ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 153
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Мерси, така го намерих! (аз го търсех като BFG и ГДВ).
А пък някъде са ни изчезнали някои от книгите на Р.Дал (имахме ги всичките, бяха любими на каката), та днес ги поръчвах наново. На моя син му харесаха двете за Чарли и ще ги изчете всичките.

# 331
  • Sofia
Гушкан и Чарли и фабриката е чела, и се беше засилила и за втората, ама засега чака книгата.
Тя вчера свърши "Хайди", а гледа "Паяжината на Шарлот" (книгата е четена).

# 332
Роник, да ти е честита рожденничката! Много здраве, късмет и успехи! Весел празник!

# 333
  • Перник
Роник, да ти е жива и здрава рожденичката!  bouquet

# 334
Иланг, как е твоето момче? Има ли развитие по жалбата?
Попаднах на това, такава агресия и то в тази възраст, направо е плашещо.

# 335
  • на Мелмак
Чевстита ти рожденничка роник  bigdance2 newsm59

# 336
Много благодаря, момичета, прекрасни сте  Hug

# 337
  • ГОре на черешата...
Роник, честита ти рожденичка bouquet! Нека майчините пожелания се сбъднат!
Иланг, и аз си мисля за вас, ела кажи как сте...

# 338
  • В светлината на слънцето
Роник, честит рожден ден на порасналото момиче! Нека расте здрава и щастлива, и сбъдва мечтите си една по една!  Hug

Иланг, дано имате положително развитие. Тази агресия, чиито възрастови граници слизат все по-надолу, много ме плаши. Confused

Ииии... честита поредна ваканцийка преди големия финал. Ние планираме да й се насладим пълноценно, дано не ни мине котка път.  Blush Пожелавам от сърце на всички много слънчеви дни и усмихнати деца, които да им се наслаждават.  Hug

# 339
Роник, да ти е жива и здрава девойката!

На тема филми попаднах на това:12 чудесни анимационни филма.
От тези, които сме гледали, Отвътре-навън страшно ми хареса и наистина си заслужава да се види.

Моята не е чела само Костенурке от изброените на Дал и ще я изненадам с нея. Много й е любим авторът.
Сега мъчи по малко Училище за клоуни на Успенски.
А вчера се беше заловила да плете от един детски комплект. Това чудо е страшно за фината моторика. В началото държеше куките като бойно оръжие. Трябва да включат плетене като разнообразяване на оцветяването и контурите в ПУК и първи клас  Grinning

Иланг, как е малчо?

# 340
Дъждец, благодаря за линка.
Отвътре-навън е наистина много хубав филм, и аз го препоръчвам.
Книжката с плетенето и вкъщи я имаме подарък, трудничко й беше, но и аз не плета, че да й помогна. Иначе баба й я е учила да бродира / справя се/, а също и почти е направила едно детско гобленче, пак благодарение на свеки, която е майсторката.

# 341
  • София
 Оф, ако ще се заяждаме за леда, ледът не сублимира. Сублимират вещества, чието основно агрегатно състояние, т.е. при стайна Т и нормално налягане, е твърдо-повечето метали. И сублимация може да се извърши при много специални условия.

Сублимацията няма нищо общо с агрегатното състояние при атмосферно налягане и стайна температура. Ако и да има метали, които да сублимират, не се сещам за такива. Характерни примери са сяра и фосфор. Има общо с диаграмата на състоянието, не с агрегатното състояние при нормални условия.

Веществата, които имат AC сублимират при условия (налягане и температура), отговарящи на тази линия. Дали и при какви обстоятелства това е практически достижимо е отделен въпрос.

При температури под 0 град. C ледът НЕ се изпарява. Това, че някоя заблудена молекула ще излети, няма отношение към макроскопския процес. Който, при температури под 0 град., е на КРИСТАЛИЗАЦИЯ, НЕ на изпарение. С други думи, повече молекули вода ще се включат от въздуха, отколкото ще напуснат. Именно поради това въздухът е изключително сух на местата с крайно студен климат - полярните пояси - което създава допълнителни проблеми при дишане. И ако децата запомнят обратното, просто ще са наизустили поредното ГРЕШНО твърдение. Подобно на "не може да се вади по-голямо число от по-малко" и редица други подобни.

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 21:17 от katiABV

# 342
  • Sofia
Йее, Мире, страхотна идея ми даде с гоблена, не бях се сещала. Ще го обмисля за близко време. Току виж и аз съм се завърнала към гобленарството.  Crazy

# 343
  • София
Ами според закона, нашите хващат промените от пети клас. Освен ако съм пропуснала някакво допълнение, тълкование или подобно.

И аз така мислех...

Много ми харесва идеята за кулинарен рожден ден...

Рони, честито пораснало мъниче!

Но пък сутринта ми даде да попълвам заявления за ЗИП и ФВС-модул за догодина. Издразних се! Първо пише "Моля дъщеря ми.... да бъде включена в...", пък аз не моля... Второ - нямаш право на избор - има само това. Ми като е така, що ме карат да се подписвам под "Моля..."? Crossing Arms

Това го минах миналата година...  Rolling Eyes
И получих забележка - щото бях сменила единствения избор...  hahaha

весело, шаренко и сладичко да е на дъщеричката ти, рони  Hug

светна слънчице и ми замириса на ваканция  Crazy

ооо, Дайв, колко пъти съм драскала въру бланката и съм поправяла "молба", на "заявление"  Laughing забравих коя година решиха, че не е е европейско да се молим, а почти никой, включително държавните институции не са си поправили бланките.

Още '90 май. Не като неевропейско, а като недемократично... и като цяло унизително. Във всеки случай като завърших гимназия '92ра вече пишехме заявления, не молби.

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 21:48 от katiABV

# 344
  • София

А вчера се беше заловила да плете от един детски комплект. Това чудо е страшно за фината моторика. В началото държеше куките като бойно оръжие. Трябва да включат плетене като разнообразяване на оцветяването и контурите в ПУК и първи клас  Grinning

Иланг, как е малчо?

За всички проявяващи желание - и търпение! - предлагам безплатно училище - лятото нейде из градинките, по пейките.

Общи условия

Активация на акаунт