АГ клиника Селена Пловдив-15

• 118 124
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив

Всички БХС се изпращат в София дори и тези взети от генетиката в Пловдив.

Тук мога да поспоря. Първо, на самите резултати си пише къде е извършено изследването, кой го е извършил, отпечатал и т.н. На резултатите от Селена си пише Майчин дом, а на моите - УМБАЛ Св. Георги, Отделение по медицинска генетика. Второ, по време на курсовете за висшето ми образование съм изучавала пренатална диагностика и на лекциите са ни цитирали, че в България БХС се извършват в София, Пловдив и Варна.

In4hi, не мисля, че има проблем да родиш без да са те следили в Селена. Миналия ден аз питах за раждане и ми казаха, че трябва да се разбера с лекаря, който съм си избрала. Препоръчвам ти да им се обадиш, на регистратура са винаги любезни и ще ти отговорят.

Понеже втория БХС нямах възможност да го взема лично, ми казаха да вляза в сайта на Майчин дом, после Генетика, БХС и с рождената ми дата, и дата и място на вземане на кръв се отвори моя файл. На него пише, че кръвта е взета в Пловдив, но се изследва в Генетика Майчин дом.

# 421
Сега влязох и аз да пробвам. Моите резултати ги няма там. Ти във ВМИ ли си дала кръв?

П.П.: Сега сравнявам, хората, които ми пише отдолу на изпълнил изследванията, въобще ги няма в екипа на НГЛ. Имената са на хора от отделение Медицинска генетика на Св. Георги.

# 422
Аз също ще потвърдя, че БХС се изследва и в Пловдив.

# 423
  • Пловдив
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novo-neonatologichno-otd … ica-Selena-681050

За информация на тези, на които им предстои да родят в клиниката. Доста увеличиха цените през последните години, но поне се влагат средства за развитието и усъвършенстването на базата и то в едно от най-важните направления - здравето на най-малките им пациенти. Дано по-малко бебчета да се нуждаят от високоспециализираното оборудване в неонатологията.

# 424
През изминалата седмица ми се наложи да полежа 4 дни в Селена, заради контракции. Въпреки объркването при постъпване (великата система с отпечатъци и лични карти), съм изключително доволна. Обърна ми се внимание, отношението беше безупречно, условията - също. Всеки твърди, че в тази болница е скъпо и едва ли не излишно да се дават „толкова“ пари, но не съм съгласна. Вярно-плащаш, но виждаш какво получаваш. Лежала съм и в други болници и в момент, в който не знаеш какво се случва с тялото ти и най-лошото - с бебето ти, е страшно важно някой да ти обърне внимание и да ти обясни и помогне. Живот и здраве, като дойде време, без колебание ще си платя за раждането там.

# 425
  • Пловдив
През изминалата седмица ми се наложи да полежа 4 дни в Селена, заради контракции. Въпреки объркването при постъпване (великата система с отпечатъци и лични карти), съм изключително доволна. Обърна ми се внимание, отношението беше безупречно, условията - също. Всеки твърди, че в тази болница е скъпо и едва ли не излишно да се дават „толкова“ пари, но не съм съгласна. Вярно-плащаш, но виждаш какво получаваш. Лежала съм и в други болници и в момент, в който не знаеш какво се случва с тялото ти и най-лошото - с бебето ти, е страшно важно някой да ти обърне внимание и да ти обясни и помогне. Живот и здраве, като дойде време, без колебание ще си платя за раждането там.

И аз съм на същото мнение!
На 03.10. родих там малкото ни слънчице  и мога да кажа, че си заслужава всяка стотинка! И за грижите, и за отношението, и за самите манипулации, за условията  и всичко!
Разбирам, че не всеки има възможност да извади такава сума, но въобще не е излишно за нещо толкова важно, като раждането, дори бих теглила кредит, ако не мога да си го позволя. Може да звучи преувеличено, но не го намирам за по-странно от това да си взема телевизор, Iphone или съдомиялна на изплащане  Peace

# 426
  • Пловдив

На 03.10. родих там малкото ни слънчице  и мога да кажа, че си заслужава всяка стотинка! И за грижите, и за отношението, и за самите манипулации, за условията  и всичко!
Разбирам, че не всеки има възможност да извади такава сума, но въобще не е излишно за нещо толкова важно, като раждането, дори бих теглила кредит, ако не мога да си го позволя. Може да звучи преувеличено, но не го намирам за по-странно от това да си взема телевизор, Iphone или съдомиялна на изплащане  Peace

Аз мога да си го позволя, но чувам, че там 90% от ражданията са секцио, а това не ми харесва. Аз за сега имам индикации за нормално раждане, още повече, че голямото ми дете го родих нормално за 3-4 часа и изобщо не искам да чувам за операции от всякакъв вид.

