ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 59 701
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Винаги съм си мислела, че Балу е от индийските мечки, които също са кафяви на цвят. Може би заради екранизацията на дисни, където е рошав в главата. Laughing

Никога не е късно човек да научи още нещо.

# 616
  • София
Днес голямо обикаляне падна за бански и разни неща за лагера - яке за дъжд, шапки, тениски. Хем ходихме до Декатлон, прибрах се и се сетих, че трябваше да купим някакви игри за открито, сега ме е яд.
Моят досега яде някакви кюфтаци, омазал се порядъчно; казвам му: "Отивай да си измиеш ръцете", а той "Ама защо, аз си ги облизах." Да плаче ли човек, да се смее ли, не знам.

Party Laughing

# 617
  • София
Снощи влетя някаква нощна пеперуда и предизвика масова паника вкъщи. Чак се заключиха в детската стая моите, ще кажеш, че не пеперуда, а дементор е долетял. Изгоних я, естествено, излетя през прозореца, но днес още я търсят да не се е скрила някъде.
Иначе, от книгите - вече и приказки от Пушкин са прочетени, сега е ред на Книга за джунглата. А каката само внася смут - в джунглата на Индия кафяви мечки нямало, там е 50 градуса, а те спят зимен сън. Абе, изобщо.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1558902
Мечка уби двама селяни и полицай в Индия
Дива мечка уби двама селяни в гора в Централна Индия, а след това и полицай, който трябвало да я залови, преди да бъде застреляна, предава АФП.

Женската мечка нападнала в събота вечерта двама мъже, излезли да берат билки в гората в щата Чатисгарх. След като не се върнали съселяните им тръгнали да ги търсят и открили телата им.

Местната полиция организирала хайка, за да открие животното. Мечката обаче нападнала един от полицаите, натоварени със защитата на фауната, който трябвало да я плени.

Според местния полицейски началник мечката се оказала много агресивна и от раз убила полицая. Нямахме друг избор освен да я застреляме, добавил той.

Районът Махасамунд, където се разиграла драмата, е обиталище на стотици кафяви мечки. Същият вид живее и в Непал, Шри Ланка и Бутан, но броят им намалява заради бракониерството и смаляващите се размери на хабитата им, прeдупреждават от Международния съюз за защита на природата.

Според организацията тези мечки са застрашен вид. Броят им в света е около 20 000. Височината им достига до 1,8 м при тегло 140 кг.

# 618
  • София
От Уикипедия:
"Baloo is described in Kipling's work as "the sleepy brown bear". Robert Armitage Sterndale, from whom Kipling derived most of his knowledge of Indian fauna, used the Hindi word "Bhalu" for several bear species, though Daniel Karlin, who edited the Penguin reissue of The Jungle Book in 1989, states that, with the exception of colour, Kipling's descriptions of Baloo are consistent with the sloth bear, as brown bears and Asian black bears do not occur in the Seoni area where the novel takes place."

Киплинг е роден в Индия, прекарва детството си там, по-късно работи там... Сигурно е правил допълнителни проучвания за книгите си - но... подозирам, че е имал достатъчно добра представа каква точно мечка може - или не може - да срещне в гората докато се разхожда. Може би не е познавал видовете торфни бръмбари, които щъкат наоколо, но мечката е достатъчно голяма, трудно е да се пропусне.

# 619
  • София
Хоп-троп, завърнахме се от почивка. Чудесно беше - плажът празен, само ние, народът си крещи на воля.

Днес взехме бележниците от госпожата, само шестици са от горе до долу, чак се подразних  Laughing
Списъкът с книги е длъжък, единият е голяма читанка, но другият само се скатава. Ще му берем гайлето май.
Единият получи подарък, че е бил първи на някаква олимпиада по английски. Ама и аз каква майка съм - хич и не съм разбрала кога, кой, какво...

Много ми хареса идеята за пого стика, довечера ще я предложа на семейния съмет - моите са на 11 юни. Кати, за 36 лева намерих един, такава ли му е цената горе-долу?

# 620
  • София-Младост
Доживях...прочел е първата книга от списъка "Тошко африкански", даже му е харесала. И ми каза: "мамо, за едно нещо беше много права-книгите са интересни и от тях се научават много неща".   Crazy
Днес започва "Пет приказки" на Валери Петров.
 Simple Smile

# 621
Моята е на Мечо Пух. Очаквам отзивите й:)
Мисля днес да атакуваме Музейко.
Другата седмица планирахме море в Гърция, но се провали заради мен и сега всички са много разочаровани.

# 622
  • Варна
Хайде и ние от днес сме завършили 2 клас, взехме бележника, характеристиката и списъка и да живее лятото!  Laughing
От списъка е чел няколко от книгите. Новите са "Малкият мъж" на Ерих Кестнер (непозната и за мен), "Малкият принц", "Бяла приказка" на Валери Петров, "Приказки" на Константин Константинов, "Вълшебникът от Оз", "Алиса в страната на чудесата", "Децата от улица "Тряскаджийска" на Астрид Линдгрен, "През гори и води" на Емилиян Станев.

Сега съм на вълна дали да му взема Прима за деца, дали е по-изгодно от някакъв абонаментен план.
Ако имате преки впечатления, моля споделете.

# 623
  • Варна
Svetli, мойта госпожица е оборудвана с прима за деца от началото на учебната година. Доволна съм много. Всеки месец автоматично към моята сметка се лепват едни 3 лв и захранват нейната. С мен говори безплатно, дори ако са й свършили парите в картата. С баща си и още 4 други абонати на Мтел говори мисля за 1 ст на минута или нещо от този сорт. Аз към нея също съм на 1 ст/мин. Не сме й пуснали интернет на телефона, но когато е у дома може да се закачи за wi-fi и си ползва Вайбъра. Т.е. - винаги имаме връзка с нея и тя с нас, а това ни коства около 4 лв на месец. В нашия случай повече не ни е трябвало. Peace

# 624
Моята е на план към Виваком. Плащам 10лв на месец и не може да ги надвиши. Има 300 безплатни минути, но не помня дали бяха само към Виваком, някакви безплатни съобщения и интернет плюс може да говори на редовната цена в рамките на десетте лева. Тя ползва основно Вайбър с нас и приятелите, така че минутите май никога не ги свършва.

# 625
  • Варна
Svetli, мойта госпожица е оборудвана с прима за деца от началото на учебната година. Доволна съм много. Всеки месец автоматично към моята сметка се лепват едни 3 лв и захранват нейната. С мен говори безплатно, дори ако са й свършили парите в картата. С баща си и още 4 други абонати на Мтел говори мисля за 1 ст на минута или нещо от този сорт. Аз към нея също съм на 1 ст/мин. Не сме й пуснали интернет на телефона, но когато е у дома може да се закачи за wi-fi и си ползва Вайбъра. Т.е. - винаги имаме връзка с нея и тя с нас, а това ни коства около 4 лв на месец. В нашия случай повече не ни е трябвало. Peace
Благодаря! Интернетът ме притеснява сериозно, но пък удома сме с wi-fi, явно ще трябва да преценя какъв апарат да взема.

# 626
  • Варна
Дребната взе стария телефон на баща си. Той не е кой-знае какъв (телефонът, не бащата Crazy), но все пак е смарт и има чисто техническата възможност да се позва интернет на него. На този етап не смятам, че й трябва интернет, когато не е у дома, затова вариантът с wi-fi ме устройва. Планирам да мине на договор чак в пети клас, когато ще е вече съвсем наясно как, колко и с кого да говори, както и какво са МБ и ГБ при трафика на интернет.

# 627
В нашия пакет нетът е нещо от сорта на 200мб, става само за вайбър. Страници се зареждат много трудно. Нямаме безжичен вкъщи.

# 628
  • В светлината на слънцето
Моят е с месечен абонамент (Мтел) и плащаме някъде 7 лв на месец. Говори с 5 номера безплатно и неограничено (семейството плюс най-добрия приятел), отделно има 200 или 300 безплатни минути към останали номера и някакви смс-и. Интернет няма пуснат, няма и да има, ползва безжичен у дома. И има лимит за разговори, който е 5 лв. мисля. Тоест, ако ги надхвърли му резват телефона автоматично. Така два поредни месеца стоя без телефон. И сега много сериозно внимава колко говори. И каката е в същата ситуация, но на нея лимитът е една идея по-голям - 12 или 20 лв, вече съм забравила. И на двамата роумингъл е спрян автоматично, че селската ни къща е близо до Гърция и там редовно надвиват гръцките оператори.

# 629
  • София-Младост
Моят е с карта BOB, няма такса, няма безплатни екстри, всеки разговор и по 0.11 ст/мин. Плащам не повече от 1-2 лв., но и той не говори много. Махнах интернета, защото си го беше пускал, а там цените са  Crazy Ползва вкъщи wi fi.

Общи условия

Активация на акаунт