На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 926
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
# 496
  • Бургас
Някой купувал ли е тахан от Одрин?
И от къде?

# 497
  • Все на втория етаж
И аз с един въпрос. 
Дали някой скоро ходил до Одрин е обърнал внимание колко се движи грама злато там ?
Евентуално на 15.10 ще скокна до там , а искам да закупя за подарък нещо златно и се чудя дали от тук, или да обменя повече лири и да взема нещо от там.

# 498
  • все тук
Здравейте, май не е коментирано - за дете на 13 години, пътуващо с двамата си родители, освен задграничен паспорт трябва ли да носим и акт за раждане (копие)?

# 499
Здравейте, май не е коментирано - за дете на 13 години, пътуващо с двамата си родители, освен задграничен паспорт трябва ли да носим и акт за раждане (копие)?
Никога не са ни искали но винаги го нося.В момента пътуваме за Одрин

# 500
  • у нас

Само задграничния паспорт трябва.

# 501
  • София

Само задграничния паспорт трябва.

С акта за раждане се доказва кои са родителите и се вижда дали пътуват с детето. При съжителство без брак е почти задължително да се носи, заради различните фамилии. Иначе ако желаят, могат да погледнат в системата кои са родителите на детето, но предпочитат да не се морят, особено ако границата е ЕС-ЕС и почти няма проверки. Wink В случая с турската граница всички документи минават през компютър и е възможно да виждат цялата интересуваща ги информация. Ние сме с еднакви фамилии и никога не са ни искали акт, а и не сме носили - независимо коя граница сме минавали.

Мисля, че обикновено копие не признават. Често пътуващите си правят нотариално заверени копия, за да не изгубят оригиналите.

# 502
  • все тук
Благодаря за отговорите на отзовалите се, за всеки случай ще сложа едно копие на акта в паспорта.

# 503
В Одрин  златото е 114 лири за грам.Пазарлък не правят,не намалят изобщо.Питала съм в 3 магазина около главната улица.Това беше юли,може да има промени,но и в трите магазина цената беше фиксирана 114 лири.

# 504
  • Все на втория етаж
Благодаря много за отговора.

# 505
  • Бургас
В Одрин  златото е 114 лири за грам.Пазарлък не правят,не намалят изобщо.Питала съм в 3 магазина около главната улица.Това беше юли,може да има промени,но и в трите магазина цената беше фиксирана 114 лири.
Преди три години като обикалях златарските магазини по главната /сигурно бяха десетки/ златото вървеше между 75 и 85 лири.

# 506
Съпоставено спрямо Българив, добра ли е тази цена? Не че съм тръгнала да купувам злато, ама... Е, така от любопитство  Laughing

# 507
Златото там в момента е по-скъпо,отколкото в Бг.По главната във вс магазини и в Златарски магазин в кипа центъра!Не си струва,не искат и да свалят,което е странно.
Фиксирана е цената 114 лири,показват ти курса на компа.
Да не говорим,че не приемат карти,само кеш.

# 508
  • Все на втория етаж
А на това за картите много се чудя. Защо с карта цената е по-висока , а при плащане кеш е по-евтино? В Уайкики ми правеше впечатление двете цени.

# 509
А на това за картите много се чудя. Защо с карта цената е по-висока , а при плащане кеш е по-евтино? В Уайкики ми правеше впечатление двете цени.

Сигурна ли си? На мен пък точно обратното ми направи впечатление - последният път плащах с карта и ми беше калкулирана по-ниската цена на етикета. А аз мислех, че е разбивка и малката сума е ДДС някакво, което се добавя после към сумата. Но  калкулират само по-ниската цена  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт