Uraaa! Плуване за бебета!!!!!

• 43 392
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Инструктор по плуване за бебета-Александра Николова тел. 843 18 36 и 0889 63 91 54
Ние от два месеца плуваме благодарение на нея. За сега само във ваната. Александра каза да станем на годинка и тогава в басеина. Междувременно ще пробваме в моренцето  Wink

# 46
благодаря много за инфото!

# 47
И според мен не може от това, че някое бебе се е разболяло от менингит (което е ужасно!), непременно да се направи връзка с плуването. Пък и нали има шапки, а май месец си е вече топъл месец! В Англия, където аз първо започнах да водя дъщеря си на басейн, няма такова нещо като "топло време" - в дъжд и вятър хората и на басейни ходят с бебета, и не знам какво още.. 
Но според мен за всички тези неща е най-добре да питате самата инструкторка - за това колко рано е добре и безопасно едно бебе да започне да плува, за менингита, пък ако щете и за ваксините!... (Пък не си представям личните лекари да са във възторг от идеята, поне като си представя своите лични лекари, това е нещо съвсем ново за тук, а нашите лекари имат все още различни идеи за отглеждането на децата).
А памперси за плуване действително май не се продават, но щом Александра е казала, че може и с бански, значи може! Колкото до място, където да се оставят бебоците за 3 минутки, докато се приведете във вид, точно там няма. Но имайки предвид, че децата, които ще ходят на басейн (поне така разбирам от постингите), ще са над годинка, те вече ще могат да си стоят сами на краката, така че поне ще можете да се облечете, а отвън (извън съблекалните) има контакт за сешоар (но трябва да се носи сешоар). Пък и нали ако групите са по три наведнъж, ще може да се помага взаимно и да се наглеждат взаимно децата! Колкото до "вида" - ами ... вие не сте ли прекрасни и без огледало? Simple Smile

# 48
Майчета,
Александра  ми писа на мейла,че ще има лекция на 26 или 27 април и да с еразберем ако искаме  и времето е хубаво може да я проведе и на открито ,примерно в Южния парк.Ето какво ми е писала:

Ако искате - заповядайте на лекцията за по-големите бебчета.
надявам се да намеря начин да я проведа на 26 или 27 април, от 7 часа
в "Хела", или ако е хубаво време може и на открито - някъде при вас, в
Южния парк, например, но аз не го познавам добре. Обсъдете го с
другите мами, и нека се чуем след Великден (0889 639154 или
821-93-48).

Нека се разберем кои ще ходим и коя от нас да и звънне.Аз мога да се разбера с нея ,само ми кажете

# 49
  • София
Аз съм за южния парк. Няма значение в кой от двата дни. А там от колко часа ще е лекцията?

# 50
  • София
Ако е в Южния парк, може и аз да мина, за да се запознаем!

# 51
Момичета много внимавайте после как си обличте дечицата и какво е времето след плуване! Ние водихме Боби на плуване като бебе докато едно от децата там не се разболя от мениенгит и се стреснахме /за съжаление детенцето не се оправи/. ЗА плуването съм, но имайте предвид и това което ви казвам.
Мене от това ме е много страх и се колебая...  Sad

# 52
Момичета, тези бански които е показала Сия сега ще ги получат и тук в един бебешки магазин до нас в Надежда, фирмата сега навлиза на пазара, така че сигурно ще ги пуснат навсякъде.
Относно противоменингитната ваксина - казва се Act Hib - ако се приема преди годинката е на 3  приема през месец, след годинката на 1 прием.
Ние сложихме 5 валентна ДТК + Полио + противоменингитна - казва се Пентаксим
Сия аз искам да говоря с Александра колко време е нужно за подготовка преди да си иде на басейн, защото ние сме малки и не вярвам да можем веднага да тръгнем от началото на май.
Casi, като говоря с инструкторката, ако искаш ще пиша в нашата темичка какво ми е казала

