АГ клиника Селена Пловдив-15

• 118 163
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Цвети,за бебче казаха че вероятно е абсорбирал тази течност и не виждат за сега проблем.Анестезиолог беше д-р Кючуков,при положение че исках Кренчев и бях казала на всички в реанимация преди това,даже го видях в коридора преди да вляза в операционната.После влязох,седнах и какво да видя - Георгиева и Кючуков,обаче нали съм вътре вече,са кво да се разправям?После като излязох от упойката Кренчев влезе в реанимация, питам го защо не беше той,той вика на мен никой не ми каза. А сестрата вътре вика -аз казах на всички.Остави това,най - ми е мъчно че моето дете са показали на друго семейство,и данните му били записани на другата жена.Добре че тя е била будна в операция и си го е видяла и чула номерчето и мерките на детенцето. НО някъде им куца администрацията и аз ще им пусна жалба. Пак казвам че нямам забележки относно докторите и грижите които полагат тук.За мен е повече от достатъчно,че ме карат да се чувствам нормална,че обезболяват при нужда,че носят превръзки и хавлии и нощници колкото и когато си поискаш!Всяка стотинка си е заслужена!
Нямам търпение утре да се приберем в къщи и да си се гледаме с бебока!😍

# 226
Честито бебче! Много тъпо се е получило наистина с показването на бебчо.Оплачи се, където трябва, за да няма такива случаи повече.

# 227
  • Пловдив
Цвети,за бебче казаха че вероятно е абсорбирал тази течност и не виждат за сега проблем.Анестезиолог беше д-р Кючуков,при положение че исках Кренчев и бях казала на всички в реанимация преди това,даже го видях в коридора преди да вляза в операционната.После влязох,седнах и какво да видя - Георгиева и Кючуков,обаче нали съм вътре вече,са кво да се разправям?После като излязох от упойката Кренчев влезе в реанимация, питам го защо не беше той,той вика на мен никой не ми каза. А сестрата вътре вика -аз казах на всички.Остави това,най - ми е мъчно че моето дете са показали на друго семейство,и данните му били записани на другата жена.Добре че тя е била будна в операция и си го е видяла и чула номерчето и мерките на детенцето. НО някъде им куца администрацията и аз ще им пусна жалба. Пак казвам че нямам забележки относно докторите и грижите които полагат тук.За мен е повече от достатъчно,че ме карат да се чувствам нормална,че обезболяват при нужда,че носят превръзки и хавлии и нощници колкото и когато си поискаш!Всяка стотинка си е заслужена!
Нямам търпение утре да се приберем в къщи и да си се гледаме с бебока!

Щом като и данните на твоето момченце са били записани на другата майка, това направо си плаче за жалба! Ами ако и тя е била под пълна упойка по време на нейното раждане, какво щеше да стане?! Направо безобразие! Добре че сте били само три родилки и въпреки това пак са допуснали да стане такава грешка. Аз когато раждах имаше 13 планирани раждания и отделно няколко нормални и наистина беше лудница в отделението.

Що се отнася до ситуацията с анестезиолога, мисля че е било редно Кренчев да си проследи нещата. След като сте се уговорили предварително и той е поел ангажимент към теб, най-вероятно си е отбелязал на листа от твоята консултация с него, че той трябва да присъства на твоето раждане / поне при мен беше така - аз се уговорих с д-р Георгиев и въпреки че консултацията ми с него беше близо месец преди раждането, в деня на секциото лично той дойде и ме потърси в стаята още като ме приеха, за да ми каже че е на линия и ще ме очаква в операционната /. Доколкото знам сутрин, в началото на смяната, си преглеждат документацията и си разпределят плановите операции. Това е мое и на мои приятелки, раждали в Селена, наблюдение. Всяка, която е имала уговорка с анестезиолог, не е имала такива проблеми.
И пак казвам, били сте само 3 родилки, какво толкова има да се случи / очевидно не е имало някакви форсмажорни обстоятелства във въпросния ден /, че да не си спазиш поет ангажимент, освен просто да не си си доогледал нещата. Какъв е този развален телефон - сестрата била казала на всички, той пък чакал някой да му каже, пък никой не му бил казал... Пълно безхаберие или просто мал шанс, че всичко това ти се е случило на теб точно. При всички положения важното е, че ти  и детенцето ти сте живи и здрави, но наистина много неприятни ситуации си имала около раждането и смятам, че срещу тези 1500 лв., които взимат трябва да се стараят повече и да не се допускат подобни фалове.

А Кючуков или Георгиева ти слагаха упойката, защото преди няколко години на моя приятелка на секциото се пада тази Георгиева и след неколкократни опити да и постави спиналната упойка, в крайна сметка не успява, измъчили са я много, накрая извикали Кючуков и той и сложил пълна упойка? Със същата тази приятелка раждахме в два поредни дни миналата година и този път тя си беше уговорила Кючуков за секциото и каза, че е поставил спиналната упойка от първия път и не е имала проблеми. Иначе съм чувала и за други такива случаи, на неуспешно поставени спинални упойки / като изключим някой некадърен анестезиолог /, като причините обикновено са чисто физиологични от страна на гръбначния стълби и прешлените, както и ако жената е много притеснена, от самия стрес и адреналин също се получавало така.

# 228
Д-р Кючуков ми сложи упойката още от първия път.Георгиева беше до него и му по даваше нещата.После той излезе и само тя остана при мен като легнах.Блатодарва съм на Господ,че и аз и детето сме добре и че сме здрави!И към доктор Петрова нямам забележки - шефът ми е както трябва,коремът ми и всички"екстри" в него след 1 ден си за работиха нормално,без проблем! Даже видимо се е прибрал много!И персонала е мил,а бе нямам забележки! Изключвам обаче че чисто административно имат ГОЛЯМ РАЗВАЛЕН ТЕЛЕФОН!И трябва да се поправят!Наистина ,че и ако другото момиче беше приспано - незнам! Въпреки че знам,че си е моето дете, заслужават да поискам днк тест за тяхна сметка 😠

# 229
Олееее какъв е този кошмар с "размяна" на бебета и объркани данни?! Действително за тези пари трябва доооста повече  да се постараят и то за най-важното нещо да НЕ объркаш бебчето на родилката. Това е под всякаква критика. Че като им куца организацията да си наемат по организиран и отговорен персонал. Нали затова отиваме в Селена защото им гласуваме доверие и сме с убеждението че всичко ще е наред и сме в сигурни ръце.Да направиш точно за такова нещо грешка е най голямото БЕЗОБРАЗИЕ. Подай си жалбата и да им е за обеца на ухото на всички работещи там. Недопустимо е такава подигравка в един толкова щастлив и същевременно стресиращ момент за майката а и за цялото семейство. Много съм възмутена. На първото си раждане бях с пълна упойка и не бяха ми показали бебето 3 дни. Когато ми я донесоха наистина имах чувството че все едно не е моето дете. Поатоянно си мислех дали не са ми я сменили но слава богу бях само аз спешно секцио и я бяха показали на мъжа ми че и снимка и бяха направили та затова после бързо се съвзех и махнах от главата си подобни мисли.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 15:46 от jogi

# 230
Напоследък доста често срещам мами който се Оплакват от Селена,което ме притеснява чесно казано!
една мама и объркали стаята завели я в една а казали на таткото и го отвели в др ,др не и пуснали достатъчно упойка и си осетила раждането като Пич!,трета хлебарки намерила!!!!!! Кое е вярно и кое не незнам кой лъже и кой не, newsm78 но определено за тея пари трява да са супер внимателни,незнам страх ме хваща а мислих там да раждам незнам вече чесно казано ще се замисля доста !!

# 231
Д-р Кючуков ми сложи упойката още от първия път.Георгиева беше до него и му по даваше нещата.После той излезе и само тя остана при мен като легнах.Блатодарва съм на Господ,че и аз и детето сме добре и че сме здрави!И към доктор Петрова нямам забележки - шефът ми е както трябва,коремът ми и всички"екстри" в него след 1 ден си за работиха нормално,без проблем! Даже видимо се е прибрал много!И персонала е мил,а бе нямам забележки! Изключвам обаче че чисто административно имат ГОЛЯМ РАЗВАЛЕН ТЕЛЕФОН!И трябва да се поправят!Наистина ,че и ако другото момиче беше приспано - незнам! Въпреки че знам,че си е моето дете, заслужават да поискам днк тест за тяхна сметка 😠
Здравей!Прочетох и другите коментари назад,но и аз не успях да разбера защо не те е хванала спиналната?От притеснение ли или от неправилно поставяне?Боля ли те,сложиха ти я и ти просто не изгуби чувствителност ли как?Извинявай ,че те питам да си спомняш и да разказваш,но просто мн ме хвана страх ,защото аз мн държа да съм със спинална упойка ,а моя доктор ми викаше даа бее няма начин да не те хване упойката освен ако не си 130 кила да не могат да ти я сложат както трябва

# 232
Здравей,
Относно упойката, вероятно не ме е хванала от неправилно дозиране, но няма кой да ме каже,защото тя всъщност ме е хванала, но много късно,а както знаеш до 10 мин след поставянето трябва да извадят бебето.Друг вариант за да ме хване късно е организмът ми,но не вярвам.Иначе не боли като ти я слагат,не е приятно усещането но е за секунда.И със сигурност не съм 130 кг 😊,за да не ме хване.Моята докторка  каза -такова нещо не съм виждала, вика ако знаеш колко вида упойките ти вляхме и какво количество....
И аз неразбирам защо така се получи 😢

# 233
Мами, кажете колко време общо е секциото от влизане в операционна до извеждане? Нещо мноого ме е шубе , че всичко ще е на живо и ще усещам и чувам всичко. Thinking

# 234
  • Пловдив
В 8:00 ме вкараха в операционната, в 8:21 извадиха малката, в 8:43 бях в реанимация Peace

# 235
влизане в операционна (поставяна на упойка и катетър 15 мин като започне опарацията анестизиолога казва кога е началото , след 4-5 мин вадят бебето, показват ти го, и още около 45 мин да те оправят,смятай го 1 час

# 236
  • Пловдив
Мами, кажете колко време общо е секциото от влизане в операционна до извеждане? Нещо мноого ме е шубе , че всичко ще е на живо и ще усещам и чувам всичко. Thinking

При мен продължи около 1час - към 14.15-14.20 ме качиха в операционната, в 15.30 си бях вече в стаята. При мен малко се забавиха с поставянето на спиналната упойка, но след като ме хвана, всичко се случи много бързо. Докато ми казаха, че започват и малката изплака. Общо взето времето мина неусетно. Говорих си с екипа, анестезиологът пускаше майтапи, за да ме разсее и така. Леко и безпроблемно раждане ти жела и здраво бебче! Да ти кажа да не се притесняваш, е излишно, защото знам какво е - и аз се бях панирала много, особено в деня на секциото, но след като мина всичко осъзнах, че не е трябвало чак толкова да се страхувам.

# 237

При мен продължи около 1час - към 14.15-14.20 ме качиха в операционната, в 15.30 си бях вече в стаята. При мен малко се забавиха с поставянето на спиналната упойка, но след като ме хвана, всичко се случи много бързо. Докато ми казаха, че започват и малката изплака. Общо взето времето мина неусетно. Говорих си с екипа, анестезиологът пускаше майтапи, за да ме разсее и така. Леко и безпроблемно раждане ти жела и здраво бебче! Да ти кажа да не се притесняваш, е излишно, защото знам какво е - и аз се бях панирала много, особено в деня на секциото, но след като мина всичко осъзнах, че не е трябвало чак толкова да се страхувам.
Благодаря Tsveti 1310, но представа нямам как ще се справя психически с цялата тая работа, 5-6 пъти са ми правили операции, но винаги е било с пълна упойка и никога не ме е било страх, точно обратното влизам с усмивка и спокойна в операционна, но сега .....незнам как ще е ....

# 238
  • Пловдив

Благодаря Tsveti 1310, но представа нямам как ще се справя психически с цялата тая работа, 5-6 пъти са ми правили операции, но винаги е било с пълна упойка и никога не ме е било страх, точно обратното влизам с усмивка и спокойна в операционна, но сега .....незнам как ще е ....

Мога за твое успокоение само да ти кажа, че по време на операцията нито ще виждаш, нито ще чуваш нещо! Единствено ще усещаш бутане и дърпане, евентуално шумове от инструментите. При мен е имало леко усложнение по време на секциото, но изобщо не съм разбрала, че има нещо нередно. Гледай да си говориш се анестезиолога и анестезиологичната сестра, които ще са до главата ти, за да мине по-бързо времето и да не го мислиш много. Може да помолиш, след като извадят бебето, да те поприспят малко /знам, че има такава опция с някаква лека венозна анестезия /. Всъщност, ако не си минала консултацията с анестезиолог, най-добре с него да обсъдиш предварително тези варианти, въпреки че те самите следят по време на операцията показатели на кръвно и пулс и ако има нещо нередно и видят, че пациентката е силно притеснена, сами ще ти предложат да те приспят /да кажа само, че това не е като при пълната упойка /.

# 239
Момичета, знам, че го пишеше по-назад, но не ми се рови. Трябваше ли да се запазва час за консултация с анестезиолог или просто отивам 11:30 и чакам?

Общи условия

Активация на акаунт