WIZZ AIR - 22

• 107 636
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • HH
Т.е. приорити бордингът е по-скъп от таксата за малък салонен?

За малък салонен няма такса, тя си влиза в цената на билите. Ако искаш голям салонен и/или приорити, трябва да си заплатиш за тях.

# 76
Допълнителната чанта при приорити е по-малка от малкия ръчен багаж, вижте размерите на сайта

# 77
  • Варна
Т.е. приорити бордингът е по-скъп от таксата за малък салонен?

За малък салонен няма такса, тя си влиза в цената на билите. Ако искаш голям салонен и/или приорити, трябва да си заплатиш за тях.

моя грешка, исках да кажа голям салонен. Та кое е по-евтино: голям салонен или приорити бординг?

# 78
Приорити е по-евтино, 8 лв мисля  Peace Големият ръчен е около 17 лв минимум

# 79
  • Варна
А с приорити мога ли да кача един голям ръчен плюс дамска чанта без допълнителни други плащания? Извинявам се, че питам малко дебилно, но нещо имам проблем с разбирането на целия регламент.

# 80
  • София
Ако не си платила голям ръчен, а само приорити - нямаш право на голям ръчен, а само малък и приоритетно качване.
Ако си платила голям ръчен + приорити, можеш да имаш голям ръчен, малък ръчен и приоритетно качване.
Ако си платила само голям ръчен - нямаш право на малък ръчен и приоритетно качване.

# 81
  • Варна
Сега разбрах, мерси много Simple Smile

# 82

Вариантите са
1 Безплатен малък ръчен
2 Безплатен малък ръчен + приорити - общо 2 чанти
3 Платен голям ръчен
4 Платен голям ръчен + приорити - общо 2 чанти

От сайта https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/baggage
ПЪТНИЦИТЕ С КАЧВАНЕ НА БОРДА С ПРЕДИМСТВО

могат да носят 1 допълнителен личен багаж в допълнение към малката или голяма кабинна чанта.

"Допълнителният личен багаж може да бъде ръчна чанта, чанта за лаптоп или чанта за фотоапарат, но не бива да надвишава размерите 40 x 30 x 18 см.

# 83
  • София
ОК. Дори да е така при вариант 2, обаче са 2 малки чанти, няма голям салонен.  Peace

# 84
Това, което си написала е вярно, коригирах си мнението, но да добавя и аз.  Peace

Между другото, добавили са вариант доплащане за Приорити на летище, което мисля, че го нямаше, когато пуснаха услугата, но не намирам цената.

# 85
Моля за помощ.  Blush
Не откривам информация как да стигна от Централна жп гара до Терминал 1. С метрото примерно, но с прикачване ли, как? Ако питам на касата, дали ще ме упътят?
А някой знае ли колко време отнема пътуването с метрото?

Ще съм благодарна на всеки,който се отзове. Simple Smile

# 86
С метрото, да
като трябва да се прекачите на станция Сердика.
Слизате на Терминал 2, от там трябва да вземете или автобус или безплатното микробусче до Терминал 1 .

# 87
Благодаря от сърце! Simple Smile Hug

# 88
  • София
Нещо тотално се обърках.
Пътуваме 2 ма души  за Дубай с Уиз . Платен е един голям салонен багаж. Двамата колко чанти имаме право да вземем с нас и какъв размер?
Ако правилно чета в сайта : 1 бр. Малък салонен багаж /безплатно/
и 1 бр. Голям салонен багаж /платен /
Какво е малък салонен багаж ?
Какво е голям салонен багаж?

# 89
Нещо тотално се обърках.
Пътуваме 2 ма души  за Дубай с Уиз . Платен е един голям салонен багаж. Двамата колко чанти имаме право да вземем с нас и какъв размер?
Ако правилно чета в сайта : 1 бр. Малък салонен багаж /безплатно/
и 1 бр. Голям салонен багаж /платен /
Какво е малък салонен багаж ?
Какво е голям салонен багаж?
Големият салонен багаж, за който сте платили е с размери 56 х 45 х 25 см.
Във вашия случай вие може да вземете само този багаж /който е на името на единия/ и за другия - малък салонен багаж /който е безплатен/ с размери 42 Х 32 Х 25 см. Не може да имате отделно и дамска чанта - могат да ви накарат да си я приберете в другия багаж.

Ако си платите за приоритетно качване /мисля, че беше 8 лв. на посока, на човек, но не може само за единия, т.е при чекирането ще доплатите 32 лв. като заявите приорити/. Размерите на този багаж са 40 х 30 х 18 см.

Тогава ще имате
Безплатен малък ръчен + приорити - общо 2 чанти /в този случай ще може да си носите дамска чанта отделно.
Платен голям ръчен + приорити - общо 2 чанти - за другия пътуващ

Общи условия

Активация на акаунт