# 53
  • София
kleo_80, като смятам излиза, че сте на 3 месеца и малко, а на мен Александра ми писа, че до 6 месеца е достатъчна и домашната вана (който си я има, ама в комбинация и с топла вода, хи-хи), така че си абсолютна права. Като гледам, май се заформя групичка от по-малки бебета-плувци. Все пак надявам се да се засичаме я по лекции, я по басейни... А иначе времето за привикване бебето да се къпе не в 37, а във вода около 32 градуса е две-три седмици (само че според мен за целта трябва да е малко по-големичко). И инструкторката така ми каза, и аз си го смятам горе-долу толкова. За ваш'та реакция към ваксината няма да те питам, защото, и да имало такава, може да е била на ДТК-то. Мен ми е интересно как се приема противоменингитната от бебчетата. Иначе съм чела някои неща по въпроса - една статия в сп. "Мама", друга в едно приложение на "Моето бебе и аз" и тук-там по малко. Ама едно са рекламните статии, друго е някой да сподели личен опит.

# 54
Мен ми е интересно как се приема противоменингитната от бебчетата. Иначе съм чела някои неща по въпроса - една статия в сп. "Мама", друга в едно приложение на "Моето бебе и аз" и тук-там по малко. Ама едно са рекламните статии, друго е някой да сподели личен опит.
Виж тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46039.0

# 55
  • София
kleo_80, мерси много! Да ти кажа зачетох се, ама 30 страници бая време ще си ги чета. Във вторник на консултацията ще питам педиатърката на Ади и, ако искате, ще ви пиша какво мисли и тя по въпроса. Ние, пък и другите мами и татковци с бебета при нея, сме много доволни как се отнася към въпросите ни; сигурна съм, че следпразнично няма да ни разочарова.

# 56
Casi, като говоря с инструкторката, ако искаш ще пиша в нашата темичка какво ми е казала
Да, пиши.
Мерси!

# 57
  • София
Май настръхнах от четене. Не от водата!  Rolling Eyes Да не си помислите, че съм против плуването.

Напротив - много ЗА съм. И то от по-ранна възраст. След това може да се развие страх и да не искат да плуват.

Настръхнах от желанието ви за ваксини!!!!  newsm78 Не се ли страхувате от тях? Една ваксина може да те предпази донякъде, но може и да доведе до сложни проблеми!

Е добре, ще ваксинирате и отивате спокойно на плуване! Ами ако направи астма например, след ваксината?  #Crazy Както беше случай при нас?  #Crazy  Аз лично не бих ваксинирала доброволно.  newsm78 А като размисля, май вече не бих ваксинирала и по задължение.

# 58
  • София
Dino, аз още не съм решила твърдо да поставим на Ади някоя от противоменингитните ваксини (всъщност причнителите на менингит са няколко, затова и ваксините са повече от една). Просто събирам информация по въпроса, за и против, за да мога да взема решение за себе си. Ваксините са доказали своята ефективност при справянето с редица болести и аз като цяло не мога да ги отрека. Знам, че има и процент усложнения след поставянето им, но няма да казвам, че е незначителен, защото даже не искам да си представя, ако се появи проблем точно при моето бебе, при това по-сериозен, как ще се почувствам. Да разбирам ли, че вие сте си сложили противменингитна ваксина и е имало реакция? Ако не ти представлява проблем, ще ми дадеш ли малко повече информация? За съжаление процентът на дечицата с алергии и в частност с астма в наши дни не е за подеценяване, но както знаеш по-добре и от мен, за това има и много други фактори освен ваксините като начин на живот (например, в града или на село), предопределеност, ранно захранване, изкуствено хранене през първите месеци и т. н. За щастие астмата е възможно да се израсте, което от сърце ви пожелавам.

# 59
Здравейте момичета! Аз също имам голямо желание да заведа бебока на плуване, само че не разбрах това в Южния парк от 7:00 ли ще бъде или от 19:00? Иначе бих дошла с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт