Ако живееш в кооперация и се засечете със съсед винаги се поздравявате и се усмихвате, дори и да не се познавате. Никога не са ме подминавали без едно ''добър ден''.
Нещо което ми харесва-касите за самообслужване в супермаркетите. В България не съм виждала такива (разбира се може и да има някъде ама у наше село нема
). Та сам си минаваш покупките плащаш си и се изнасяш.Друго което е голямо улеснение - ако трябва някаква админисративна формалност да се прави най-често става по интернет и ако трябва нещо да взимаш все ти го пращат по пощата. Така например може да си направиш телефонен абонамент по интернет и ти пращат сим картата по пощата. Аз и до сега не съм стъпвала в магазин на мобилен оператор. За много неща е така, вадиш документ по интернет и ти го пращат хората, няма губене на време и висене по опашки.
Нещо което на някои може да им се стори странно е, че навън няма контейнери за смет, обикновено в кооперациите имат отделение където се държат контейнерите. Всяка вечер минава човек, изкарва ги навън и хората минават с камиони и ги събират и така обикалят града цяла нощ.
А нещо за Холандия което наскор разбрах беше също системата им за събиране на смет. Събираш цяла седмица чували със смет у вас и един определен ден има камион който минава в твоя квартал. Тогава трябва чувалите да са пред къщата, ако не ги извадиш остава да си чакаш другата седмица с боклука в къщи

и тн.
Може да си откараш деня
Ето това наистина е странно. Не им ли се нараняват краката?