ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 086
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Моренка, каква характеристика? Shocked Сега ли ги дават? Мислех, че с бележниците. Миналата година помня, че беше заедно с удостоверението, нали нямаха бележници... И сверявахме с други майки - почти еднакви бяха на всички Rolling Eyes Дано тази година новата класна да напише нещо, което се отнася до моето си дете, а не празни хвалебствия...
Само ги разписвахме днес, ще ги дава с бележниците. Иначе останалото е както си го казала ти. Много безмислена работа.
Браво на разумната Машенка!  Hug

Нещо не разбирам, нали 23 е почивен заради 24, та стават 4 почивни дни с уикенда, а 25 за какво?  Не че имам против. То и без това както издаваме учебниците... да се чудиш защо изобщо "учат" до 31 май.

# 196
  • София
23 май ще го отучват сега в събота.
Мен пък ме дразни това обявяване на почивни/неучебни дни на час по лъжичка. Миналата седмица 19, сега 25. Направо да казват, че ги пускат във ваканция след 17 и да се приключва. Поне родителите да могат да си направят някакви планове предварително.

# 197
И аз нещо не разбирам защо 25 е почивен.
Не че се натискам да учим, но малко странно ако е работен ден, хората пак ще трябва да мислят какво да правят децата.
Нашето училище ще учи на 18,19, 20.

# 198
А докога учат всъщност? 30 и 31 май учебни дни ли са?

# 199
  • София
Би трябвало да са учебни дни 30 и 31.
Нашите заминават на зелено училище на 30, така че не мога да кажа със сигурност.

# 200
25 май винаги е бил неучебен за учениците, но работен ден за работещите.
Но на сайта на министерството е обявена тази новина с днешна дата. До днес не се знаеше със сигурност дали ще е учебен ден.  Никой не се интересува от плановете на родителите.
На 31 май раздават бележниците.
Нашите са на екскурзия на 29 май до Варна.

# 201
  • София
25 май се дава по традиция на учителите и учениците - неучебен. Още от времето, когато се ходеше на манифестация на 24 май. Един вид за почивка след нея. Обявен е от началото на учебната година. Просто заради простотиите с 19 между двете матури се зачудиха дали пък 25 да не го направят учебен. Един вид си приеха нещо, което са приели преди време. Няма да го характеризирам, че не се сещам за културен израз.

# 202
От 18 до 25 се събира цяла седмица ваканция, която е буквално по никое време  Crazy
За 31ви и аз се чудя.

# 203
На нашите на 19 им е концертът, ще репетират - едва ли ще е нормален учебен ден.

# 204
  • София
За тази малка ваканцияс ни предупредиха на родителската среща през март месец. Че най- вероятно така ще го направят от министерството и направо да си го планираме.
На 31 май е раздаването на бележниците и мини тържество. Това също ни го казаха да си го планираме. До колкото ми е известно, всяко училище си го решава самостоятелно.
Само патронния празник от 14 дето го преместиха на 12, та какво като ни предупредиха. Laughing

# 205
  • Sofia
Да, следващата седмица ще идат в понеделник и вторник за издаването на учебниците. И следващите няколко дни ще са на отглеждане общо взето.  
И даже се отучва тоя 23ти, че то какво остана...
Както и тоя 19ти дето щял да се води присъствен... а предния и след него почивни...  Whistling  
Абсолютна пародия.... ooooh!

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 12:40 от Morena

# 206
  • Перник
Е, сега майка ми ще каже "аз нали ти казах"  Laughing От 2 седмици твърди, че 25.05 никога не е бил учебен ден  newsm78

За оставането сам вкъщи - аз на тази възраст не само оставах сама у дома за няколко часа, но трябваше да гледам и сестра ми (4 години по-малка). Случвало се е рядко, но все пак... Калоян е оставал сам за макс. 15 мин. - колкото да отида до магазина. До същия магазин и той ходи сам (на 20 м. от нас, без пресичане).

# 207
  • София
Е, айде сега.
Това че никога не е бил учебен 25.05. не значи, че от тази година няма да тръгне нова мода.
Все пак, всяка заподев е предпоследна.

# 208
  • София
Много ми стана мъчно, че отново не записах детето на зооучилището. По-голямото ми дете е ходило и чакахме този ден и малкото да ходи Sad Заблеях се...

# 209

Gerka, кога ще ходя твоите дечица на лагера на Адвенчър? Моите също искат, но още не съм ги записала.

18-24 юли

Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт