Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 51

• 62 011
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Когато правиш доста опити и възрастта расте с бясна скорост, предпочиташ да ти върнат повече ембриони. Вярно, че има риск от редукция, но на последния ми опит д-р Персенска искаше да върнем 2 бластоциста, обаче аз се закучих и казах 3. Хванаха се и трите, правих редукция на единия. Всичко мина перфектно, нямах никакви последствия от интервенцията. Пие се антибиотик преди и след манипулацията. Е оживяха ми близнаците. Предния опит ми сложиха 2 бластоциста и 1 морула, хвана се само едно и му спря сърцето в 8 г.с.  Когато е малка г.с. се изсмуква с иглата за пункции, с нарастването на г.с. се инжектира натриев хлорид и е по-опасно. Както казахте не може да се добави, но може да се махне, и не е толкова страховито. Нормална рутинна процедура направена от професионалисти.
Успех на всички  Grinning

# 526
Когато е малка г.с. се изсмуква с иглата за пункции, с нарастването на г.с. се инжектира натриев хлорид и е по-опасно
Инжектира се калиев (не натриев) хлорид, който спира сърцето на ембриона.

https://en.wikipedia.org/wiki/Selective_reduction

# 527
  • София
Аз не мисля, че е толкова просто решение и всеки трябва да си го вземе сам, отделно има и наредба, която определя допустимите бройки в зависимост от възрастта и неуспешните опити, доколкото знам.
На мен ми се струва доста тежко решение да трябва да се прави редукция след години борба за дете и да се рискува бременността  Rolling Eyes.
Ели, какво става при теб?  Praynig

# 528
Здравейте, момичета! От 10.05. съм в стимулация с Гонал.Днес съм на преглед и сутринта си пуснах Естрадиол и Прогестерон.Нивата са им Е2-238.60 pg/ml, a Prog.-1.41 ng/ml. На мен обаче тези нива нищо не ми говорят Simple Smile. Някой има ли представа дали са в норма за този етап на стимулацията. Може би задавам глупави въпроси, но отскоро съм в това приключение Simple Smile. Благодаря предварително:)

# 529
  • София
добре са.

# 530
  • В сърцето на любимия човек
Зависи колко фоликула имаш и с какви размери.

Аз на 5-ти ден от стимулацията вече бях с фолукули около 14-16мм, съответно естрадиола ми беше около 500 за 5-6 фоликула, ако не греша. Ти може да си с по-малки фолукули, или пък по-малко на брой. След прегледа ще се знае дали стойностите са добре или не.

# 531
  • София
тя няма лх, значи е по-дълъг протокол, там нещата стават по-бавно и фоликулите още са малки.
екстра са и според мен хормоните.

# 532
Права си, Бамба, не обърнах внимание, че липсва ЛХ  Peace

# 533
Много благодаря за бързите отговори. Малко ме успокоихте.Simple Smile Успешна седмица на всички Simple Smile

# 534
Момичета, искам да взема документите от опитите си в клиниката. Дали ще ми ги дадат?Някой искал ли е такава документация? Според мен нямат право да ми откажат, но все пак...

На информация, даваш заявка, за до етапна епикриза. Всичко, ще ти дадат. Искай си и допълнителните изследвания, ако имаш такива. Може да не ти я дадат веднага.
Аз скоро си я исках, че вече от толкова опити забравих кога какво е било и трябваше, да си направя равносметка, за изминалите две години.

# 535
Д-р Персенска ми каза предния път,че ще трябва да ходя на прегледи през ден тази седмица. Иска ми се следобяда като ида да я питам дали може тези прегледи да се проведат към 18:00. Някоя от вас дали я е питала някога за по-късни часове, или да не се пробвам изобщо. От регистратура абсурд да ми дадат толкова късен час.

# 536
Съмнявам се да се съгласи, някои от лекарствата трябва да се поставят по-рано. Освен това тя самата вечер е много изморена, а и мисля, че последниятбчас от графика е за 17:30. Затова графикът е направен така - сутрин пункции, операции и трансфери, после прегледи за стимулация, прегледи за ЕЦ и накрая първични прегледи и коментари. Между всичките са и бременните в начална бременност.

# 537
Зазу, благодаря, че питаш  bouquet днес му е четвърти ден на моето ембрионче. Преди малко ми се обадиха -- продължава да се развива добре и ме записаха за трансфер за утре в 16.00

# 538
Ели, много хубаво! Да си го прибереш утре и да си го топлиш чаааак до термин  Praynig Hug

# 539
Зазу, благодаря, че питаш  bouquet днес му е четвърти ден на моето ембрионче. Преди малко ми се обадиха -- продължава да се развива добре и ме записаха за трансфер за утре в 16.00
    Браво Ели стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт