На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 839
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
 bouquet

# 181
Здравейте  bouquet
Може ли малко помощ къде да търсим най-препоръчваното заведение за тава-джигер - Айдън ли беше, Аднан ли  Embarassed  Praynig

# 182
Ето линк към картата: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g652369-d1034225-R … ince.html#MAPVIEW

Не е много далече от петъчния пазар. Хващате по Сарачлар и някъде вдясно се пада. Не съм ходила, но последния път като бяхме в Одрин, бях планирала да минем и оттам, та проучвах къде е, но време не ми остана.

Ето и малко снимки и мнения: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g652369-d1034225-R … rne_Province.html

# 183
Тъй като винаги отиваме към ценъра от към горнта страна (разбирайте от към джамията), всеки път минаваме покрай въпросното заведение и не спирам да се изумявам какви опашки има. Аз не обичам дроб и дори миризмата му ми е неприятна и никога не съм се редила, но последният път имаше над 50 човка ивита опака, която запушваше входовете на отсрешните заведения.
Всеки път има огромна опашка от местни хора, което за мен значи, че наистина това е най-доброто място в града за този специалитет.

# 184
Благодаря ви  Hug
Мишелин, петъчния пазар даже не знам къде е, а няколко пъти сме ходили в Одрин вече, но тъй като петък ни е невъзможен за разходки ден, никакъв интерес към него не съм проявявала. сега ще видя и картата, и коментарите  bouquet
Ама опашка от повече от 5 човека е в състояние да ме откаже и от най-вкусния обяд  Laughing

ред. Ами то било около центъра май  Thinking

# 185
  • Пловдив
Някой бил ли е в хостел  Лимон? Все ми излиза реклама, добра е цената и е тризвезден - каквото и да значи това за хостелите.
В размисъл съм за пренощуване, хич не съм на ти с резервациите и не знам дали ще се справя.

# 186
  • у нас
Тъй като винаги отиваме към ценъра от към горнта страна (разбирайте от към джамията), всеки път минаваме покрай въпросното заведение и не спирам да се изумявам какви опашки има. Аз не обичам дроб и дори миризмата му ми е неприятна и никога не съм се редила, но последният път имаше над 50 човка ивита опака, която запушваше входовете на отсрешните заведения.
Всеки път има огромна опашка от местни хора, което за мен значи, че наистина това е най-доброто място в града за този специалитет.

Все едно съм го писала аз  Wink Винаги съм се учудвала как може да има такава голяма опашка. Все едно, че дават нещо безплатно. Ако съм гладна едва ли ще я дочакам. Но тези дни, нали е Байрям, няма да има много хора, защото местните не ядат по цял ден.

# 187
Рамазан  Peace

# 188
Привет,дами! bouquet  Натоварен ли е много, трафика на границата,покрай Рамазана? Някой ходил,ли е по време на празника,или е по удачно след него да се ходи? Моля да ме извините,ако по-рано сте коментирали.... bouquet
Празника е на 5,6 и 7 юли,нали така?

# 189
  • до най-прекрасния мъж
По принцип Рамазан е цял месец и завършва първите дни на юли. Иначе, лятото, като тръгнат гастарбайтерите, е доста натоварено. Граница не сме минавали по това време, но преди да пуснат магистрала Марица, целият трафик минаваше през околовръстното на Пловдив, та мога да кажа, че потокът е денонощен. Така е до началото на септември. Сега, с магистралата, трафикът ще е по-облекчен, но на границата сигурно ще е лудница, особено на Капитан Андреево.

# 190
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Нуждая се от съвет. Искам да заведа майка ми (70 год. е и краката я болят, но много иска да види чужбина) на еднодневна екскурзия. Колебая се между Одрин, Кавала, Александруполис, Солун (за тези места има организирани екскурзии). Четох, че някои от вас са ходили с такива екскурзии. Та молбата ми е да споделите посещават ли се туристически обекти или рейса само минава покрай тях, има ли такива близо до центъра? Дали да тръгнем този месец или да го отложим за септември, предвид горещото време и опашките по границата. Идеята ми е да отидем с нея на такава екскурзия и във времето за шопинг ние да се поразходим, да поразгледаме и да седнем на кафе като се умори. Но тъй като не съм ходила и незнам как е организация, къде да ходим, какво да видим, къде да седнем.
Оффф, те въпросите станаха много, но ще съм благодарна за всякакви съвети!  bouquet

# 191
  • Бургас
Здравейте момичета,
Нуждая се от съвет. Искам да заведа майка ми (70 год. е и краката я болят, но много иска да види чужбина) на еднодневна екскурзия. Колебая се между Одрин, Кавала, Александруполис, Солун (за тези места има организирани екскурзии). Четох, че някои от вас са ходили с такива екскурзии. Та молбата ми е да споделите посещават ли се туристически обекти или рейса само минава покрай тях, има ли такива близо до центъра? Дали да тръгнем този месец или да го отложим за септември, предвид горещото време и опашките по границата. Идеята ми е да отидем с нея на такава екскурзия и във времето за шопинг ние да се поразходим, да поразгледаме и да седнем на кафе като се умори. Но тъй като не съм ходила и незнам как е организация, къде да ходим, какво да видим, къде да седнем.
Оффф, те въпросите станаха много, но ще съм благодарна за всякакви съвети!  bouquet
Заложете на Солун или Кавала. В Одрин се ходи с цел пазаруване и съответно се посещават основно търговски обекти. Спират само на джамията Селимие. А и самия Одрин не е нищо особено за разлика от Солун и Кавала, които са много красиви градове.
При всички случаи разгледайте конкретните туристически програми какво включват и колко е обикалянето.

# 192
Пирожка,Виждала съм, че има организирани еднодневни екскурзии, които в Одрин минават през българските църкви,джамията в центъра и някои от търговските комплекси-Кипа и т.н.В Гърция също не съм ходила с екскурзия и не знам.Не бих ти предложила да заведеш майка си точно сега, защото е много горещо-поне не в Одрин, който е в котловина и задухата е голяма.В Гърция на морето е по-добре, но да кажат другите момичета, които са ходили през юли.

# 193
Здравейте, може ли да кажете, кога е най-подходящо да се отиде на шопинг в Одрин? Иска ми се да е малко преди да започне училище каката, но да хвана и намаления Simple Smile Благодаря Ви предварително

# 194
  • Бургас
Здравейте, може ли да кажете, кога е най-подходящо да се отиде на шопинг в Одрин? Иска ми се да е малко преди да започне училище каката, но да хвана и намаления Simple Smile Благодаря Ви предварително
Може би към средата на август.
Ходила съм в Солун и Кавала в началото на май и беше голяма жега. По-добре го оставете за края на септември.

Общи условия

Активация на акаунт