На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 924
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Винаги, с карта или кеш, в Waikiki плащаме долната (по-ниска) цена от етикета. Нямам идея каква е горната и съм се чудила. Ако някой знае, да каже.

А иначе, в Лозенград всичко изглежда както преди. Повишението на цените не е фрапиращо. Като цяло се покрива от спада в курса на лирата. На пазара всичко е по старому, в Кипата имаше добри намаления. Мисля, че приключихме с баклавата от добре познатото място, където водят всички туристи и където по инерция ходехме досега. В последно време се набиваше на очи спадът в качеството и намаляването на количеството в кутиите, паралелно с повишението на цената. Сега взехме от друго място. Много хубава, сочна, но без да плува в сироп. Количеството, което пое килограма, е поне с 15-20% над това, което слагаха на другото място. Цената... 20-25-30 лири според вида. Не погледнах колко е оттатък, но април беше 18.

# 511
  • На юг от тук
Относно цените.На много места са две-за плащане безкасово и в брой.И те се стремят да извадят оборотите на търговците на светло.По -лесно се манипулират касовите апарати,а транзакцията към банката почти невъзможно да се коригира.
За това ако имате карта в големите магазини с нея,така се спестяват няколко лева,а от няколко магазина и още една дрешка.
Цените им се повишиха,защото доколкото знам имаха повишение на пенсии и МРЗ.От друга страна както и beljata писа,трябва да се спасяват от ниския курс на лирата. Храните им вече почти са неизгодни за покупка.

# 512
  • Пловдив
Далече сте момичета от тълкуването на цените
Уайкики-горната цена "taksitli", която ние никога не плащаме-по-високата е за разсрочено плащане.
Долната по-ниска, която ние плащаме е цена за плащане на един път, без значение дали е кеш или карта абсолютно еднакво е. Ако при някой е различно-просто са ви излъгали. Отделно някой виза карти предлагат кеш бег- връщане на част от похарчената сума. За всяка карта е различно в зависимост от сключения договор м/у Вас и банката. Обменния курс е също на БНБ към деня на покупката-точно до третия знак. Ако при Вас се случва друго-проверете си договора с банката издател на картата.
Отделно за пазарлъка и т.н. може да имам чукнати на касовия им апарат 340 лири например, задраскват ми числото, пишат 320 на касовата бележка и толкова ми взимат от картата.-това в аптеката.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 20:58 от makak

# 513
  • Бургас
Уайкики-горната цена "taksitli", която ние никога не плащаме-по високата е за разсрочено плащане.
Дрехи на разсрочено плащане??? Crazy

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 21:02 от miss july

# 514
  • Пловдив
Разсрочено плащане - такси, вноски, както искате го разбирайте имат си схема.

На разсрочено плащане може да си купиш всичко без храни, дори в момента в "кипа" брошурата има-Ако платиш на вноски - спестяваш еди си колко лири.- предимно техника.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 21:26 от makak

# 515
Уайкики-горната цена "taksitli", която ние никога не плащаме-по високата е за разсрочено плащане.
Дрехи на разсрочено плащане??? Crazy
По - скоро е нещо като план на кредитните карти. Всичко може да се купи на разсрочено плащане, дори и тоалетна хартия. Crazy

# 516
Благодаря ви, сега ми се изясни за двете цени  bouquet

# 517
  • Варна
Благодаря за разясненията за първата цена. Аз също казах, че и кеш, и с карта плащам долната цена. Та не съм била много далеч...
А в аптеката точно така се случва. Сумата е една като сметка за плащане и друга - по-ниска, която дърпат от картата. Винаги ни правят отстъпка, според общата стойност на закупените лекарства.

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 08:48 от beljata

# 518
Как си искате отстъпка от аптеките?

# 519
Имам молба за една много малка(като грамаж и цена) поръчка от Одрин.
Ако има желаещи на лично  bouquet

# 520
Момичета, може ли да дадете отзиви за този хотел?
http://www.booking.com/hotel/tr/karaagac-green-apart.bg.html?aid … total;ucfs=1&
Тази събота мислим да отидем до Одрин  и си търсим място където да пренощуваме.Какво според вас Не трябва да пропускаме в Одрин ?  За първи път ще ходим и ще се радвам да ме насочите към магазини и т.н????
Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 521
  • Пловдив
За хотела:
Миналата година беше наводнен -два пъти така че или ще е чисто нов или миризлив.

# 522
Не знам дали е бил наводнен,но отдеднахме Юни месец,вс.беше ок.Цената е ниска защото е много отдалечен от центъра,направо си е извън града.Няма рецепция,храна и нищо наоколо.

# 523
Здравейте, някой знае ли къде в Одрин има магазин за пердета, завеси и т.н.?

# 524
  • Все на втория етаж
Благодаря за разяснението за цените и аз Simple Smile беше ми полезно. Тази събота живи и здрави евентуално ще ходим до Одрин и вече набелязвам какви покупки ще правя.
По този повод дали има магазин за стъкларии на ПашаБахче в Одрин?
От Истанбул от един хипермаркет съм влачила стъклени сервизи  Crazy  А сега искам евентуално кокетна стойка за торта да купя, за подарък.

Общи условия

Активация на акаунт