Паническо разстройство - 25

• 96 856
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Гала, относно ремотива, мога ли да го пия сега при положение, че след 2 седмици ще скокна до морето? Иначе имам и светли моменти. И ето днес ставам с триста зора. Никво желание, адска апатия, пак киселини и сърцебиене. Тва дето го изпитвам като колебание за приятелката ли ме вкара в такава депресия не знам. Знам, че в момента съм си за психиатър, но как да ида, като чернодробните ми ензими са високи... ужасна дупка

# 436
Моят пулс сутринта беше 226 точно,след малко спадна на 150,сега е около 110.Личната смята ,че аз си го пичинявам.Сутринта ми стана тежко като си поех дълбоко въздух,реших че получавам инфаркт/инсулт и се почна със сърцебиенето.Изтръпнаха ми ръцете ,дишането ми стана трудно,сърцето ме стегна....Още ме тресе нервата и обикалям къщата като луда.Не пия нищо,само валериан (течен) и Неолексан.При мен има и огромен страх от смъртта,да не припадна и т.н.,че съм сама с малко детенце Sad При най-силната ми криза,дори и пръстите на ръцете ми си 'изкриваха' от треперене и изтръпване.Това е много срамна тема за мен -знаят само майка ми,баща ми и приятеля ми.

# 437
Лейди при мен е същото. Дори и да не ми е чак толкова висок пулса, като се вторача подсъзнателно го покачвам и така докато се стигне до убийствена порция адреналин, та чак до спешното се тича. Трябва да се започне спорт. Ежедневен, защото той изгаря натрупания с времето адреналин в надбъбречните депа. Хората, които работят тежък физически труд по принцип страдат по- малко от тревожни състояния. Относно срама за състоянието ти - да трудно е да си го признаеш , защото за подсъзнанието ти това е проява на слабост и се отключва страх от провал. Хубавото е, че ако смело споделиш на всички, това ще отсее истинските хора покрай теб. Нека не се лъжем, човек има нужда най-много от двама-трима приятели(имаше и такава песен), другото е фалш и заблуда!

# 438
Няма за какво да ви е срам момичета и момчета, никой не го иска..Да, трудно се обяснява на хора, които не са го изпитали за какво иде реч...но на мен отдавна не ми пука..Всички знаят за състоянието ми, всички...И колеги и приятели...Много добре виждат, че не съм луда, а и това започва да става като епидемия..Всеки има познат, който е с такива проблеми и е на АД.
Относно пулса, от вчера искам да пиша по темата...Моя пулс в най-спокойно състояние е около 100. Даже не го усещам. Знам, че не е добре, постоянно да си с такъв пулс, но и знам, че е породен от тревожността и от цялостната ми емоционална натура. В самото начало на моите пролеми преди 10г. пих за кратко бета-блокер, но го спрях, защото, когато наближеше часа за хапче, сърцето си го търсеше...Реших, че няма смисъл..Правила съм всякакви изследвания на сърцето, включая холтер иии нищо ми няма..Относно покачването на пулса след хранене моя личен лекар ми е обяснил следното : разстоянието между стомаха и сърцето е много малко, и когато се нахраниш стомаха се увеличава и това разстояние става още по-малко, почти се допират и затова сърцето започва да работи на по-бързи обороти ...
Хайде лек и спокоен ден днес, без паники и прочие Simple Smile

# 439
Аз съм активен спортист,дори треньор бях преди да родя,надявам се до година да се върна в залата.Всеки ден правя 'нещо',свързано с физическа активност.Проблемите започнаха половин година след като родих без видима причина,уча 2 висши образования детето ми е здраво ...Преди това съм имала много стресиращи и неприятни ситуации и си бях ок....За пулса и моят се върти около 100 от години-80-90 най-често.Сутрин ,още в леглото го меря и е много нисък-стигал е до 50-60,което пак ме притеснява,ставам започвам упражнения и понякога пак си докарвам пристъп на паника. Предполагам че спорта ще помогне много ,хора пред очите ми са продолявали големи лични проблеми,благодарение на него.
За споделянето-едва ли човек,който не го е изпитал ще разбере.Майка ми имаше панически атаки като бях тийнейджърка,на мен ми беше смешно.Викахме линейки,лекари обикаляхме, казваха ,че и няма нищо,от нервите било.И аз дори съм мислела ,че са преструва.Приятеля ми,баща ми-ако изобщо им кажа,реагират-'стегни се,нищо ти няма' и затова предпочитам никой да не знае.Майка ми се оправи без лекарства,беше я страх да пие ксанакс и другите подобни,ходи на хомеопат-имаше временен ефект.Сега получава много рядко въпросните панически атаки,в годината един -два пъти ,и са без тежки физически симптоми и кратки.
Бившия ми съпруг(спортист е),също имаше диагноза паник атаки-получи ги неочаквано ,отношенията ни бяха перфектни,имаше хубава работа за добри пари...Будел ме е през нощта да се разхождаме с часове,при него имаше и треперене и конвулсии на мускулите,изпотяване на ръцете....ужасно е,но и той се справи  без хапчета или поне така казваше.Лекарите му се подиграваха, че е голям мъж и не му 'отивало'. ..Много дълго,стана,извинявам се Sad

# 440
Аз знам, че пулса дори до 100 се води за горна граница и че сега няма никакви проблеми за сърцето. Притеснява ме обаче с течение на времето този пулс да не вземе да изтощи сърцето. Все пак съм мъж, а мъжете си мрем по-млади от жените и предимно от сърце.

