На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 293 082
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Ехоооо, някой престрашил се за пазар има ли? Как ли е положението? Имах планове за края на месеца, надявам се да не си остана само с желанието!

Аз съм винаги готова. Явно в Одрин е спокойно. Но дали ще има екскурзии.
Вие с група или самостоятелно ще ходите?

# 331
Ani_09, имахме планове да ходим само с мъж ми, но за сега отложихме. Ако всичко е наред, септември Simple Smile

# 332
Здравейте! Отдавна Ви чета и търся от Вас информация за шопинга в Одрин и Лозенград. Време беше да се включа за да отговоря на запитванията за положението в Одрин и по границата. Вчера отскочихме до Одрин. Преминаването на границата не ни отне повече от 10 минути и на отиване, и на връщане. По пътя всичко е спокойно. Единствено преди града имаше полицейско присъствие , но то винаги когато сме ходили го е имало. В града всичко е спокойно, живота си тече, хората са любезни и сърдечни. Не се усеща никакво напрежение или страх. Големи намаления има в LC Waikiki и в по-голяма част от магазините им.  Доволни от покупките, сладичко похапнали тава джигер и кюнефе, привечер се прибрахме в България.

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 10:07 от Xrizolda

# 333
Големи намаления има в LC Waikiki и в по-голяма част от магазините им. 

Използвам случая да те попитам дали вече са заредени есенни неща и има ли и при тях намаления, или са на редовна цена?  bouquet
А някой дали е пазарувал в Турция с дебитна карта на ДСК - интересно ми е по какъв курс валутира лева спрямо чейнджовете  newsm78

# 334
  • Бургас
Големи намаления има в LC Waikiki и в по-голяма част от магазините им. 

Използвам случая да те попитам дали вече са заредени есенни неща и има ли и при тях намаления, или са на редовна цена?  bouquet
А някой дали е пазарувал в Турция с дебитна карта на ДСК - интересно ми е по какъв курс валутира лева спрямо чейнджовете  newsm78
За картата мога да кажа само, че ги валутира спрямо банката, на която е ПОС-терминала, на който плащаш. Той обикновено се различава малко от основния курс в момента. Питай в ДСК дали имаш такса и каква при теглене в брой на банкомат, а и също виж картата ти е международна, Мастъркард или Виза. Аз, лично, в Турция, а и навсякъде другаде, плащам с карта и нямам притеснения от измами в чейндж бюрата. И там са същите мошеници като у нас. Винаги има "ситен текст", за който разбираш късно.

# 335
Картата ми е международна, да, ползвала съм я в чужбина, както и за пазаруване по интернет извън Б-я. Мисълта ми беше точно за курса на лирата. Не, че е толкова важно де, ние принципно от тук си купуваме лири, не мамят, курсът е добър, но само исках да съм информирана, благодаря.  bouquet

# 336
Xrizolda, къде го ядохте кюнефето?През юни , когато бях там на 3 места ми казаха, че не го правят през лятото. newsm78

# 337
Xrizolda, къде го ядохте кюнефето?През юни , когато бях там на 3 места ми казаха, че не го правят през лятото. newsm78
[/quхote]Кюнефето ядохме в  Мадо. Беше чудесно.

# 338
Есенни дрехи има, но са от старата им колекция и са намалени.

# 339
  • Варна

Да, конкретно с дебитна карта на ДСК плащах доста през април. Нямам ясен спомен на колко смених лирите тук тогава, но със сигурност не е било осезаемо под 60 ст., даже напротив. При плащане с картата лирата ми е приравнена на 59,86/59,87 ст. Странно е, че три от плащанията са в един ден, а четвъртото - в друг, но курсовете и на четирите са различни. Така или иначе, разликите са в хилядни от стотинката. От самата банка НЕ препоръчват теглене на пари кеш от банкомати в чужбина. Таксите са високи. Конкретно можеш да провериш в общите условия на картата си. Но при плащане на ПОС-устройства такса няма, все едно плащаш в страната.

Кой каза "кюнефе"? Вие друга работа нямате ли? Mr. Green

Сега трябва да се спретна и да направя! Ужасни сте! Mr. Green

И това ще го направя, ама намаленията как за докарам у дома?

Я да питам, имате ли идея как е удобно да се мине през Одрин на връщане от Гърция? Гранични пунктове, как стои въпросът с минаването на гръцко-турска граница от български граждани и пр.

# 340
  • На юг от тук

Я да питам, имате ли идея как е удобно да се мине през Одрин на връщане от Гърция? Гранични пунктове, как стои въпросът с минаването на гръцко-турска граница от български граждани и пр.

Белята,зависи кога ще минавате.Ако е до края на август може и да почакате,защото доста от гастарбайтерите им от Италия и Австрия ползват Гърция за преминаване.Преди около три седмици на Кап.Петко войвода имаше доста турски коли,които влизаха от България и после през Пазаркуле,в Турция.Сега, ако се връщат обратно,може пак да ползват същият марщрут.
Май месец последно влязохме от Гърция в Турция и скоро няма да повторя.Още на първото гише турчина ни каза,че е по добре да бяхме влезли през Кап.Андреево,ама ние европейци Joyзнаем какво правим.И трите коли/бяхме само толкова/ с бг регистрация,бяхме пратени на ренген,заедно с тировете.Но това на Ипсала.
Ако влизате от мисля,че беше Кастанес няма тов.автомобили.Но след събитията/турски пилоти нали избягаха в Александрополис/ може и там много да проверяват.
Късмет и после пиши как е било.

# 341
  • Там където е семейството ми
Здравейте! Отдавна Ви чета и търся от Вас информация за шопинга в Одрин и Лозенград. Време беше да се включа за да отговоря на запитванията за положението в Одрин и по границата. Вчера отскочихме до Одрин. Преминаването на границата не ни отне повече от 10 минути и на отиване, и на връщане. По пътя всичко е спокойно. Единствено преди града имаше полицейско присъствие , но то винаги когато сме ходили го е имало. В града всичко е спокойно, живота си тече, хората са любезни и сърдечни. Не се усеща никакво напрежение или страх. Големи намаления има в LC Waikiki и в по-голяма част от магазините им.  Доволни от покупките, сладичко похапнали тава джигер и кюнефе, привечер се прибрахме в България.
Напълно вярно......Аз преди половин час се прибрах от Одрин.На Лесово на отиване ми отне да мина точно 10 минути на връщане обаче имаше доста големи колони и близо час ме мотаха.Живота в Одрин си тече като по старому.....няма напрежение,няма и много наплив на туристи.Пазаруваш спокойно и се възползваш от намаленията.......

На тия които се чудят.....заминавайте и не се чудете.В момента е доста изгодно да се пазарува там.

# 342
Есенни дрехи има, но са от старата им колекция и са намалени.
Благодаря ти! Благодаря и на Белята за инфото за ДСК-картите  bouquet bouquet bouquet

# 343
Здравейте,  чета от деня на преврата, защото сме свикнали всяко лято от морето да отскачаме до Одрин, Лозенград, Инеада.Не само на пазар,   а заради хубавото настроение, старите къщи - български, все.едно пътуваме назад във времето,  през 60- 70 - 80 - те години на миналия век, когато и нашето море беше истинско. А в Одрин сме влюбени, необяснимо е, макар че има обяснение,  извинете ме за емоционалното писание. Просто пак ще отидем,  дано е спокойно,  хората да продължат живота си, доколкото е възможно нормално.

# 344
  • Varna
hoхохо,
Благодаря, че сподели за Инеада bouquet
Къде ли не сме миткосвали из Туркията но там не бяхме попадали. Още повече, че е тука наблизо и когато нямаме възможност за по дълго пътешествие из Турция може да прескочим освен до Одрин, а и до Инеада.
Обожавам такива пътувания заради добро настроение весели емоции и стари къщи, а не само шопинг.
Навреме го сподели, съвсем навреме. Шофьора ми се прибира от път, така, че ще има време за приключения и то по наблизко, че наши познати от Турция ни казаха, да не предприемаме за сега пътуване по навътре в Турция.

Извинявам са на останалите за Офф-а Embarassed bouquet

Общи условия

Активация на акаунт