Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 51

• 62 018
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
До колкото знам + клетка, не означава, че е лошо качество, а че е имало допълнителна клетка във фаза бластоцист. Ама може и мен, да са ме подвели. newsm78

# 511
  • София
Здравейте, момичета  bouquet.
Чела съм много коментари из темите за репродуктивни проблеми, че в Надежда са най-добирте ембриолози. Може ли да споделите, ако знаете, на база на какво са тези заключения - успеваемост, по-нови методи, които използват  newsm78?
Аз след нашия крах нещо хич не съм впечатлена, на пункцията уж бяха добри яйцеклетките - след преглед от тях. После половината се оказаха незрели  Rolling Eyes. След това нищо не се оплоди от останалите уж зрели и добри, а при предния опит в друга клиника всичко си се оплоди и почти всичко стигна до 5-ти ден  Rolling Eyes. Но реално няма как да мога да сравнявам двата опита, защото са различни стимулации и проблемът може да е къде ли не и изобщо да няма нищо общо с професионализма на ембриолозите.

# 512
До колкото знам + клетка, не означава, че е лошо качество, а че е имало допълнителна клетка във фаза бластоцист. Ама може и мен, да са ме подвели. newsm78
Принципно не трябва да ги има тези клетки и не е добре. Питала съм.

# 513
Принципно не трябва да ги има тези клетки и не е добре. Питала съм.

Значи са ме подвели, че са ми много хубави ембрионите. Rolling Eyes

# 514
Абе не знам. На мен тогава ми казаха, че са хубави по останалите показатели, които следят. Не гледат само външния вид. Но не уточниха какво друго гледат.
После питах и Персенска и тя каза, че не е хубаво, че имат клетки и според нея не се получава, защото ембрионите като цяло не са хубави. Ние имаме мъжки проблем, но доколкото съм чела тук не сме най-лошия случай.
Та само това успях да изкопча  ooooh!

# 515
  • София
Стискам палци на всички.   Hug Виждам, че много момичета са в процедура. Дано тази реколта трансфери има само положителни тестове. bouquet

По отношение на връщането на три и повече - Стаменов е твърдо против и има право, защото редукцията носи риск освен от възможността да се редуцира по-доброто и силното ембрионче, но и съществува огромен риск от загубване на бременността по принцип. Последния път с доктор Стаменов преди трансфера около 10 минути обсъждахме колко да върнем, говори той с ембриолозите и потърси и тяхното мнение, и стигнахме и двамата до решение да върнем една морула и един бластоцист, като неговото мнение беше морулката да подпомогне бластоцистчето. Явно правилно беше решението.  Heart Eyes

Момичетата,  чийто ембриончета не стигат пети ден мислили ли са да дадат добавки за стимулиране на мъжете си? Много често причина за нерезвитието на ембриончетата след 3-ти ден е проблем със сперматозоида,  който дори може да не е видим.

# 516
Зазу, въпросът за ембриолозите без никакви притеснения може да си го зададеш на лекуващия лекар, ти имаш право на този отговор.

# 517
  • София
И какво според теб би ми отговорил лекарят  newsm78? Ами - не стават  Wink
Питала съм го всичко. Според него това, че не е имало имплантация предния път (в другата клиника) показва, че качеството не е било добро, въпреки, че са стигнали до 5-ти ден.
Просто ми се искаше да чуя мнения и на други момичета, защото повечето имат опит от повече от една клиника.

# 518
Ели, да продължава все така  Praynig
Гледам си ембриологичния доклад- 3 бластоциста и 1 бластоцист с клетки. Реших, че тоя последния е най-добрия, но сега като ви чета май не е така. Ембриолозите казаха само- много хубави бластоцисти... За хубост- и на мен ми изглеждат хубави, дано и на качество да са така  Mr. Green
Днес си прибрах и замразения бластоцист, видях, че не му е направен асистиран хетчинг, малко се изненадах, но сигурно са имали нещо в предвид.
Толкова снимки на ембриони гледах в нета и пак не мога да разбера дали моят е стока- иначе от 5 трансферирани общо тоя ми изглежда най, но може и да е емоция.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 18:27 от та.ра

# 519
Тара, перфектен ти е трансферираният ембрион, който видях на снимката.
На това му се казва хубав! Много силно ти стискам палчета.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 23:36 от Анонимен

# 520
  • София
Тара, палчета и от мен  fingerscrossed.

# 521
Благодаря ви  Heart Eyes

# 522
  • София
Зазу,като цяло в България всички са биолози,а не ембриолози. Иначе вероятно в Надежда са най5-добрите, защото имат най-голям брой пациенти и съответно опит.
На моя успешен опит, заслугата е на Ива Иванова, за което искам да й благодаря.
Все пак зависи кой ембриолог ти се е паднал, и младите трябва да се учат върху нещо.
Иначе моите деца са от не особено добри  бластоцисти.

# 523
  • Бургас
Момичета, искам да взема документите от опитите си в клиниката. Дали ще ми ги дадат?Някой искал ли е такава документация? Според мен нямат право да ми откажат, но все пак...

# 524
Момичета, искам да взема документите от опитите си в клиниката. Дали ще ми ги дадат?Някой искал ли е такава документация? Според мен нямат право да ми откажат, но все пак...
   Могат да ти дадат само епикриза,но се съмнявам да ти дадат други документи.Пробвай.Успех

Общи условия

Активация на акаунт