# 441
Няма да ти се изтощи, моето след 10години все още не е изтощено...

# 442
Моят пулс сутринта беше 226 точно,след малко спадна на 150,сега е около 110.Личната смята ,че аз си го пичинявам.Сутринта ми стана тежко като си поех дълбоко въздух,реших че получавам инфаркт/инсулт и се почна със сърцебиенето.Изтръпнаха ми ръцете ,дишането ми стана трудно,сърцето ме стегна....Още ме тресе нервата и обикалям къщата като луда.Не пия нищо,само валериан (течен) и Неолексан.При мен има и огромен страх от смъртта,да не припадна и т.н.,че съм сама с малко детенце Sad При най-силната ми криза,дори и пръстите на ръцете ми си 'изкриваха' от треперене и изтръпване.Това е много срамна тема за мен -знаят само майка ми,баща ми и приятеля ми.

А не, този пулс вече си е доста. Как така го получи при физическо натоварване ли?

Крум, почни ремотива да видиш как ще ти се отрази, има доста време до морето. Ако тогава продължаваш да го пиеш и си ок с него, че седиш под сянката повече, здравето е най-важно.

# 443
При бягане и  интензивни тренировки пулса стига 160-180 ,може и повече,даже се смята за добре за изгаряне на мазнини и тонус на сърдечния мускул.Да не би да ти се усилва ,като го мериш-в смисъл да се притесняваш?Мен ми се вдига за секунди като ме обвземе паника за нещо,иначе се чувствам добре толкова много години с по-висок от нормалния.И едва ли пулса ти е 24 часа на ден 100 ,най-малкото като заспиш ще е по-нисък.Ако извадиш от 220 възрастта си и ще получиш максималния ти сърдечен ритъм.Днеска като видях че моя е  226,помислих че ще умра(максималния ми е 192).

# 444
гала,просто се изплаших ,приготвях закуска на детето и ми стана тежко да си поема въздух (в нас е изключително горещо)и просто усетих как ми се покачва пулса от страх ,веднага го измерих,беше 226,след една минута-две около 150 и после след валидол и валериан си стана към 100.От страх и кръвно съм вдигаЛа за секунди (а ми и ниско)и като пийна валериан и ме успокои майка ми,че няма да умра, се оправям.

# 445
И все пак щитовидна жлеза, холтер?

# 446
Щитовидна без ехограф ,само с опипване е нормална и хормони са ми изследвани(и след аборта също)кардиограма са ми правили неведнъж и то още на 7 години,но аз се притеснявам и пак завишавам пулса,уж в рамките на нормалното за притеснителен човек,но споменавали са за бета-блокери, които не желая да пия. Като малка(от първи до четвърти клас) викаха постоянно майка ми-беше ме страх от апарата за кръвно с маншет на стандартните прегледи (още го ненавиждам Sad ),и винаги бях със завишени стойности на пулс и кръвно.После не съм имала проблеми никакви, като по-голяма ,не съм се страхувала от нищо до такава степен -пиех постоянно енергийни напитки,много кафе и кола,тренирах нон стоп.Сега си мерих  пулса малко след упражнения-даже ми е 78.Най-често ме е страх от смъртта и една пъпка да си открия решавам ,че е рак и изпадам във въпросните състояния.Досега само веднъж имах подобни симптоми сред хора,бяха много,аз с детето,притесних се да не падна с нея или да я изпусна и да ме помислят за лоша майка-сърцето ми отиде в.гърлото,ръцете почнаха да треперят и ми стана нервно,не можех да седя на едно място.Преди седмица се зачетох в тема от форума 'фиброаденом-дали да го оперираме' и пак същата работа-изплаших се и получих стандартните симптоми.Много са ситуациите,но се е случвало и по месец да се чувствам идеално.Понякога ме е страх и от излизане-да не ме блъсне кола (но по-рядко),и много често от пътуване-да не загина в катастрофа (обикновено пийвам преди това).

# 447
Здравейте!
Крум обясни ми всичко преди по време същия ден на първата паник атака и реакцията ти,имаше ли някой до теб,какво направи,знам че е лично но мога да помогна.С тези киселини които написа,от къде си купуваш храната,каква е тя?Мисля че това възпалява стомаха ти,оттам главата реагира пулса също.Виж в повечето случаи ПА се създава от предпоставка като безобиден симптом или тежък симптом примерно имаш възпаление на нерв на гръдната кост казваш си получавам инфаркт оттам порочния кръг започва.
Физическата активност,тежката такава не е гаранция че няма да влезеш в този пъзел,аз бях с физически тежък труд,дори самата тренировка е стрес за организма и в един момент може да спомогне за нова ПА.
Виж аз не се оправих само с Психотерапия,в началото бях на Класическа хомеопатия което ме успокои до някъде,и да понякога ми се случва да ме приболи тук или там и реакцията на организма ми е да реагира веднага,но не по начин както преди,някак си един вид го приемам ''Каквото ще да става,аз съм спокоен''
Сутрин по 1 чаена лъжица пресен пчелен прашец с малко кисело мляко или др. че стипсаво,оправя стреса,после ще ми благодариш!

# 448
Щитовидна без ехограф ,само с опипване е нормална и хормони са ми изследвани(и след аборта също)кардиограма са ми правили неведнъж и то още на 7 години,но аз се притеснявам и пак завишавам пулса,уж в рамките на нормалното за притеснителен човек,но споменавали са за бета-блокери, които не желая да пия. Като малка(от първи до четвърти клас) викаха постоянно майка ми-беше ме страх от апарата за кръвно с маншет на стандартните прегледи (още го ненавиждам Sad ),и винаги бях със завишени стойности на пулс и кръвно.После не съм имала проблеми никакви, като по-голяма ,не съм се страхувала от нищо до такава степен -пиех постоянно енергийни напитки,много кафе и кола,тренирах нон стоп.Сега си мерих  пулса малко след упражнения-даже ми е 78.Най-често ме е страх от смъртта и една пъпка да си открия решавам ,че е рак и изпадам във въпросните състояния.Досега само веднъж имах подобни симптоми сред хора,бяха много,аз с детето,притесних се да не падна с нея или да я изпусна и да ме помислят за лоша майка-сърцето ми отиде в.гърлото,ръцете почнаха да треперят и ми стана нервно,не можех да седя на едно място.Преди седмица се зачетох в тема от форума 'фиброаденом-дали да го оперираме' и пак същата работа-изплаших се и получих стандартните симптоми.Много са ситуациите,но се е случвало и по месец да се чувствам идеално.Понякога ме е страх и от излизане-да не ме блъсне кола (но по-рядко),и много често от пътуване-да не загина в катастрофа (обикновено пийвам преди това).
Хипохондричка Simple Smile като неопитомена сърна в капан,капана на живота който сама си създаваш.До колкото чета по редовете ти си по-здрава и от здравия и по-предпазлива от всеки друг,ще надживееш света Simple Smile но те мъчи този живот изпълнен с грешни мисли провокиращи тялото да действа в ситуации не изискващи това,така се измъчваш и прекарваш дните си в тъга.Сега се облегни красавице,поеми си дълбоко въздух с корем и издишай бавно,като мислиш за нещо далеч от смъртта,така няколко пъти го направи.Искам да усетиш пулса си на ръката когато той е спокоен (ще го усетиш) при вдишване пулса се ускорява,при издишване се забавя,това означава че имаш здраво сърце.
Виж лейди хипохондрик не се раждаш а ставаш,аа стига бе верно ли  newsm78 Казваш си 'Умирам,пулса ми е висок,мамка му етто сърцето ми спря' Дишането ти отива на май... си и естествено адреналини и кортизоли играят хоро на твой гръб,я ги разкарай,разтърси се малко,вкарай допамина Wink Знам че е трудно,когато бях така един ден мислех че имам захарна взех апарата на дядо си и си направих тест,показа 18,6 оттам 160/90 пулса не го и мерих(бях във филма) звъня на личния той вика ''Ще умреш,бе,бягай в спешно' Отивам там 6,2 Simple Smile апарата бил развален мамка му Simple Smile та видя ли сега,да мусе не види да си бях помислил че имам 100 000 лева вместо загубения ми ден в щуротевици Simple Smile

# 449
Nomorefightme, не е личен въпроса. Първата паническа атака я получих пред 2009 след като реших да пробвам марихуана. Тва беше тригера определено. Бях с компания от рок групата с която свирех. След като ми пресъхна устата си помислих, че нещо лошо се случва с мен. Притесних се много, затупка ми сърцето и започнах да обикалям в кръг. Реакцията на хората около мен беше - ти луд ли си, филмирал си се. Хвана ме параноята, какво видиш ли ще кажат нашите ако разберат. Тогава нямах и 19 години. На следващия ден се притесних, че може нещо фатално да се е случило с мозъка ми и че може да се отключи нещо и да се побъркам. Същото лято се панирах още един път и хоп в бърза помощ. След това кардиолог, холтер, кръвни изследвания и пр. Поуспокоих се и след това заминах студент. Следващата паник атака беше през 2014. 4г.не бях получавал. Марихуана не съм подушвал вече. Относно храната - ям си всичко. Не се ограничавам и досега не съм имал проблеми със стомаха и липса на апетит. Липсата на апетита и навлизането в тая гадна депресия ги получих на 23 май тази година. Още съм в същия ужас. Няма излизане. Днес ходих за 2ри път на психоаналитик, но ми се струва, че анализата ще продължи адски много време. Мисля да търся варианти и за позитивна терапия и когнитивно-поведенческа. Също така ще послушам гала и минавам на ремотив. Не мога сега да ходя на психиатър, защото нещо черния дроб ми е реагирал зле на деанксита дето пих 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт