфликт. Осман преживява тъга от факта, че тази която смята за своя майка му няма доверие.

Далече от децата си в Стария дворец Кьосем започва сложна борба за власт. Еничарите и пашите се вдигат на бунт, когато научават, че шехзадетата са затворени в клетка. Халиме ще бъде притисната в ъгъла и за да защити сина си и неговата власт, ще издаде смъртна присъда на Кьосем.

Осман, който до този момент дори не подозира какъв е животът в клетката се опитва да избяга от двореца. При опита си да избяга от клетката, той ще попадне в голяма опасност.
А Кьосем, докато прави планове да свали Султан Мустафа от трона, в неочакван момент ще се сблъска лице в лице със смъртта.

Източник: https://vk.com/kosem_sultan

Снимки от 25 епизод в този албум

https://vk.com/album-78481828_231341749

Връщам се да ви чета, а после може пак да намина.

Продължавам...

Мислехме, че най-интересното което предстоти да видим в 25 епизод е разрешаването на загадката около Искендер, а се оказа, че целия епизод отново ще е изпълнен с напрежение и обрати. Много ще й е трудно на Кьосем да се пребори с враговете си, които се увеличават в геометрична прогресия. Трудно ще й бъде да защити живота и здравето на децата си, защото те не подбират средствата. Дилруба е достойна наследница на баба си Софка и е такова змийче, че ако случайно се прехапе, ще се отрови. Халиме пък срам няма, такава неблагодарница е. Ако не беше Кьосем, може би и Мустафа отдавна нямаше да го има. Баба Софи не знам как точно ще я метнат на върбата за историята около Искендер, но и тя няма да се откаже и кой знае какви ще ги надроби. Много ми е интересно какъв край ще й измислят на нея. И три пъти да я убият, пак няма да си изкупи всичките грехове за животите, които отне и съсипа. Май е време да слизам от метлата. Joy Joy Joy

Една новина за нашия султан Екин Коч

Екин Коч е получил награда на церемонията „Sadri Alışık Ödüllere“ , която доколкото успях да разбера е за ролята си в игралния филм „Senden bana kalan . Наградата му е връчена от актьора Мехмет Асланту.

Ето част от думите му пред журналисти:
Старая се да се отдам напълно на ролята си. Заради високите темпове на работа досега не ми оставаше никакво време за личен живот, но сега лека-полека ще се върна към нормалния си ритъм. Колкото повече хора ме харесват в тази роля, толкова по-щастлив съм. Винаги има и критики, но аз приемам това нормално. Вероятно в тях има и доста истина. Въпреки че рейтингите на сериала не оправдаха надеждите, много хора смятат, че историята на сериала е пресъздадена доста успешно.

Освен Екин, на същата церемония награда е получил и нашият Бюлбюл ага – Надир Саръбаджак за най-добър драматичен актьор, а също и нашата Есра Дерманджиоолу/Дженнет за най-добра актриса в поддържаща роля в комедия.

Красивите рокли на на нашата султанка.

Скрит текст:

А тази уморена тенисистка познахте ли я?

Приятна вечер, дружки!

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 21:13 от * Дъга

# 87

Продължавам...

Мислехме, че най-интересното което предстоти да видим в 25 епизод е разрешаването на загадката около Искендер, а се оказа, че целия епизод отново ще е изпълнен с напрежение и обрати. Много ще й е трудно на Кьосем да се пребори с враговете си, които се увеличават в геометрична прогресия. Трудно ще й бъде да защити живота и здравето на децата си, защото те не подбират средствата. Дилруба е достойна наследница на баба си Софка и е такова змийче, че ако случайно се прехапе, ще се отрови. Халиме пък срам няма, такава неблагодарница е. Ако не беше Кьосем, може би и Мустафа отдавна нямаше да го има. Баба Софи не знам как точно ще я метнат на върбата за историята около Искендер, но и тя няма да се откаже и кой знае какви ще ги надроби. Много ми е интересно какъв край ще й измислят на нея. И три пъти да я убият, пак няма да си изкупи всичките грехове за животите, които отне и съсипа. Май е време да слизам от метлата. Joy Joy Joy

Дъгичке Hug
Благодаря за превода на озета и снимките към епизод 25 : bouquet bouquet bouquet

Уморената тенисистка е Хулия ... Wink
Враговете нареастват и боя за власт ще е безпощаден ,точно като този който съм изготвила "Бой за локум " с рефер Бюлбюл ага... Joy Joy Joy
Дали локума не е отровен от Сафийето ? 
newsm78

Аз съм измислила сценарий за смъртта на Сафие ...

В тъмна нощ в Ески сарай ,
Софка гризка си кравай ,
ала чува звуци разни,
 вижда сенки безобразни.
В ъгъла застанал Искендер ,
като Дракула
до пълния килер!
Сладко той симит гризе,
но на Софка от това и става зле!
Хваща с длан сърце си властно
и припада бездиханно !

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 22:20 от trendafilka

# 88
Тио Hug, благодаря ти за поредната глътка свежест, която внасяш в тази иначе тъжна история.
И стихове редиш, направо нямаш равна.
Сценарият ти си го бива, направо си представих как артистично припада Софито.  Laughing

За какво ли си говорят новите съквартирантки-султанки в Ески сарай?

# 89
Дъгичка, благодаря за резюмето и снимките.  Hug
Забравих да кажа колко се радвам за нашите актьори, които печелят награди!

Тио, много ме разсмя. То в Стария дворец сега ще стане по-интересно, отколкото в Топкапъ.  Hug

Анастасия  „възкръсва“ и усеща аромата на жасмина, който Ахмед е засадил.
Ахмед умира, отровен от Ясемин, и я последва в отвъдното.

Общи условия

Активация на акаунт