Пушихте ли по време на бременност?

• 60 827
  • 324
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Отказах цигарите преди първата си бременност, не съм и помисляла за цигара през цялата бременност и докато кърмих. След това отново пропуших, по-страстно от когато и да било. Когато забременях за втори път ми беше много трудно да ги откажа, голямо мъчение ми беше. И до ден днешен умирам да запаля, но се въздържам. Без една може, с една не може. По-добре без тая гадост!  bowuu

# 166
Ох, и аз толкова обичах пушенето. Сега не ми липсва, но ми се струва, че след като приключа с кърменето няма да се сдържа. Но ще видим  Whistling

# 167
Ако можете не пушете, аз пушех до последно в 9тия месец пушех по 3-4 цигари от най-леките. Изводът: нервно бебе и зверски колики.

# 168
Коликите са нещо съвсем нормално и очаквано за всички бебета до 3месеца!  Следователно и бебето де ядосва защото го боли.Аз не пушех през бременноста си , но и моето има зверски колики и е нервно.. Споко ; )

# 169
Все пак ако някога имам второ, никога не бих пушила. Най-малкото 9 месеца те преследва гузна съвест и притеснение дали всичко е наред. Аз слава богу родих 3 дни след термин и бебчо беше 3.400, но каквото и да се случи с него обвинявам себе си. Спесте си го и не пушете

# 170
Аз спрях да пуша 4 години преди да забременея и даже и цигарен дим не съм дишала през бременността, а ела да видиш после какво се казва колики и нервно бебе!  Crazy

# 171
  • Бургас
Ама разбира се, че коликите и нервните бебета нямат общо с пушенето  Mr. Green
Аз съм пушач, но не пушех по време и на двете си бременности. Въпреки това играта ми разказаха тия деца, та ... не е от това.
С което не казвам, че подкрепям пушенето по време на бременност  Peace

# 172
  • Варна
И за момент не ми е минавало през ума връзка колики и поведение на бебето.
Аз пушех до преди да забременея, през бременността не съм и имах изключително спокойно бебе, но не е било със сигурност от цигарите или в случая неналичието им.
Колики не усетих, на 2м ядеше вечер в 22ч, лягаше и спеше сутрин до 10, за пръв път му чух гласа на първата ваксина, бебешки рев не знам какво е, НО.... започнаха зъбите и ми побеля косата.  Mr. Green Нощем мрънкане и пробуждане по 5-6 пъти, направи годинка и все едно някой му каза "вече си голям, ти си шефа"  и се почнаха едни инати, мрънканици, тръшканици, отстояване на мнение и проявяване на характер и неизчерпаема енергия за пакости, която си ползва по предназначение и до ден днешен. Все е нареден при големите батковци и каки и се стреми да прави каквото и те, а аз с очите на 8 да не си счупи главата някъде..  #Crazy
Бебе с бебе не си прилича и те са хора в крайна сметка и имат своите криви моменти. Последното нещо, на което бих го отдала обаче са цигарите.
На моята приятелка, която също не пушеше през бременността малката първите 6м нон стоп рев. Водиха я къде ли не и се чудеха какво става с това дете. Е, сега на 2г-няма по-спокойно дете от нея. Стои и си играе кротко и спокойно и чак на моменти се чудиш имаш ли дете.

Това е поведение, а не здраве, на което вече цигарите могат да окажат влияние.

# 173
Когато една бременна жена пуши трябва да знае, че катранът и всички останали гадости от цигарите, които циркулират в кръвният й ток минават и през тялото на детето. Преди години четох, че пушенето не води до конкретно заболяване на плода, а увеличава вероятността за неговото развитие, но било научно доказано, че деца на майки пушили по време на бременност, са по невротични и по-трудно се концентрирали. Най-малкото поне замени цигарата с електронна, защото и аз съм била пушачка и знам, че не е толкова въпроса до самата цигара, а до навика.

# 174
Преди да забременея първият път не пушех ужасно много по 10 цигари на ден макс. Отказах ги веднага щом разбрах , че съм бременна.
С втората пушех ужасно много над кутия на ден и в деня , е който разбрах , че съм бременна ги отказах.
 За мен всичко е на психична основа , трябва да имаш воля , защото стимула го имаш, за да ги откажеш , едно прекрасно същество.

# 175
Аз как ли не пробвах да ги спра и ввесто да ги спирам, ги увеличавах. В момента, в който видях двете чертички веднага изхвърлих цигарите и не съм си и помислила да пуша. И около мен не давам да се пуши.

# 176
Вече 3 седмици не пуша (видях + теста преди 4 седмици). Отне ми малко време да ги спра, но успях. Най-интересното за мен е, че изобщо не усещам желание да пуша. Това много ме изненадва, тъй като пушех повече от кутия на ден.
За мацките, които не са успели да ги спрат - пробвайте с мисълта, че ако само няколко дена не пушите - ще ви мине напълно желанието. Може да помогне такава мотивация. Успех!  Hug

# 177
Преди да забременея пушех но не прекалено, бях минала на свиване на тютюн в последно време та съвсем ги бях намалила, освен в моментите в които излизаме с приятели.
Още преди да видя положителния тест, беше почнало да ми става гадно от цигарения дим и нямах желание да ги кусвам даже. Мина се месец, вече бях разбрала че съм бременна и спря да ми се гади от дима на околните, но все още нямах желание да запаля. Чат пат като гледам някой да пуши срещу мен ми се приисква и понякога, но доста рядко,  си дръпвам по една две дръпки, но това е буквално един два пъти в месеца.
На скоро обаче видях бременна в 8 месец която пред мен изпуши 3 цигари за 5 минути и изпитах огромно желание да и забия един шамар, защото оправданието и беше - 'Ми кво да напрая, нервно ми е пък и малко му остана, а и са ми прекалено сладки" - на това вече му викам егоизъм...не и забих шамар за жалост... Стана ми жал за детето и :/

# 178
Още не съм мама, но категорично няма да пуша ,когато забременя и докато кърмя.  Не мога да го причиня на детето си... то ще ми е по свидно от всичко друго .

# 179
Пуша от ученичка, страстен пушач съм. Когато разбрах, че съм бременна пушех по 4,5 цигари на ден от най-леките,имало е и дни в които не съм пушила  .Не съм се съобразявала с чуждото мнение и не съм позволявала на никой да ми вменява вина.

Общи условия

Активация на акаунт