# 427
90 % процента са секцио, защото са по желание на пациентката. Никой няма да те реже ако не искаш освен ако не е наложително. Около мен има сигурно 10 познати родилки и всички ще са секцио по свое собствено желание, въпреки съветите нардокторите. Аз също ще раждам другиден секцио, но аз съм с огромен дьоптър, и след очен преглед докторите прецениха, че не си струва да рискувам.

# 428
  • Пловдив

Аз мога да си го позволя, но чувам, че там 90% от ражданията са секцио, а това не ми харесва. Аз за сега имам индикации за нормално раждане, още повече, че голямото ми дете го родих нормално за 3-4 часа и изобщо не искам да чувам за операции от всякакъв вид.

Аз също родих със секцио, въпреки че до последно се надявах на нормално. В деня на раждането бях преносила 2 дни, нямах никакви индикации за раждане, плода беше голям и супер високо, още в петък ми казаха, че трудно ще стане нормално, но все пак уважиха настояването ми и изчакахме до понеделник, пуснаха ми  Окситоцин за няколко часа, за да предизвикат раждане, но вместо да слезе надолу бебо се качваше още по-нагоре. След 6 часа чакане, сама пожелах. Оказа се, че пъпната връв го е задържала високо, два пъти увита около врата, и колкото и да бях чакала, едва ли щеше да се развие, за да се случи нормално. Радвам се, че в крайна сметка послушах лекаря си и всичко мина бързо и благополучно, и двамата с бебо сме добре.

Относно големия процент раждания оперативно, мисля, че е защото много от жените там са забременели инвитро и бременностите им са рискови и с усложнения, това е мое мнение де, имам бегли наблюдения, защото лежах в болницата в пети месец в отделението за рискова бременност и смених няколко стаи и "съквартирантки" тогава.

# 429
  • Пловдив

Аз също родих със секцио, въпреки че до последно се надявах на нормално. В деня на раждането бях преносила 2 дни, нямах никакви индикации за раждане, плода беше голям и супер високо, още в петък ми казаха, че трудно ще стане нормално, но все пак уважиха настояването ми и изчакахме до понеделник, пуснаха ми  Окситоцин за няколко часа, за да предизвикат раждане, но вместо да слезе надолу бебо се качваше още по-нагоре. След 6 часа чакане, сама пожелах. Оказа се, че пъпната връв го е задържала високо, два пъти увита около врата, и колкото и да бях чакала, едва ли щеше да се развие, за да се случи нормално. Радвам се, че в крайна сметка послушах лекаря си и всичко мина бързо и благополучно, и двамата с бебо сме добре.

Относно големия процент раждания оперативно, мисля, че е защото много от жените там са забременели инвитро и бременностите им са рискови и с усложнения, това е мое мнение де, имам бегли наблюдения, защото лежах в болницата в пети месец в отделението за рискова бременност и смених няколко стаи и "съквартирантки" тогава.

Ето за тези "измислени" причини говоря, два дни не се считат за никакво преносване, тъй като на практика няма как да се знае с точност овулацията. Аз бях с данни за секцио по медицински причини, по-тесен таз с 1 см. от минимума за нормално раждане. Имах обаче страхотен лекар, който ме подкрепи и родих естествено. Аз по последна менструация трябваше да родя на 25 Декември, а родих на 08 Януари бебе 3550 гр. 54 см., което носих много високо. Секциото е оправдание на лекарите раз-прас и за час-два всичко е приключило, спокойно може да си планира работата от 8 до 18 ч., а не да чака по цели дни и нощи родилки. Отделно от това секциото се плаща и по-скъпо.

# 430

Абсолютно съм съгласна с вас. Професионализма, отношението, вниманието и спокойствието което получих там си заслужават всяка една стотинка. Освен това детето ми беше с мен през цялото време. След секциото ме вдигнаха на крак още на 3-тия час. Подкрепят и кърменето, което също за мен е много важно. Живот и здраве ако имам второ детенце, без да се замислям пак бих родила там. Peace

# 431
Е не може да се слагат нещата под общ знаменател. Те докторите и по държавните болници също взимат повече за секцио и също не им се работи. В частната клиника по - биха се съобразили с изискванията на пациентката, докато в държавната си е наистина раз прас и айде бегай. А и в интерес на истината лекарите в болницата са толкова добре заплатени, че ги боли фара дали ще правят секцио или не.
В никакъв случай не правя реклама на клиниката. Човек има право на избор. Лежала съм там и преди, чисто, уютно, и ме гледат и глезят като принцеса. А аз не раждам всеки ден, така че си го заслужавам.
Пак казвам никой няма да тръгне да ви бута да ви реже. Напротив, всички агитират за нормално раждане и кърмене. Това, обаче, че "модерните" майки не искат да чакат, искат конкретна дата (някои дори и час) не значи, че това е политика на клиниката. А и винаги има второ мнение, ако се съмнявате  Wink

# 432
Аз влязох два дни след термин, за да раждам нормално. Но се получи услужнение - направих кръвоизлив. Точно за 20 минути сформираха екип, макар че беше един часа през нощта и ме вкараха в операционната. При мен секциото беше животоспасяващо. При други обстоятелства и ако не бях в болницата - нямаше да оцелея, нито аз, нито детето. Всяка стотинка която съм платила за секциото си е заслужена. И ако това не се беше случило щах да си родя нормално, първото ми дете е родено нормално. На всички мами, които са решили да раждат там ще кажа само едно, избрали сте правилното място. Пожелавам ви леко бременеене и да гушкате на финала пухкави бебенца.

# 433
  • Пловдив
Като чета оставам  впечатлението, че повечето жени писали в темата са раждали секцио там или по желание или по медицински причини. Дали има друга болница с такъв висок процент родили по някаква причина секцио!? Аз лично познавам само една жена родила в Селена нормално и то защото едва е успяла да стигне до там и след няма и час е родила. Има ли жени родили в тази болница нормално да напишат впечатленията си?

# 434
  • Пловдив
Дори моята причина да е "измислена", не  мисля, че колкото и дни да бях изчакала изходът щеше да е друг, а само щях да ходя всеки ден до там за следене на тонове и да се филмирам всеки път като не усещам бебето да шава. Знам, че терминът е много относителна дата, още повече, че винаги съм била с нередовен цикъл, но плацентата ми беше зряла и УЗ показваше плод 3900 кг. (оказаха се 4030кг), така че си му беше време да излиза. Но при положение, че сама видях, че системата предизвика предвижването му, но не надолу, а нагоре се навря под ребрата ми направо, не виждах смисъл да чакам нещо повече, затова и сама пожелах. А иначе съм на мнение, че трябва да се ражда нормално, защото това е най-естественото нещо на света, от както съществува, просто и в природата понякога има усложнения.
Момичето, с което бяхме в стая, роди преждевременно, със секцио, с плацента превия и два хематома, което си е медицинска причина Peace та, тя е била с кървене от края на 5ти месец, което накрая се усилило доста, до толкова, че да лежи постоянно , а лекаря по ЗК , който я следил, и изписал Аспирин WTF Shocked Shocked Shocked Shocked и казал, че всичко е наред #Cussing out
Моя близка приятелка роди преди 5 месеца в държавна болница, секцио, защото нямаше разкритие след 2 часа система Окситоцин, 1 ден след термин, по настояване на лекарката и, като странно съвпадение беше, че деня след това започваха почивните дни за 24ти май  newsm78 Thinking Не съм сигурна, че всички частни лекари гледат да си нагласят графика с операции, а държавните - не. А същата приятелка , и дадоха да яде на 3тия ден след раждането, защото я били "забравили"  WTF  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Отделно имам съседка, която получи ужасни усложнения при тесен таз и голям плод при нормално раждане в частна клиника...... но случаи много и различни....
Като гледам по новините какви груби, арогантни, безотговорни и без капка човечност са лекарите в днешно време, и персонала в болниците като цяло, определено препоръчвам Селена, не защото искам да им правя реклама, но дори само по комерсиални причини да не си опетнят доброто име, шансът да се случи нещо неприятно при раждане, там е минимален, съответно спокойствието - голямо.
Секцио или не, ще си спомням за раждането си с усмивка и положителни емоции, пожелавам на всички жени да преминат през този специален момент с усмивка и да се радват на здрави бебчета Peace

Общи условия

Активация на акаунт