Принцът и Пепеляшка: Обичат ли се различните?

• 25 588
  • 159
  •   1
Отговори
# 120
В днешно време има доста примери за принцове/принцеси, които се взимат с хора от народа. И мисля, че е нормално, вече не се управляват държави с династични бракове, а и богатите имат право на щастие, пък и малко да си пооправят гените  Wink
Хора от скромни семейства, но с потенциал бързо влизат в ритъм и се вписват в средата на половинката без проблем. Всичко зависи от мирогледа, степента на обич и разбирателство, както и гледането в една посока.
Тези примери са все още по-скоро изключение. Произходът не е просто гени. Той включва и средата, начина на мислене, манталитета, поведението и разни дребни детайли, които попиваш неусетно още от деня на раждането си и които е много трудно да бъдат успешно имплантирани. Не е невъзможно, но е трудно. Затова Принцът и Пепеляшка е история за изключението, а не за правилото.

# 121
Е, темата е за това дали е възможно..)
Да, дори и да е изключение.

# 122
Много мои познати си клатят краката по цял ден и живеят от доходния бизнес на мъжете си. Гледам ги че не са се юрнали и те да стават бизнесдами, за да достигнат нивото на съпружието. Но и мъжете им не се оплакват, защото вкъщи им е сготвено, изчистено, а чехлите надлежно построени до вратата в очакване на техни височества.  Laughing

Тоне, сам малко ще те поправя - да изчистиш, да сготвиш, да напазариш и да се грижиш ежедневно за домашния уют на мъжа си, НЕ Е клатене на крака по цял ден  Peace

Всъщност, да си призная, този вариант, за мен лично, е идеалния семеен модел  Simple Smile Казвам го от позицията на човек, който работи, а работата ми е доста ангажираща и напрегната.

# 123

Тоне, сам малко ще те поправя - да изчистиш, да сготвиш, да напазариш и да се грижиш ежедневно за домашния уют на мъжа си, НЕ Е клатене на крака по цял ден  :peace:

Всъщност, да си призная, този вариант, за мен лично, е идеалния семеен модел  Simple Smile Казвам го от позицията на човек, който работи, а работата ми е доста ангажираща и напрегната.

Така описано,  звучи като професия обединяваща няколко  в едно. За някои от тях дават доста добри заплати,  за чистенето и бакшиши. 

# 124

Тоне, сам малко ще те поправя - да изчистиш, да сготвиш, да напазариш и да се грижиш ежедневно за домашния уют на мъжа си, НЕ Е клатене на крака по цял ден  :peace:

Всъщност, да си призная, този вариант, за мен лично, е идеалния семеен модел  Simple Smile Казвам го от позицията на човек, който работи, а работата ми е доста ангажираща и напрегната.

Така описано,  звучи като професия обединяваща няколко  в едно. За някои от тях дават доста добри заплати,  за чистенето и бакшиши. 

Стига бе, Чек. Ти завиждаш, защото не ги можеш тези работи. И семейният ти модел не е идеален. Оттам идва цялата работа.

Mr. Green

# 125
  • София
Много мои познати си клатят краката по цял ден и живеят от доходния бизнес на мъжете си. Гледам ги че не са се юрнали и те да стават бизнесдами, за да достигнат нивото на съпружието. Но и мъжете им не се оплакват, защото вкъщи им е сготвено, изчистено, а чехлите надлежно построени до вратата в очакване на техни височества.  Laughing

И аз бих искала да се оженя за една такава жена  Laughing

# 126
И аз в първия момент си помислих, че ако съм мъж, такава жена ще ми е идеална, но като се замисля повече, отказвам да се женя за прислужницата си.  Mr. Green

# 127
http://vchas.net/210326/ - интересни сметки има тук, но не е много по темата.

А конкретно по зададената тема - една позната наскоро ми разказа как нейната приказка се е превърнала в кошмар. Брак с богат чужденец, две деца и...домашен затвор за нея. Не я пускал да работи, да излиза, да има хобита и приятелки дори. Предполагам, че я е възпитавал с бой. Тренирахме заедно и когато после седнехме да пием бира, тя винаги внимаваше да не седне мъж до нея, а ако някой случайно ръкомахаше наоколо, тя се свиваше като малко коте.
Тя го напуснала, буквално избягала. Децата останали там...и няколко месеца след това се върна. Каза, че ще търпи, докато пораснат и си поемат пътя, защото иначе ще умре от мъка без децата си.

Тази история не е представителна извадка, разбира се, просто ужасен, грозен пример на израза "Който плаща, той поръчва музиката".

# 128
Таман щото и на мен ми звучи така - никога не съм си мечтала да намеря богат принц Grinning
  Имам непоносимост към това някой да ми определя какво и как да правя , даже прекалено изострена .

# 129
  • София
Според мен и двамата трябва да са от една "черга" (не че няма изключения). Но защо е прието за нормално мъжа да е по-добре финансово, а обратното не. И когато това стане - кой от където е. Сякаш това си е ценностната система на повечето от съвременните жени.

# 130
Според мен и двамата трябва да са от една "черга" (не че няма изключения). Но защо е прието за нормално мъжа да е по-добре финансово, а обратното не. И когато това стане - кой от където е. Сякаш това си е ценностната система на повечето от съвременните жени.
Не е точно така. По-скоро, защото жената остава за няколко години с ниски доходи или дори без доходи заради раждането и отглеждането на децата и е добре през тези години бащата да удря едно рамо, за да живеят всички спокойно.

# 131
  • София
Това е естествено, бащата да удря и по две рамена Wink но от опит говоря когато нежната половинка е с по-големи доходи нещата вече не са същите.

# 132
Защо - комплекси ли се получават Wink ниско самочувствие малко?
Всичките ми познати и приятели /ама всичките/ момичетата взимат повече пари и са на по-уважавана позиция.
Колко момченца на по 25-35 не работят изобщо или се водят "писатели" или "музиканти" познавам хаха и живеят с мама и баба, разбира се. Такива момичета не знам изобщо...
Не се шегувам
За протокола - от Пловдив съм

# 133
  • София
Аз пък от опит говоря, че когато жената има високи доходи, няма никакъв проблем да си купи детегледачески грижи (и помощ в почистването на дома) и доходите да не падат. Кой е по-богат няма никакво значение, ако има любов и уважение.

# 134
Това е естествено, бащата да удря и по две рамена Wink но от опит говоря когато нежната половинка е с по-големи доходи нещата вече не са същите.
Зависи от конкретните хора. Има мъже, на които им е трудно да преглътнат това. Има и жени, които набиват канчето.

Общи условия

Активация на акаунт