Пушихте ли по време на бременност?

• 60 831
  • 324
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
А би трябвало. Направо се вбесявам като чета някои коментари, май ми е време за отписване от темата.

# 181
Пуших. Имах няколко опита да ги спра, но за жалост неуспешни. Много ми се пушеше. Но се зарекох, че докато кърмя няма да запаля. Така и стана - два дни преди да родя ги спрях, влязох в болницата да раждам. Вече близо 11 месеца не пуша, дори не съм си дърпала, но много ми се пуши. Евентуално като спрем с кърменето и ако не ми е отминало желанието ще пропуша отново.

# 182
А би трябвало. Направо се вбесявам като чета някои коментари, май ми е време за отписване от темата.
Няма смисъл да се вбесяваш, виж какво хубаво решение си намерила на проблема.... просто се отписваш от темата  Laughing Wink

# 183
Чесно и аз нещо се влодявам . Но реших да не го повдигам на въпрос , че да не стане карамбол.  
По темата съм се изказала, а за майките , които пушат по време на бременноста или кърмене , има прекрасни клипчета и информация в интернет за това какво се причинява на детето по този начин... И един въпрос може да си зададете , това че не сте го виждали и гушкали все още ,означава ли ,че не сте му майка и не трябва да го предпазвате от всичко и в случая от самите вас...

# 184
По-страшно е да пушиш и да кърмиш,  това наистина не го разбирам. По-добре не кърми.

# 185
Пуша от ученичка, страстен пушач съм. Когато разбрах, че съм бременна пушех по 4,5 цигари на ден от най-леките,имало е и дни в които не съм пушила  .Не съм се съобразявала с чуждото мнение и не съм позволявала на никой да ми вменява вина.
Като нямаш съвест, как някой друг може да ти вмени чувство на вина? Ти открито заявяваш, че цигарите са ти по-важни от бебето.

# 186
Аз преди наистина за себе си дори се чудих дали мога да ги спра като забременея, но откакто видях чертичките не мога да си представя заради моя кеф да си тровя бебчето. Имаше едно много хубаво предаване за това какво причиняват майките пушачки на децата си. Дали се кърми или си бременна за мен няма разлика, пак отиват всички отрови в бебчето и ми е ужасно грозно като вида бременна жена с цигара, но всяка сама си решава, какво да прави или да не прави.

# 187
Пуша от ученичка, страстен пушач съм. Когато разбрах, че съм бременна пушех по 4,5 цигари на ден от най-леките,имало е и дни в които не съм пушила  .Не съм се съобразявала с чуждото мнение и не съм позволявала на никой да ми вменява вина.
Като нямаш съвест, как някой друг може да ти вмени чувство на вина? Ти открито заявяваш, че цигарите са ти по-важни от бебето.
Не желая да влизам в полемики ,клонящи към селски спартакяди, с напълно непознати хора.Отидете да мрънкате на някого, който познавате или в друга тема,тук поне Бог дал, и теми и мрънкачи, и разбирачи.
Както повечето постове завършват,всеки сам преценява...

# 188
  • Варна
Аз съм ОК, че не се съобразява с чуждо мнение и не позволява някой да и се меси. Изказва тук мнение и все пак е форум. До тук всичко 6.
За пореден път само не разбирам логиката и съвместимостта на страстен пушам и здравето и пълноценното развитие на нероденото ти дете.
Мацка, да си напълно полезна сподели с мамите как се чувстваше докато си пушеше докато си бременна. Може пък да помогнеш на някоя мама, която иска да ги спре, а и е трудно. Все си мисля, че тази мисъл е в главата на всяка пушеща бременна. Аз си доставям удоволствие, а детето ми? Много ми е интересно после пушите ли с децата си. Не че не съм виждала пушачи в домовете си докато децата им си играят до тях. Позволявате ли си го? Би трябвало, щом по време на бременност сте създавали същите условия...
Ех, че монолог си дръпнах, но все още се опитвам да разбера чувствата и мислите на бременните пушачки.
Последните две думи нещо не ми се връзват в главата.

