Работа, CV-та, HR-и, съвети - 53-та тема

• 83 639
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • I want it all and I want it now.
Търговски представител- намираш клиенти и доставяш стока.

# 691
Снабдител не включва и търсене на клиенти, според мен. Само разнасяне на стоката. Което не го прави по-евтина работна ръка, все пак.

# 692
Търговски представител- доставяш стока.

Сигурна?

# 693
  • I want it all and I want it now.
В доста от обявите е обяснено естеството на работа.
Винаги има и изключения. В доста от фирмите си пестят от персонал и изпълняваш и на другите работата.
Ето от Гуги http://lubov.spisanie.to/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0/13 … D1%82%D0%B5%D0%BB

# 694
Много от работодателите си спестяват от персонал и един човек е "специалист по всичко". Търговски представител може да значи всичко - от приемане на стока, през търсене на клиенти и разнасяне, стоварване, писане на фактури и стокови разписки и какво ли още не.... Преди да е говорено със самия шеф, няма как да знаем какво иска от човека на тази позиция.

# 695
Обикновено търговски представител значи точно тези неща, но снабдител е друго. Голямата разлика идва в това, че единият търси клиенти, а другият - не.

# 696
  • България-Швейцария
Точно така е, обаче когато удари кризата през 2008-ма Hellenic (Coca Cola) напримeр премахнаха изобщо длъжността шофьор-снабдител и привнесоха това задължение, вкл. товаро-разтоварна дейност на търговците, отделно от това им орязаха и социалните придобивки.
Имаше голям вой, псувни и брожения и с право, според мен.

# 697
Здравейте,
аз пак съм в търсене. Само след четири месеца и отново мисля за нова работа. Претоварвам се на тази, а и няма изгледи да ми вдигнат заплатата, затова ще гледам да я сменя.

# 698
Здравейте,

какво ще кажете за Хенкел - много противоречиви мнения има за тях. Ниво на заплащане, условия на труд и др.? Ще се радвам на всеки ред споделен опит. Какви тестове дават на интервюто?

# 699
  • Сф
Кой сегмент на Хенкел? Аз отказах оферта от тях, защото бяха мн несериозни и въобще не ме удовлртворяваше. И аз съм по- скоро с негативни впечатления.

# 700
  • Пловдив
Здравейте, получавам обезщетение за безработица.до 11 м 2016г .Имам предложение за граждански договор към пенсионен фонд.Уговорката е ,ако се справя и ако ми харесва договора да стане трудов.
Прочетох,че имам право на такъв договор и ако доходите са под минималната работна заплата,ще продължавам да получавам обезщетението си за безработица.
Изпратих мейл със запитване до НОИ,дали трябва да ги уведомя за ГД,но вече няколко дни -няма отговор...
Ако  някой от вас е минавал по този път,моля да ме насочи как и кой се уведомява?
Питах и в БТ,но само казаха ,че мога да сключа договор,но нямало нужда да ги уведомявам.

# 701
Обади се по телефона на НОИ!

# 702
  • Пловдив
Обади се по телефона на НОИ!
Предпочитам да имам писмен отговор от тях.
Като ми предоставят ГД  , смятам да отида директно и да питам  в НОИ.
Но някой вече може да "преминал през процедурата" и ми се искаше да сподели мнение.

# 703
  • На брега на реката
В страницата на НОИ има секция въпроси и отговори. Там беше обяснено. Колко по-официално? Твое задължение е догодина в срок да декларираш гражданските договори в данъчната декларация.

# 704
Няма за какво да уведомяваш НОИ. Щом възнаграждението е под МРЗ, ще ти се удържа само ДОД 10% (след отчисляването на нормативно признатите разходи), без осигуровки. За целта работодателят уведомява НАП чрез регистрирането на договора. Здравно би трябвало да си осигурена от БТ.
След като ти изтече периодът на обещетението и не започнеш работа на трудов договор, подаваш в НАП Декларация 7 и започваш да си внасяш здравните осигуровки сама. Ако минеш веднага на трудов договор, нищо не подаваш, работодателят ти ще има грижата да те осигурява.
Догодина ще трябва да подадеш и данъчна декларация за доходите от гражданския ти договор.

Общи условия

Активация на акаунт