Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 460
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Съгласна съм с Niss!
На мен при ТСХ 8,3 бях 3 месеца на 25 еутирокс, после на три месеца 50, после на 75.  Плавно ми падна ТСХ-то, сега даже малко понамалявам и еутирокса.
Каква е тая голяма доза в началото?!?  #Crazy

И аз вземам от селена на нау фууд, но що си взех от сто мкг, а питай ме. Следващият ще бъде от двеста.  Peace

# 616
Съгласна съм с Niss!
Каква е тая голяма доза в началото?!?  #Crazy
+1 Направо и е ударило тсх-то в дъното  Crazy

# 617
а какво може да се случи, ако човек с автоимунно заболяване взема имуностимулатори, като например биозин, изопринозин, или пък пау д'арко http://bilki.bg/mravcheno-darvo-pau-darko-lapacho-180kaps-h-545- … nature-s-way.html, ехинацея и т.н.?

# 618
на теория би трябвало да сe усили автоимунната реакция и да скочат антителата затова се препоръчват имуномодулатори. Имайте предвид че много неща които по нашите сайтове пишат че стимулират всъщност модулират та търсете на английски информация кое е стимулатор и кое модулатор. Пример за модулатори са Витамин Д, клеева тинктура тези се сещам на прима виста ехинацеята съм сигурна че съм чела че е стимулатор.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 13:18 от Niss

# 619
а това опасно ли е за хашимотото? Аз от повече от година и половина съм болна, не знам от какво - дали е вирус, дали е само бактерията в ушите; иска ми се да пия нещо за имунитет ама да не са мултивитаминки някакви, че явно антибиотиците не му действат на микроба  Twisted Evil,

# 620
а това опасно ли е за хашимотото? Аз от повече от година и половина съм болна, не знам от какво - дали е вирус, дали е само бактерията в ушите; иска ми се да пия нещо за имунитет ама да не са мултивитаминки някакви, че явно антибиотиците не му действат на микроба  Twisted Evil,
Да не те отчайвам, ама нищо не помага за това. Всичко е временно, с кратки затишия. Уж някои успяват да потушат с капки Екзодерил нещата, но пак е временно и не при всеки действа, и след някой друг месец се завръща с пълна сила.
Тридерм облекчава много. Предвид че има АБ, кортикостероид и антигъбичково противовъзпалително, та действа на 3 нива и каквото е да е, облекчава. Минималния курс е 1 месец, като не трябва да мокриш ухото, само почистваш първите дни с течен риванол, на памук направен на фитил. После само с памук и никакви клечки. Ползвай нещо да запушваш ушите, да не влиза вода. Водата връща всичко в началото.

Относно стимулаторите и Хашимотото, продължителният им прием активира и увеличава антителата, а това води до влошаване на заболяването, уврежда се структурата на жлезата, респективно влияе и на производството на хормони.
Когато се приемат с цел лечение на друго заболяване е на преценка полза-риск, и най-често в рамките до месец прием.

# 621
Classie трябва да се установи какво точно ти има и срещу какво се бориш. Предполагам с правилния антибиотик може да се оправят нещата но първо трябва да е ясно какво лекуваш. Почни да приемаш клеева тинктура и витамин Д(за него може първо да си изследваш витамин Д общ за да се видят нивата) просто за да правиш нещо за имунната система и междувременно да търсиш  къде и какъв ти е проблема.
Ако трябва се обърни и към хомеопат аз напоследък съм доста доволна от хомеопатия но знам че не всеки е за. За уши знам че помагало накапване със сребърна вода но аз не съм имала такива проблеми така че не го казвам от опит.

# 622
Мереленда, екзодерила е против гъби, а моето е стафилокок ауреус; След повече от седмица пак ще направя МКБ на ушен секрет, ако все още имам Стаф, ще питам лекарката за този Тридерм, виждам че има гентамицин, който е Сенситив според антибиограмата ми.  И да, би могло да се направи така, че да не се мокри ухото, но от вятъра не мога да избягам. Преди няколко седмици бях в София, едни ветрове духаха, отделно във влака ставаха течения и така пак ме заболяха и засърбяха ушите. От вятър не мога да се предпазя  ooooh!, айде зимата слагам шапка, ама лятото и есента...
Някъде прочетох че 70% от антибиотиците не действат на Стаф, лоша работа, още по-лошо че този Панцеф дето го пия сега, в руска листовка в нета пише, че не влияе на Стаф, а в българската листовка не пише такова нещо  Thinking (забравих да кажа, че според антибиограмата ми Панцеф е чувствителен)

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 13:47 от Classie

# 623
  • Бургас
а какво може да се случи, ако човек с автоимунно заболяване взема имуностимулатори, като например биозин, изопринозин, или пък пау д'арко ...
На теория, както Niss е обяснила, автоимунната реакция се усилва, антителата скачат.
На практика - пих 2п по 3 мес Изопринозин по схема, сравнително висока доза. Половин година след това антителата ми са повече от добре, преди МАТ беше повече от 600, сега е 11 при норма до 34.
Та ....

# 624
  • софия
Classie, преди години синът ми имаше стафилококи в носа. Пи хомеопатично лекарство Стафилококцинум 15CH-схемата е понеделник, сряда и петък веднъж дневно*3 гранули на чиста уста. Месец по-късно нямаше никакви стафилококи в изследването.

# 625
Мерси за отговорите момичета, ще ги имам в предвид при евентуална следваща поява на Стаф, стига вече антибиотици  Praynig

# 626
Може би е добре да попиеш и малко пробиотик.

# 627
Мереленда, екзодерила е против гъби, а моето е стафилокок ауреус;
Знам че е за гъбички.
Скрит текст:
При бактериална и гъбична инфекция, често са еднакви симптомите и май е цяло чудо ако се налучка лечение. Тридерм обаче действа безотказно при всички и ако се спазва стриктно почистването и да не влиза вода, мисля ремисиите са доста дълги.
Мен само тридерм ме спасява. Уж било водна екзема (запуших с морска вода ушите и това са последствията).
Факт че след курс Клиндамицин ми се успокоиха ушите, но какви последици имам от него, още не мога да се оправя, а ще стане година и половина. Имай едно наум, ако го имаш в списъка.
Иначе, каквото не съм чула, чела и каквото не са ми споделили като панацея за тоя случай, това не съм опитала. Хомепатът ми даде лекарство, имах подобрения, постепенно намалих и спрях да пия и като влезе вода в ухото и всичко наново.
Съмнявам се, че само с имуностимулатори ще се справиш с инфекцията. Ако случайно нещо ти помогне, свиркай на ЛС, да знам  Simple Smile Няма значение какво ушно лекуваш. Да се информирам аз.

# 628
Здрасти Niss,
Благодаря че се включи, малко ме изплаши  Embarassed Embarassed. Директно ми изписаха 75 микрограма за 3 месеца, и Селен на Walmark 100 mg . Може ли да ми препоръчаш някой добър ендокринолог. Ще бъда много благодарна Sad Sad Sad

Значи при ТСХ 3 и нещо да ти изпишат направо 75 мкг за мен не е адекватно. Започва се с 25 или 50 като в твоя случай най-добре с 25 като първите 2 седмици може да се пие половинка за да свикне организмът и после се минава на цялото хапче и след поне 6 седмици контрола. Според мен спри веднага еутироксът изчакай месец пусни наново ТСХ и ФТ4  а антитела не пускай няма смисъл и с резултатите при друг ендо виж на първа страница препоръките по градове.
Не се притеснявай  нищо кой знае какво не е станало просто ти трябва добър лекар.

За селена тоя на Валмарк директно да го забрави абсолютно нищо няма да постигнеш с него. Надявам се да не засягам някой но съм се нагледала на хора които пият подобни марки от 100 мкг и после твърдят че селена не помага. На мен ми помага но с правилната форма и доза, антителата при всяка контрола ми падат едните вече са ми в норма а другите от хиляди спаднаха до стотици.
Взимаш си селен примерно на Now ето този http://www.nowfoods.bg/now-foods-selenium-200-mkg?search=Selenium пиеш по едно на ден ще ти стигне за 3 месеца след като изпиеш контрола на антителата ако са влезнали в норми минаваш на вариант 100 мкг като поддържаща доза ако не са спаднали до норми още 3 месеца и пак изследвания. По принцип съм чела клинични проучвания и прием поне 6 месеца но понеже не са ти толкова завишени антителата може да спаднат и по-бързо. Не се притеснявай от дозата не е толкова висока  за висока се смята над 400 мкг и не се препоръчва.
Сега обаче ако спреш еутироксът спри селенът и всичко до новата контрола.

Много благодаря и за подробното обяснение Niss.

Записах си час, ще отида при друг лекар. Ще пиша за да кажа какво е станало Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Поздрави и за останалите момичета.

# 629
А коластра пили ли сте? Тя дали е имуномодулатор?

Общи условия

Активация на акаунт