На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 879
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • На юг от тук
Някой виждал ли е в Одрин лешников тахан ? И как му е наименованието.Ядките по-евтини ли са там спрямо в Бг? Каква халва да си купя-май ще опитам с шам фъстък.
Това сме купували от Кипа

# 571
Дали някой ще ми каже цена на златото в Одрин?

Назад в темата беше коментирана цената на златото. Уникални златни красоти има по златарските им ателиета. Направо не можах да сваря на къде да погледна първо.  Heart Eyes Даже този път ми се стори, че са открили и други златарски магазини, като че ли преди не бяха толкова много.
Мой приятел златар, който купува от Турция, ми каза, че цената била еднаква -  80 лева. Достоверна информация мога да дам утре, но принципно там не продават баш на грам. Зависело от изработката. Аз нося сребро,  същото се отнася и за него.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 23:18 от ASSAMARIS

# 572
Момичета, искаме да отидем до старата одринска гара, която сега е част от Тракийския университет. Казаха ни, че може пеша по Сарачлар /главната улица/ в посока обратна на лалетата. Знае ли някой нещо по въпроса?

# 573
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми казали адреса на Тач в Одрин. През Гугъл ми дава този адрес , но на снимката не се вижда такъв магазин.

https://www.google.bg/maps/place/TAC/@41.673305,26.55245,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x617abaf4e458367a!8m2!3d41.673305!4d26.55245
 Osmanyie caddesi 2

Също гледах и адреса на  Ердем от първа страница, но и там ме праща до един стадион и там също не виждам магазин.

# 574
  • у нас
Момичета, искаме да отидем до старата одринска гара, която сега е част от Тракийския университет. Казаха ни, че може пеша по Сарачлар /главната улица/ в посока обратна на лалетата. Знае ли някой нещо по въпроса?

"Лалетата" не са на Сарачлар. Старата Одринска гара се намира в района на Медицинския факултет на Тракийския университет. Трябва да се мине през мостовете на реките Марица и Тунджа, кара се направо. Има табели /стига да ги разчете/. Там има и музей. Там се намира и паметника "Лозана". Пред факултета улицата е изпълнена с кафета и заведения за хранене.

# 575
  • у нас
Също гледах и адреса на  Ердем от първа страница, но и там ме праща до един стадион и там също не виждам магазин.

На първа страница няма линк на такъв магазин. Има линк на магазин Ендер. Също е написано къде са намира. Дори и в сайта като се цъкне на картата се вижда това, което е написано срещу линка. Магазинът са намира на главната улица, близо до пазара. Идвайки от пазара към Джамията с трите балкона, от лявата страна. На карата в гугъл се вижда и магазина, трябва да се увеличи и се вижда.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 19:45 от Sinara

# 576
  • Варна
Също гледах и адреса на  Ердем от първа страница, но и там ме праща до един стадион и там също не виждам магазин.

На първа страница няма линк на такъв магазин. Има линк на магазин Ендер. Също е написано къде са намира. Дори и в сайта като се цъкне на картата се вижда това, което е написано срещу линка. Магазинът са намира на главната улица, близо до пазара. Идвайки от пазара към Джамията с трите балкона, от лявата страна. На карата в гугъл се вижда и магазина, трябва да се увеличи и се вижда.

Точно за Ендер става на въпрос, объркал съм името.
 Благодаря ти, Синара !

# 577
  • Пловдив
Здравейте, бихте ли ми казали адреса на Тач в Одрин.
Адреса на Тач е точно там където сте написали "Osmanyie caddesi 2"- става въпрос за фирмен магазин само на ТАЧ, иначе има и други магазини, в които може да се намери тяхна стока.
Балончето от вашия линк не е на точното място, магазинът е от другата страна на главната улица Сарчлар в самото начало на ул. Osmanyie.

# 578
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми казали адреса на Тач в Одрин.
Адреса на Тач е точно там където сте написали "Osmanyie caddesi 2"- става въпрос за фирмен магазин само на ТАЧ, иначе има и други магазини, в които може да се намери тяхна стока.
Балончето от вашия линк не е на точното място, магазинът е от другата страна на главната улица Сарчлар в самото начало на ул. Osmanyie.

мерси

# 579
http://www.aspirinbg.com/viewtopic.php?f=429&t=2100
Ето ви малко снимки. И Мира от "Кварталът на богатите" като рекламно лице на Мави.

# 580
  • Варна
Ммм,любима марка за дънки,благодаря Peace

# 581
Решихме да променим малко дестинацията този път и отидохме до Истанбул. Прекарахме 3 прекрасни дни в историческата част на града, хотелът беше на 2 минути точно от джамията Султан Ахмед. Страхотно хотелче за 55 евро със закуска.

На връщане минахме през Лозенград. Ядохме страхотно кюнефе, дълго време отказвах да го опитам и сега съжалявам, че съм загубила толкова много време.  Joy

Връщахме се на 29.10, което е национален празник. Доста ни отне да излезем от Истанбул, защото главните улици бяха затворени за парад.

# 582
  • моята мила родна страна
Здравейте! Да ви попитам някой замразявал ли е кори за баница във фризер? /пресни, купени от Синия пазар/ Купих си в събота, правих баница (корите са страхотни, стана чудесна), но ми се иска да съхраня останалите за новогодишната баница....че едва ли дотогава ще ида пак до Одрин.

И още нещо. Бях чела тук във форума за място, където препоръчвате да се опита кюнефе. Аз ядох в Mado, но като че ли за друго заведение ставаше въпрос. Надявах се да се сетя, ако го видя...но не би. (като не си водя записки своевременно така става)  Та питам сега, да знам за следващия път. Хареса ми това в Mado, но голям зор докато открием място, където се сервира. Уж е типичен турски десерт, пък не се предлага масово... 

# 583
  • Бургас
Здравейте! Да ви попитам някой замразявал ли е кори за баница във фризер? /пресни, купени от Синия пазар/ Купих си в събота, правих баница (корите са страхотни, стана чудесна), но ми се иска да съхраня останалите за новогодишната баница....че едва ли дотогава ще ида пак до Одрин.

И още нещо. Бях чела тук във форума за място, където препоръчвате да се опита кюнефе. Аз ядох в Mado, но като че ли за друго заведение ставаше въпрос. Надявах се да се сетя, ако го видя...но не би. (като не си водя записки своевременно така става)  Та питам сега, да знам за следващия път. Хареса ми това в Mado, но голям зор докато открием място, където се сервира. Уж е типичен турски десерт, пък не се предлага масово... 
Замразявала съм кори във фризера. Няма никакъв проблем.
Кюнефе съм яла в едно от заведенията в Марги аутлет /най-лявото/. Беше хубаво.

# 584
  • моята мила родна страна

Замразявала съм кори във фризера. Няма никакъв проблем.
Кюнефе съм яла в едно от заведенията в Марги аутлет /най-лявото/. Беше хубаво.

Благодаря, на това се надявах  Peace

Общи условия

Активация на акаунт