ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 59 968
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
 Иланг,прегръщам те! ❤

# 76
  • у дома
Скрит текст:
Лелееее, Иланг, изтръпнах като те прочетох! Преди няколбко часа и Андриан се прибра - с една гадна синина точно на кръста, но е паднал сам по стълбите и с липсващи сувенирчета, но сигурно са отишли в някоя друга чанта...представям си ужаса, който си изпитала ти, но и на детето какво му е било не ми се мисли Cry...А къде са били възрастните, питам аз Twisted Evil!?! Колежката не е постъпила правилно - трябвало е да се обади, поне да си подготвена. Медицинско лице на място прегледало ли го е Rolling Eyes?
Категорчино не оставяй нещата така. Действай по всички възможни направления, включително и търси обезщетение от застраховката/трябва да имат сключена полица от туроператорската фирма/. Във вторник сутринта - в училище - подай жалба срещу въпросното дете, придружена с копия от всички медицински документи. Ако считаш, че има защо - нека да е дори и срещу придружаващите лица, все пак те носят отговорност за физическото здраве на децата Peace. Ако трябва се обърни и към медиите - от такива гадни малки насилници израстват гадни големи престъпници и убийци #Cussing out.
Много прегръдки за теб и Ангел, дано няма физически последици и травмата да се заличи бързо Hug
.

Към тези съвети добавям и жалба към отдела с противообществени прояви на ученици-това са подобие на някогашните детски педагогически стаи и хората си вършат съвестно работата -поне при нас..  Обаче във вашия град къде се намира идея нямам-трябва да разпиташ...
Иначе аз подадох жалба до директор,инспекторат и отдела-наказаха го с предупреждение за преместване в друг клас,защото преди това имаше и др наказание-и това става въпрос за дете в първи клас...След още една проява,макар и само устни заплахи пак подадох жалба-тогава ме подкрепиха и повечето родители от класа и директорката беше обяснила на майката  ,че ако не напуснат след официално подадените жалби ще трябва да го изключва на следващия съвети майката му взе отпусното и  след триста клетви и заплахи,че ще ми запали дома и детето напусна нашето училище,което си давам сметка,че въобще не е разрешение на проблема-просто е отишло в друго училище,където тормози други деца...
И съвет-аз бих си спряла поне за седмица детето от училище   Hug

# 77
  • София

точно преди да прочета в темата попаднах на това

Това ме довърши, описва стъпка по стъпка агресията към детето ми в 73-то, София.

Търся учител по математика и английски за второкласничка, която живее в САЩ. За лятото. За района на жк Слатина или околностите. Моля препоръчайте ми! (да е строг и мотивиращ, а дано!)

# 78
  • София-Младост
Иланг...без думи съм, това са деца на 8-9 години и такава агресия Sad
Не оставяй нещата! Ще се радвам, ако с/у това дете се вземат крути мерки!

# 79
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще отклоня малко темата  Blush

това е резултатът от рецептата на Моренка, по-точно на щерката и  Hug

и малко смях

Скрит текст:
- мамо, това момиченце защо ми е изпратило рецептата?
- защото си написал съчинение, че козунака се купува от магазина и е решила, че не знаеш как се прави.
- а тя от къде знае, че съм писал това? от нашия клас ли е?
- не е от твоя клас. аз те издадох в темата за втори клас. сърдиш ли се?
- не. така имам още една приятелка, но не знам дали В. и Е. няма да се разсърдят. нали знаеш колко сложно беше, че са две, сега като станат три...
 Crazy
пак аз: виждаш ли как красиво пише. ти защо не се опитваш да пишеш по-красиво?
- ами те момичетата трябва да пишат красиво. нали пишат тайни дневници. как ще прочета какво са написали ако е грозно и не може да се прочете? Crazy

# 80
  • София-Младост
st. Dobri  Joy

# 81
 Blush Blush

# 82
Много са забавни тези малчугани.  Simple Smile

Даваха един репортаж в "Преди обед", "Третокласници рисуват икони срещу агресията":
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/tretoklasnici-ri … ijata.html?page=3

