Работа, CV-та, HR-и, съвети - 53-та тема

• 83 351
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Хубава работа за мен съдържа точно два критерия:
1. Да мога да се издържам от нея, но така, че да не си броя стотинките в магазина, дори да поспестявам малко.
2. Да ми харесва и удовлетворява. Т.е. да не се оглеждам постоянно за нещо по-добро.

# 61
Под хубава работа, ако не и идеална разбирам следните неща

- да има реална възможност за развитие на база показани резултати
- заплата, от която освен да се издържаш да можеш и да заделяш и да поддържаш добър стандарт на живот и ако се наложи да отглеждаш и сама дете или деца без да се налага да се свиваш или лишаваш
- да не изисква над 10 часа работно време и да има възможност за почивки по празниците
- да не се налага да пътувам дълго до работното място

# 62
Хубава работа за мен съдържа точно два критерия:
1. Да мога да се издържам от нея, но така, че да не си броя стотинките в магазина, дори да поспестявам малко.
2. Да ми харесва и удовлетворява. Т.е. да не се оглеждам постоянно за нещо по-добро.

+1  Peace

# 63
В България има доста немски и австрийски компании, които търсят служители с немски. Прави ми впечатление по обявите, че често и с руски с търсят хора.
Къде си срещала обяви за руски? Аз се интересувам точно от тази комбинация английски-руски, но мисля, че почти, да не напиша-съвсем, няма!

# 64
# 65
  • Бургас
По курортите и фирмите за недвижими имоти търсят предимно с руски.

# 66
Не съвсем, повече с английски, от личен опит отново, а по курортите да, даже и повече от руски като немски  Peace

# 67
Дадос, престани да объркваш хората с хаотичните си изречения. Кога го придоби този личен опит по курортите, не знам. Разбира се, че последнте години се търсят служители предимно с руски-агенции за имоти, магазини, хотели, ресторанти и т.н. Даже понякога самите обяви се публикуват на руски.

# 68
Личен опит от кандидатстване в не една и две агенции за имоти, където основно искат английски език  Rolling Eyes

# 69
 Irene Adler верояно говори за Бургас, а Дадос - за София. Има огромна разлика при търсенето и предлагането в двата града.

# 70
Да, София - Благодаря Селика  Peace

# 71
Абе, Дадос, ти опит знаеш ли какво е? Опитът е практика, не теория. Това, че си прочела в 8 от 10 обяви, че се търси английски не те прави опитна.

# 72
То английският вече не го броят за език, въпреки че не са много тези, които го говорят наистина добре. Иначе руски се търси много и в София, но на високо ниво, не руски какъвто говорят мнозинството българи - със силен акцент. За по-високо платените позиции се търсят все повече нейтив спийкърз

# 73
Пак да се оплача от Изи Консулт в Пловдив. Много, много, ама адски зле. Бях ходила при тях преди десетина дни. Разказах ви тогава - не вдигане на телефона, входът на офиса - заключен, рецитирането на наизустени лафчета и разбира се кошмарната дикция мрън-мрън.

Миналата седмица се обади да каже, че работодателят искал среща. Каза дата, но не и час. След ден получих обаждане от още една компания, която макар да предлагаше пак работа по заместване, все пак ми е твърде интересна като работодател, за да пропусна. Обаче и те на същата дата.

Ми не можах да се договоря за среща с вторите тъй като от Изи Консулт не ми казаха ориентировъчно поне кога ще пристигне първият работодател от София.

Е, добре де, да им се обади, да попита. Ако не могат хората да кажат кога, поне да споменат преди обед или следобед. Ама мрънкащото момиче явно не смее да им се обади и да попита кога аджеба горе-долу. Отврат. Забравила съм ѝ името, но специално ще я попитам днес и ще го напиша тук. Гледаш миличка, "мяу, мяу" в същото време е абсолютен инвалид като за работа в офис и с хора.

# 74
Много странно това с часа  Rolling Eyes А ти защо не се договори с вторите за друг ден, не си от Пловдив ли  Rolling Eyes? Досега не ми се е случвало да срещна неразбиране, че не мога в даден ден, договарят се тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт