АГ клиника Селена Пловдив-15

• 116 938
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, ще питам тъп въпрос, но нямам нито близки нито приятелки, които са раждали и процедурата ми е малко тъмна индия...
Та... ходя в Селена при един от лекарите, който знам, че е само на частно, и преди и след като забременях. та за въпросната ЖК, трябва ли да се записвам някаде, при някой друг? или просто да си ходя при лекаря с когото съм свикнала и толкова?
 newsm78

# 586
  • Пловдив
Здравейте, ще питам тъп въпрос, но нямам нито близки нито приятелки, които са раждали и процедурата ми е малко тъмна индия...
Та... ходя в Селена при един от лекарите, който знам, че е само на частно, и преди и след като забременях. та за въпросната ЖК, трябва ли да се записвам някаде, при някой друг? или просто да си ходя при лекаря с когото съм свикнала и толкова?
 newsm78

Смисълът на това да имате лекар по Здравна каса за ЖК е да ви се дават талони за полагащите ви се изследвания и прегледи по каса, както и за издаване на болнични / ако се налага /. Иначе 45-дневния болничен преди раждането, както и направлението за раждане, може да ви бъдат издадени и от личния лекар. Обикновено жените, които си имат лекар на частно, си се записват при някой по ЗК, само за гореспоменатите неща, но основно си разчитат на другия специалист. И само да вметна, че ако ще раждате в Селена, нищо че е частна клиника, пак ще ви трябва направление за раждане, иначе ще платите по-голяма сума.

# 587
  • Пловдив
Ще платите повече, само ако сте неосигурени. За планово секцио, задължително трябва направлиние, защото по новите изисквания, трябва да сте включени в листа за планови операции. За раждане, което по принцип се води спешно състояние, не съм сигурна дали трябва направление. То по принцип не се ли издава като влезеш в 9 месец.  Thinking

# 588
  • Пловдив
Ще платите повече, само ако сте неосигурени. За планово секцио, задължително трябва направлиние, защото по новите изисквания, трябва да сте включени в листа за планови операции. За раждане, което по принцип се води спешно състояние, не съм сигурна дали трябва направление. То по принцип не се ли издава като влезеш в 9 месец.  Thinking

Благодаря за уточнението на коментара ми, dazel! Аз раждах точно с планово секцио и трябваше да уточня това. Иначе направлението за раждане се издава в 9-ти месец, доколкото и аз знам. Моето поне тогава ми го издадоха.

# 589
Аз раждах със спешно секцио и нямах направление, а ми го издадоха в Селена.Не съм плащала повече.

# 590
Каква сума е нормалното раждане със и без това направление в Селена?

# 591
със направление 1100 без 1500

# 592
  • Пловдив
със направление 1100 без 1500

За здравно осигурени е 1100 лв. + 20 лв. за изследвания васерман (ако са минали повече от 6 месеца от предходните), както и + 40 лв. за преглед на бебето при ортопед (при желание).
Секцио е 1500 лв. + гореизброените отново за жени със платени здравни осигуровки и без прекъснати здравно осигурителни права.
Ако нямате здравни осигуровки за нормално е 1500 или 1600 лв. беше, а за секцио 1900 или 2000 лв.
Направлението е добре да ви бъде издадено, но всяка приемаща болница може да ви го издаде понеже раждането е спешно състояние и болницата също може да ви го издаде.

# 593
Имам един въпрос. На лекарят дава ли се отделна сума?

# 594
  • Пловдив
Имам един въпрос. На лекарят дава ли се отделна сума?

Не.

# 595
Здравейте, при нормално раждане в Селена на всички ли поставят епидурална упойка или само в случай че се наложи? Ако откажеш епидурална упойка какви други варианти предлагат за обезболяване?

# 596
  • Пловдив
Здравейте, при нормално раждане в Селена на всички ли поставят епидурална упойка или само в случай че се наложи? Ако откажеш епидурална упойка какви други варианти предлагат за обезболяване?

Епидуралната е пожелание.Ако откажеш,слагат стандартната система,с която са раждали нашите майки бузкулизин с нещо си май беше.Не съм сигурна.Отиди на отворени врати и попитай.А може и изобщо без обезболяване да бъде.Ти решаваш
На първото ми раждане,бременната в предродилна на другото легло,яростно не искаше епидурал.Матев я предлагаше,но тя не,та не.Георгиев чат пат идваше да я пита.Но имаше горе и операции.Та по едно време таз женица като писна,че иска упойка,ама трябваше да чака анестистизиолог да излезе от операционната.Та изчака,сложиха я и каза,че е супер
Та ти съвсем не се отказвай от епидурал  Grinning

# 597
Епидуралната е пожелание. Преди ражането ти дават да подпишеш декларация, че си съгласен да ти поставят упойка. Аз също се колебаех дали искам, даже отказах първия път на анестизиолога. Когато се засилиха болките започна много да ми се повръща. Казах, че е по-добре да ми я поставят и веднага дойде анестизиолога. Няма нищо страшно и болезнено, стига да слушаш какво ти казват да правиш Simple Smile

# 598
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас, която си продължава болничните в ДКЦ5 Тракия и може ли малко инфо, кои дни има комисия, от колко до колко е и в същия ден ли си вземаш болничния или е като на другите места, днес си оставяш картона и след няколко дни си получаваш болничния?
Благодаря!

# 599
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас, която си продължава болничните в ДКЦ5 Тракия и може ли малко инфо, кои дни има комисия, от колко до колко е и в същия ден ли си вземаш болничния или е като на другите места, днес си оставяш картона и след няколко дни си получаваш болничния?
Благодаря!

В Понеделник между 11.30 и 13.30 ч. е било преди 2 г.За актуално инфо кога заседава ЛКК се обади на регистратурата на 5 то ДКЦ
Едва ли го дават същия ден.Следващите дни ще е получаването

Общи условия

Активация на акаунт