Много ми хареса.  Peace
Моят син най-много се впечатли от това момче, което говори за очите и устите на иконите.  Simple Smile

# 83
  • София
Сладурковци, Hug

Мен онзи ден ме обявиха за майка- приятел.
Било странно майка ти да ти е приятел, ма на него така му се паднало. Laughing
Предната вечер гледахме в Семейни войни отговорите на въпроса,
"Какво майтие забраняват, а бащите разрешават." Милия беше потресен, че майките могат да забраняват да се тича и да се яде сладолед. И понеже аз не забранявам, се издигнах. Simple Smile

# 84
на тези въпроси моят синковец би се провалил с гръм и трясък  Crazy
никога не съм забранявала сладолед, ядем си го и зимата, никога не съм забранявала тичането.
 Thinking като се замисля, за първото е по-активен  Whistling

# 85
  • София
St. Dobri, разсмя ме Simple Smile Трудна работа е с три  Joy
Добре се е получил козунакът.

И във връзка с линка, който беше дала за спряното от училище дете, ето и по ТВ.
Иланг, може и с тях да се свържеш. Когато нашумят повече случаи, разни институции започват да се "самосезират"  Tired Надявам се, че сте по-добре.

# 86
Иланг  Hug Горкото дете, надявам се, че вече си задвижила нещата. Резултат според мен ще има. Дори и да не е този, който очакваш - детето ти ще види, че правиш всичко нужно за да го защитиш. Това никак не е малко. Стигала съм до разговори с директор, пом. директор, класен + децата тормозили синът ми/тогава беше в 7-ми клас/. Резултат имаше.
Преди месец ходих и говорих с класната и един юнак, който беше решил, че ще използва малкият ми син като боксова круша. Не му е за първи път, предупредих, че следващият път отивам в полицията. Класната после е викала родителите и е говорила с тях. Тормоза спря.

# 87
  • Пловдив
Първо да кажа, че Ангел се посъвзе. Вчера бяхме на рд. В началото стоеше малко встрани, което е нетипично за него. После се заигра с децата. Тези дни съм го оставила - пълен релакс, без учене. Само филми. Тази седмица няма да ходи на училище. Вече сме в жълто зелената гама. Има все още краски под очите и върху едното слепоочие.
Днес минах през директорката, подадох си жалбата. Поисках до накажат детето с изключване от училище, да сезират Отдел Закрила на детето. Имам уверението, че ако родителите не го преместят доброволно, щели ултимативно да действат.
Не съм ходила до съдебна медицина, реши да си спестя това удоволствие за сега. Дано не ми се налага, достатъчно ни беше цялата гадна история и остатъчнити чувства.  Confused

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 14:52 от иланг - иланг

# 88
Иланг, много съжалявам за случилото се. Милото дете, сви ми се сърцето, докато те четях. Пишеш, че това не е първа подобна проява на цигането. Можеш ли да потърсиш родителите на други пострадали деца и да подадете и групова жалба. Според мен правилно си започнала с директорката. Ако няма реакция - инспекторат, полиция, прокуратура. Лично аз съм резервирана спрямо медиите в такива случаи. Твърде много набляга на сензациите родната журналистика...

Прегръдки и на двама ви  Hug Hug

# 89
  • София
Щях да споделям, че и ние гледахме Ловецът: ледената война. Хареса ни, на цялото семейство.
В рекламите гледах, че ще дават и Алиса в огледалния свят, и Тарзан (след Маугли Wink). Та явно ще има доста интересни филми за лятната ваканция.

И другото исках да споделя. Хареса си детска анатомия.
https://www.fiut.bg/choveshkoto-tjalo.html
И на мен ми харесва как е направена точно тази книжка.
А разглеждахме доста варианти.
А закупуването е продиктувано от някакъв урок в Околен свят, в който явно инфото е ограничено.
Та да понаучел нещо.

Общи условия

Активация на акаунт