# 189
Аз пък не разбирам защо след всеки пост на пушеща бременна се започва - шамар искам да й ударя, вбесява ме, гади ми се и още хиляди такива. Не може ли всеки да си изкаже мнението и да се приключи? Какво ви влиза в работата кой пуши и кой си трови детето? Това си е личен избор и всеки го прави за себе си. Не виждам нещо да променяте, като четете морал навред.
Писах и напред, но да не стане, че съм някоя зла пушачка, да го напиша пак. Не пуша след положителния тест.
Това обаче, не ми дава правото да държа сметка на другите защо го правят.

# 190
Ами не е точно така. Нали все пак се обсъжда нещо в темата, не е просто отчетна където всеки да влезе да напише: "да, пуших и не ми пука" или "не, не пуших" и толкова.
А да питаш какво ни влиза в работата кой как си трови детето също не е съвсем така. Ако видиш на улицата някой родител да си пребива детето какво ще си кажеш: "ами, негово си е, да го убие ако иска", така ли?
Не че ги мисля чуждите деца, ама все пак живеем в общество, не на самотен остров, не се знае след време кой ще срещне моето дете примерно...
И изобщо това бебето да се разглежда като собственост на майката и тя да може да му вреди безнаказано и другите да смятат, че това не е тяхна работа е малко странно...
Но то тук всичко е по този начин така или иначе и това обяснява много неща.
Казвала съм го и преди: за мен пушенето по време на бременност е престъпление. Аз като видя или чуя за някое престъпление реагирам и не си мисля приятни неща за престъпника, не го потупвам по рамото...това е.

# 191
Калина, реагирала съм. На мъж, който удряше жена си. Не знам с кой акъл, но застанах между тях и оставих детето им зад гърба си, за да не гледа. Не съм виждала някой да си пребива детето на улицата, най-вероятно, ако видя и там ще реагирам.
Не знам къде е това тук и колко много неща обяснява, но аз не живея в България. И в моето "тук" , никой не се бърка в живота на другите и то по такъв начин.
И като четете морал, пак питам - какво променяте? Мислите, че тези, които пушат, ще спрат ли? Резултата е единствено превръщане на темата в мегдан, както се случва с повечето теми. Един си пише "Ще си пуша колкото си искам", друг му обяснява, че е безотговорен и иска да му набие шамарите. И така се навърта поредната страница. Ако имаше полза, разбирам. Но това е намилане на едно и също и излишни спорове.

# 192
Това "тук" е в България. Обяснява много неща, това че всеки гледа себе си и смята, че това че някой друг си тровел детето не е негова работа.
Да, нищо не можем да променим за съжаление, казваме си мнението просто. Може пък някоя бременна или жена, на която й предстои забременяване да се замисли...нямам предвид тези, които гордо съобщават: "пуших си и никой не може да ми вмени вина"...
Може би пък аз съм прекалено голяма оптимистка... Tired

# 193
Аз съм ОК, че не се съобразява с чуждо мнение и не позволява някой да и се меси. Изказва тук мнение и все пак е форум. До тук всичко 6.
За пореден път само не разбирам логиката и съвместимостта на страстен пушам и здравето и пълноценното развитие на нероденото ти дете.
Мацка, да си напълно полезна сподели с мамите как се чувстваше докато си пушеше докато си бременна. Може пък да помогнеш на някоя мама, която иска да ги спре, а и е трудно. Все си мисля, че тази мисъл е в главата на всяка пушеща бременна. Аз си доставям удоволствие, а детето ми? Много ми е интересно после пушите ли с децата си. Не че не съм виждала пушачи в домовете си докато децата им си играят до тях. Позволявате ли си го? Би трябвало, щом по време на бременност сте създавали същите условия...
Ех, че монолог си дръпнах, но все още се опитвам да разбера чувствата и мислите на бременните пушачки.
Последните две думи нещо не ми се връзват в главата.

В къщи не се пуши,въпреки че има и други пушачи от семейството. Когато имаме гости ги гоня на балкона  Laughing,аз пуша само навън, което ми помогна да ги намаля много  Peace

# 194
 Laughing Laughing Laughing Много сте забавни с морала тук. На това му викам аз празни приказки. Мислите си, че като говорите каква е вредата от цигарите и някоя бременна ще си кажа"Да еди коя си от форума каза, че е вредно значи няма да го правя"  Sunglasses Sunglasses Wink

Общи условия

Активация на акаунт