Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 475
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Привет и от мен, изпаднах в голяма чуденка и моля за съвет, от прочетеното в темата останах с впечатление, че най-голям шанс за прием има на първо класиране. В яслите в квартала шанса ни е доста малък - томбола на 60 деца за 20 места, а в ясла, която е в бившия ни квартал на около 15 мин от вкъщи има ясла с много по-голям шанс (пак томбола, 20 деца за 14 места). Не ни е много удобно там, но пък шанса е по-голям, какво бихте ме посъветвали, да опитваме ли в нашия квартал или направо в неудобната ясла?

# 31
  • София
По-неудобната...аконви е важно да влезете.
Ние имаме шанс единствено за една СДЯ,няма какво да ги редя и преценявам. В други квартали шансът е по-малък от никаквия в нашия район  Laughing По месторабита няма смисъл-мъжът ми би могъл да кара сутрин, но вечер няма как да го взима, защото свършва доста по-късно. А работата е в Мотописта, там знам, че има доста голям недостиг на градини.
Моята работа е в Оборище, но надали ще се върна на нея.
Искаше ми се в Гео Милев, но нямаме точки за там.
Та само в нашия район Изгрев и то на чървите места съм сложила две близки ОДЗ-та и на първо място СДЯ Слънчево зайче. Както казах,само там имаме шанс,даже не знам за какво съм ги наредила другите.

# 32
Това е и моя страст този сезон. Успех на всички.

# 33
Здравейте!
Много моля да ме извините, ако предварително са зададени такива въпроси!
В случай, че през май дъщеря ми се класира за ясла, с прием от септември, кога най-късно може да започне посещаване на яслата?
Втори въпрос: В случай, че детето бъде класирано, а аз реша, че не искам да я записвам - какви са последиците за мен/за детето?

Прочетете си правилата за прием!

Здравейте!
Прочетох ги и не ми става ясно, затова питам тук. В правилата има точка 2.3.9. къде не пише от кога тече 90-дневният срок за приема от септември 2016 г.
По втория въпрос успях да си разясня нещата, извинявам се, че избързах със запитването.

Поздрави!

# 34
Отчаях се тотално. В нашата опашка няма движение. Дори и да остане така и да няма нови кандидатури, над 20 деца ще бъдат за лотария за 4 места. /с 8,2 т/ Просто не знам защо се надявам вече

# 35
  • на пряката в пряката
Благодаря за новата тема! На финалната права сме вече,дано имаме късмет и успех.

# 36
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Отчаях се тотално. В нашата опашка няма движение. Дори и да остане така и да няма нови кандидатури, над 20 деца ще бъдат за лотария за 4 места. /с 8,2 т/ Просто не знам защо се надявам вече

При нас е по зле положението  Sad Моето дори няма да отиде на лотария,защото 15те места се заемат от деца с 9,1 точки.Дори и от тях 6 няма да се класират.Сега ще търся друга градина.Удобна не удобна няма как.

# 37
  • София
Аз писах горе-няма какво да търся и преподреждам, защото още в начакото стана ясно къде имаме шанс. В началото в едно ОДЗ и една СДЯ. После минахме на шанс с лотария и в двете, в момента сме на лотария само в СДЯ(24 деца за 11 места). В другите и да редя нямаме никакъв шанс. На второ желание сме на 50 и някое място, свободните са 20 и на лотария са деца с 8.2 . Ние сме с 8 и 1.
Затова съм решила да не влизам, ще вляза на 11и 12 да погледна положението и това е. Само се ядосвам, иначе  Tired
Усещам, че ще търсим кооператив.
Точките за желания се зануляват при всяко годишно кандидатстване, нали?
Сега като ги ползваме, другата година Май месец пак могат да се ползват....или не.

# 38
  • София
Аз честно казано не мога да разбера, какво се случва в София с градините. Хем намаляла раждаемост, хем "откриват" нови места всяка година, а все по-трудно да се намери място в ДГ. Ние сме в опашката по социални критерии и пак не съм сигурна, че имаме 100% шанс за прием.

# 39
  • София
То е кошмарно,колкото повече наближава това класиране толкова повече се ядосвам. Еми то е много малко вероятно да приемат децата. И после защо имало толкова частни детски градини. Моя малчо е с 8.0-8.2 според зависи от градината. И 3те са ми на никъде и се чудя коя точно да е. Така както е тръгнало ще е и в 3те на лотария(средно по 11-12 деца за 7-8 места),където вс епак има шанс,предвид че в едната децата са по 2ро желание и вероятността с 9.1-9.2 да ги приемат по първо желание е по-голяма. Аз последно днес ще видя как стоят нещата и вече в петък,че ще се побъркам иначе. Желая успех на всички.  Hug Hug Hug

# 40
  • София
Не знам раждаемостта къде се брои. Само за Софияли? Защото много от децата не са родени в София, но и те имат по-малко точки  newsm78
Живяхме в Младост 8 месеца...Около нашия блок имаше сигурно 3 детски градини . И училища. Не знам дали из другите части има такова струпване.
Аз съм от Люлин и ми се струва, че има твърде малко за този голям квартал.
Сега сме в Изток и уж кварталите не са големи в район Изгрев и пак няма. Има градини...сещам се за 2 ЦДГ, 2 ОДЗ и едно СДЯ само в Изток... В Дианабад и Изгрев още толкова май.
Моят мъж е израснал тук и твърди, че е имало още няколко, но са махнати и на тяхно място има жилищни кооперации.

# 41

В Младост също има недостиг на места.
Наистина се строят много кооперации, а детски градини не. Аз живея в Слатина и до нашия блок миналата година построиха една кооперация, сега строят друга с шеметна бързина. Разбрах, че до нас ще се строи и още една. Как  да стигат местата в яслите и градините при това положение???
Моето дете го приеха, но изобщо не съм доволна. Постоянно е болен, не ги гледат, не ги преобличат, на обяд спят с дрехите, защото ги мързи да им обличат пижамите. Не им дават вода, за да не сменят памперси. Не им пука, защото има много деца, местата са малко и няма начин да ги съкратят от работа. Съгласна съм, че децата често боледуват като тръгнат на ясла и градина, но според мен това е прекалено. Не може да ходи два дни и после две седмици да е вкъщи. Само март месец ходи две седмици и половина преди да се разболее, но тогава имаше една мед.сестра по заместване, която много съвестно си гледаше работата.

# 42
  • София
И племенникът ми е така.Да, пуснат е рано на ясла-на година и 5м.
Сумарно до сега(на 4г.е)е ходил 4м.  Tired Постоянно на антибиотици, непрекъснати възпаления на ушите. Зимата се наложи да му се махне трета сливица. Април вече се беше закрепил, пуснаха го на градина и 2 седмици по-късно е спрян с отново спукано тъпанче от възпаление. И явно няма да ходи.
То боледуване,адаптация...ама чак така  Rolling Eyes
Затова съм големи размишления дали да не пусна моят чак на градина. И съм леко раздвоена дали да се надявам да ни изтеглят на лотарията.

# 43
Аз нямах избор иначе щях да го пусна направо на детска градина. В детските градини са по-добре децата и родителите са по-доволни.

# 44
  • София
То боледуване,адаптация...ама чак така  Rolling Eyes
В случая причината си е в организма на детето, а не само в ДЗ. Моите и двамата бяха под 2 г., когато тръгнаха на ясла. Боледували са си в рамките на нормалното в началото, а в по-късните години почти не.

Общи условия

Активация на акаунт