Възрастните и технологиите

• 3 689
  • 20
  •   1
Отговори
# 15

Така наричат настолните компютри. Може би за да ги различават от преносимите (лаптопи).

http://most.bg/desktop-kompyutri.html
http://pcworld.bg/19164_pc_na_meseca__broj_022012__izbirame_desk … _500_do_2500_leva

# 16
  • Mediterraneo
 doh badcomp

Посипвам си главата с пепел.

# 17
Научат ли се да ползват Гугъл ще намират, каквото им трябва. За целта пиша подробни инструкции, по точки. И след това пробваме няколко пъти заедно (майка е на 83 г.) Лошото е, че ако не ползва известно време- забравя и се затруднява въпреки инструкциите, та се връщаме в изходно положение. Зависи от възрастта, но външната мишка облекчава процеса. И най-вече зависи от ентусиазма им  Laughing.

# 18
  • Nice
Определено ще им оставя и инструкции защото не съм покрай тях постоянно, само лятото се виждаме. Дано едно лято повтаряне на действията да стигне, за да придобият навика. Защото с телефоните свикнаха. Като си повтарят зауеното, но стане ли нещо проблем който е извън познанията им някой друг трябва да опави нещата (например без да изкат изключат звука).

# 19
Здравейте,
Смятам, че идеята възрастните баби и дядовци да използват съвременна мобилна техника е много добра! Така те са в час със съвременното общество и се забавляват, научавайки новини, играейки игри и т.н . На моите баба и дядо с моите родители и сестра ми се организирахме и им купихме лаптоп, в началото бяха като ескимоси видели апартамент Grinning , но доста бързо влязоха в час с опциите, настройките, приложенията и т.н, а и няма нищо лошо човек да се научи да борави с техника дори и на стари години, все пак - човек се учи докато е жив.
Лека вечер!

# 20
  • густо майна Филибето
Не ги подценявайте! Simple Smile Баща ми е на 70 и прекрасно се оправя с новите технологии, инсталира си сам операционни системи, направи си сайт с HTML кодове, и изобщо- справя се по-добре от много млади хора. За първи път видя компютър преди 10 години.
Според мен е полезно да им се обясни как да правят снимки и къде да ги съхраняват. Как да си запаметяват любими страници. Скайп е важен! Simple Smile  Чрез споделен екран може да ги учите от разстояние.
За баба ти - освен цветарски,може би също и готварски блогове.
Фейсбук разбира се Simple Smile Като ги абонираш за подходящи страници, новините ще идват сами Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 22:45 от Ljuboznatelna

Общи условия

Активация на акаунт