На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 869
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Някой знае ли къде в Одрин мога да купя сурова риба?
А приблизителни цени?
                       Благодаря ви предварително.
Благодаря за бързите отговори.  А за цените може ли да кажете нещо?
Миналата събота си купихме три броя паламуд за 20 лири общо от рибния пазар, който е в една пресечка на главната търговска улица.

# 556
Искам да попитам за следващата събота. Бидейки национален празник, дали има шанс да работят магазините?

# 557
И аз се интересувам за събота ( 29.10), нямах представа, че е национален празник.  #Crazy

# 558
И аз се интересувам за събота ( 29.10), нямах представа, че е национален празник.  #Crazy
Ми знам си го аз, щото имам рд тогава. Joy

# 559
Оо, ама то и аз за тогава се глася да пътувам. За съжаление обаче само тогава ми е свободен ден.

# 560
  • София
Била съм на 29 октомври в Истанбул. Всичко работеше. Е, не сме търсили специално места за пазаруване, но имам снимки от Египетския пазар, както и от пазар в Еюп. Спомням си, че и в супермаркети влизахме, за да си купим нещо за пиене. Заведенията за хранене, както и уличните сергии също бяха отворени и на всяка крачка. По нищо не личеше, че е празничен ден, освен по украсата и по-празнично облечените хора, излезли на разходка със семействата си.

Все пак говоря за Истанбул. Одрин е провинциален град, но едва ли има съществена разлика.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 11:11 от Тaня67

# 561
Ние ще отложим пътуването за делничен ден, най- вероятно 02.11. Досега не сме ходили през седмицата.  Peace Пазарът зад Марги дали ще работи?

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 17:25 от iliyana_iv

# 562
Някой виждал ли е в Одрин лешников тахан ? И как му е наименованието.Ядките по-евтини ли са там спрямо в Бг? Каква халва да си купя-май ще опитам с шам фъстък.

# 563
  • Стара Загора
Някой виждал ли е в Одрин лешников тахан ? И как му е наименованието.Ядките по-евтини ли са там спрямо в Бг? Каква халва да си купя-май ще опитам с шам фъстък.

Ядките там по спомен бяха по-скъпи от тук и турците си купуват от нас. Би трябвало и тахана да е по-скъп в такъв случай.

# 564
  • Русе

Ядките там по спомен бяха по-скъпи от тук и турците си купуват от нас. Би трябвало и тахана да е по-скъп в такъв случай.
Лятото в Мигрос в Дидим видях сусамов тахан 700 гр. на цена 7 лири. При нас това количество е 7 лв., минимум. Така, че не се знае за лешниковиия дали ще е по-скъп. Иначе - да, в Турция ядките са по-скъпи Peace

# 565
  • Варна
Но и по-хубави.

# 566
  • Русе
Peace Така е. А, бе - майстори са си във всяко едно отношение.
Синът ми, когато ходим винаги си купува бирен фъстък, защото няма нищо общо с тукашния. Тук такова нещо не ядем, защото не ни харесва. А и в България вече фъстъците масово са китайски. Sad

# 567
  • София
Два пъти съм купувала шам фъстък, и двата пъти попаднах на лош. Освен това и шмекеруват. Опарена от първата покупка, вторият път поисках да опитам. Явно гребнаха от специално място, защото ядката беше чудесна - едра, свежа. Вкъщи половината бяха за изхвърляне - червиви или кухи. От пешеходната улица ги купихме. Някъде още в началото, идвайки от Селимие от лявата страна.

# 568
Дали някой ще ми каже цена на златото в Одрин?

# 569
  • у нас
Дали някой ще ми каже цена на златото в Одрин?

Назад в темата беше коментирана цената на златото. Уникални златни красоти има по златарските им ателиета. Направо не можах да сваря на къде да погледна първо.  Heart Eyes Даже този път ми се стори, че са открили и други златарски магазини, като че ли преди не бяха толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт