Разведена с дете

• 35 323
  • 243
  •   1
Отговори
# 60
Не прочетох тук някой да говори за сериозна връзка. Има очакване за такава, но не знае в момента каква е. Една година заедно не е повод хората да се женят. Но тук вече за майката на този мъж се говори като за "свеки". При всички положения за мен не е края на света, че той не искал да каже на майка си. Ако иска жената да се разделя с него заради това - нейна воля, но за мен е тъпо да тича да се оплаква на майка му от него, че не й казал, но ето да видят истината и да знаят как не бива да я пренебрегват, че имала дете. Просто ще я шкартират като мръсно коте и това е.

Аз бих живяла тихо, кротко и спокойно настрана. С него или без него - както иска. И мирна ми глава да се разбравям с потенциални свекърви, които да ми направят живота ад.

# 61
Светлина, майка му знаеше, но всеки път щом станеше дума за детето, тя се правеше че е забравила за съществуването му и питаше - Ама ти дете ли имаш? Преструваше се, че припада, че еди кво си, гълташе успокоителни и т.н Изключително зъл, злобен и егоистичен характер
Представям си какво ти е било. В предишния си пост имах предвид, че приятелят ти не го е крил от нея и не е имал проблем със съществуването на детето ти. Проблемът си е бил майка му как ще се държи, затова не сте и го срещали с нея, но не сте се крили от срам пред възмутената мама.

# 62
И на мен ми е мъчно за детето. Както и за онова, което след сватбата на мама с новия й съпруг и ражданото на новото му братче/сестриче е било натирено при баба си, за да не пречи на щастието на новото семейство. Горкото, представям си как е страдало, че мама си има нов мъж, ново дете, а и това братче/сестриче е получило всичко онова, което му е било отнето. Дано поне бабата се е справила с възпитанието, колкото може, разбира се и дано родният му татко не е абдикирал от грижите си за него.

# 63
  • Варна
А защо на проекто-свека трябва да и харесва?
Нали са големи хора, самостоятелни. Едва ли приятеля е толкова зависим от майка си на 40 г.

След всичко написано започвам да се чудя колко големи и самостоятелни хора са. Този явно е пришит за полата на мама все още щом толкова го е бъзе да признае пред нея един много основен момент от съвместният им живот, а именно наличието на дете. А тя е безгласна буква по отношение на точно този така важен факт и се съгласява с неговите абсурди, че и му помага в конспирацията. Абсурд на абсурдите.

И нека добавя, че ако някой мухльо /без извинение/ го е срам пред приятели и семейство от мен и от детето ми /защото то е част от мен/ такива неща ще му чуят ушите, че ще ги сънува до живот. И ще си поеме по пътя житейски без мен.

# 64
  • София
Ако някой ми спретне такава постановка със затаяване на истината и недомлъвки, познай колко ще му вярвам, вземам сериозно и ще ми бъде приятен. Между другото, този мъж или е мухльо на 40г. или не му пука за връзката ви, за теб и още по - малко за твоето дете.
За мен, постановката си я е спретнала авторката.
В началните месеци на връзката, да не запознае детето с новия човек, е нормално- все пак, не можеш да бъркаш в душичката му...........
Но, тя хем го е запознала, хем е продължила да излиза с приятели и роднини като неангажирана с нищо, жена.
Тя е тази, която също е пазела тайната от всички.
Защо, идея нямам!? newsm78

# 65
  • София
За да се води обвързана, с приятел. А дали е така...
Или пък да го върже по-дълго време за себе си.
Човека може само да се забавлява, да няма сериозни намерения.
Наистина - жалко за детето. Не е малко, разбира нещата.
И пак да попитам - като са при нея гостите - как крие следите на детето в дома му?

# 66
Явно авторката е усещала и виждала, че ако представи детето си, така наречената "връзка" може да приключи. Но според мен не е трябвало да прави този компромис.

# 67
  • при късмета
А ти сливи ли имаш в устата? Аз на твое място отивам при свекито и казвам- имам дете на седем години. Ако ви харесва ок, ако ли не- няма проблем. Мъже има достатъчно.
Мен по никакъв начин не ме е срам,това и бях решила ,казвам и така.Ако не им изнася,техен проблем.

Това е курвенски номер и е оправдано да преминеваш през главата на човека до теб само за ситуации от особен характер, а не когато трябва да си чешеш егото. Има родители, които държат да диктуват личния живот на децата им и ако нещо не им харесва, просто сгорчават живота и на детето си, и на този около него. Не знам какво толкова има за разбиране, но е в твоя полза да се вслушаш в действията му и да разбереш, че се опитва да ви предпази от нещо. И да, връзката ви може и да не е сериозна, защото не се знае дали той ще се пребори с обстоятелствата. Все пак е с теб една година, което не е малко. Но истинските му намерения ще видиш когато ще трябва да избере между това да е с теб и да го мъчи майка му или да е без теб и следоватлено дори и ти да не му дуднеш да й каже. Очевидно в неговите среди не се приема човек да е с деца от друг. В моите също е така и знам защо, какво и т.н. И ти трябва да го уважаваш и да не му причиняваш допълнителни неприятности.
И какво правите във вашите среди с деца от предишни бракове/връзки, ако се случи така, че единия родител отглежда сам детето си? Замонашва се? Крие детето с години? Неглижира го? Или направо се отървава от него по някакъв начин, че да му е спокойна следващата връзка? Ужас.
И ти я съветваш да не усложнява положението на такъв мъж  ooooh! Горкия той

След уточненията на авторката и аз съм на мнение, че голяча част от заслугите да се крие детето са нейни. А защо го прави и дали си заслужава, тя ще си прецени.
За мен няма мъж който да сложа пред детето си, но хора различни

# 68
Ма Ко, дамата написа - "шкартират като мръсно коте" Laughing
Сериозно, всеки си знае предразсъдъците.

# 69
  • при късмета
Ма Ко, дамата написа - "шкартират като мръсно коте" Laughing
Сериозно, всеки си знае предразсъдъците.
Стигнах до този пост и реагирах. Може да е отговорила вече предварително на въпросите ми, ама ми изникнаха като я прочетох. Връщам се да дочета 2 страници

# 70
А ти сливи ли имаш в устата? Аз на твое място отивам при свекито и казвам- имам дете на седем години. Ако ви харесва ок, ако ли не- няма проблем. Мъже има достатъчно.
Мен по никакъв начин не ме е срам,това и бях решила ,казвам и така.Ако не им изнася,техен проблем.

Това е курвенски номер и е оправдано да преминеваш през главата на човека до теб само за ситуации от особен характер, а не когато трябва да си чешеш егото. Има родители, които държат да диктуват личния живот на децата им и ако нещо не им харесва, просто сгорчават живота и на детето си, и на този около него. Не знам какво толкова има за разбиране, но е в твоя полза да се вслушаш в действията му и да разбереш, че се опитва да ви предпази от нещо. И да, връзката ви може и да не е сериозна, защото не се знае дали той ще се пребори с обстоятелствата. Все пак е с теб една година, което не е малко. Но истинските му намерения ще видиш когато ще трябва да избере между това да е с теб и да го мъчи майка му или да е без теб и следоватлено дори и ти да не му дуднеш да й каже. Очевидно в неговите среди не се приема човек да е с деца от друг. В моите също е така и знам защо, какво и т.н. И ти трябва да го уважаваш и да не му причиняваш допълнителни неприятности.
И какво правите във вашите среди с деца от предишни бракове/връзки, ако се случи така, че единия родител отглежда сам детето си? Замонашва се? Крие детето с години? Неглижира го? Или направо се отървава от него по някакъв начин, че да му е спокойна следващата връзка? Ужас.
И ти я съветваш да не усложнява положението на такъв мъж  ooooh! Горкия той

След уточненията на авторката и аз съм на мнение, че голяча част от заслугите да се крие детето са нейни. А защо го прави и дали си заслужава, тя ще си прецени.
За мен няма мъж който да сложа пред детето си, но хора различни

Тук става въпрос единствено за майката на мъжа, а не за всички. Приятелите и родителите не е задължително да са в един общ социален кръг. Каква би била добавената стойност за всички, ако майка му знае? Това ще направи връзката по-сериозна? Ще го накара да приеме детето като свое? Някаква друга добавена стойност? Хайде стига. Говорим просто за чешане на егото.

За мен да минеш през главата на един човек, за да си задоволиш интересите, си е върховна форма на неуважение към него и подронва доверието, че до теб има някой, с когото можеш да се разбереш без да въвлечете всички с отношенията ви и без да ти навреди за своя изгода. Щом не й изнася, да го напусне. Но да го притиска против волята му, е грозно.

Но всеки си има ценностна система...

# 71
  • при късмета
Какво минаване през човек, за да задоволиш своите интереси? Нищо общо няма. Детето на авторката не е интерес, а чист и безспорен факт. Не е същото.
И още от самото начало е уточнено, че не крият само от майка му, а от всички, от цялата му среда. Ти се хвана само за майка му.
Е как я съветваш да се съобразява със спокойствието на такъв муньо? Наистина не разбирам.
Значи той на 40 години не е успял да стане човек със самостоятелно мислене и взимане на решения и на тази възраст трябва всички да стъпват на пръсти около него и майка му, че да не му накърни случайно предразсъдъците!? Глупости

# 72
Стига бе...Как се крие 7 г дете една година.Като я питат деца има ли лъже ли?
Освен, ако бащата не го гледа 90 %от времето.

# 73
Не е въпрос на добавена стойност, а на скрито-покрито. Да криеш детето на приятелката си от родни и приятели е нещо като да криеш собственото си дете от партньора си. Аз съм била в подобна ситуация. Криех детето си, т.е. не показах детето си на никой, само и единствено на този, който ми стана съпруг по късно. Не смятах за нужно да му навирам в очите мъже, които няма да се задържат в живота ми/ни. Та според моят опит - мъжа не приема нещата достатъчно сериозно.

# 74
Ако крие и от приятелите си освен майка му, значи не му се нрави жена с дете от друг. Вече тя ще си прецени какво иска да прави. Но това си е между тях. Между нея и него. Не виждам причина такива неразбирателства да стават достояние на всички.

Всеки човек си има разбирания и право на тях и ако едно такова е като мъж да не е с жена с дете или деца, то това си е неговото разбиране. Съответно обаче щом е една година с нея, сценарият е, че го изкушава. Как ще се разбият нещата - дали ще си промени възгледите или ще прекъсне отношенията, никой не може да каже. Една година не е много време да опознаеш някой и не е необходимо да е достатъчно, за да прецениш дали искаш да гледаш по-обвързващо на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт