Мъжете и домакинстването

• 114 984
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 120
Продължавам да не разбирам колко добър е един мъж, който очаква от жена си след работа и университет да му прислугва и бърше акитата.
Не го виждам завалията, ако не дай Боже имаш рискова бременност и не ставаш от леглото 6 месеца. Кой ще се грижи за вас тогава?
И моят брат не барваше нищо в къщи и му козирувахме едва ли не няколко сестри и майка, ама като се задоми се научи да прави всичко.

# 121
Мъж, който го мързи да си изчисти ...  не ми го хвали  Laughing  Laughing  Laughing

# 122
Аз пък предпочитам мъж, който изкарва добри пари.

# 123

То всеки предпочита такъв, обаче аз не виждам връзка между размера на заплатата и това да можеш да си изчистиш кочинката у дома. Особено пък богаташ, който смята жена си за безплатна слугиня, не благодаря.

# 124
Аз виждам - взимаш си чистачка.

# 125
  • Варна
Само ми се иска да знаеш, че човек не е от желязо, има лимит на силите си и когато го надхвърля повечко време, накрая рухва.Виновни няма, има само хора които са се надценили.Желая ти успех!
Това е абсолютно вярно !
Повечето домакинска работа съм я вършила аз.Не защото не е искал да ми помага,а защото съм искала по определен начин да се вършат нещата и не съм правила компромис (например простре,но аз не харесам начина на подреждане и мина след него и пренаредя дрехите Crazy).Така съм и научена,майка ми цял живот се е справяла и се е нагърбвала сама.Не защото нямам баща,а защото е търтей на когото целия свят му е длъжен.
Докато бяхме само двамата долу-горе беше лесно.След това се роди детето.Аз продължавах да се занимавам сама с домакинската работа,с детето,със сметките,с всичко.Тръгнах и на работа след като свършиха майчинските.И се случи нещо с мен и каталясах.Просто се сринах психически и легнах.Няколко месеца,мъжа ми се грижеше за мен,за къщата,за детето.Бях в болнични и само лежах,не че не можех да готвя и да чистя,а не исках,нямах желание.Мъжа ми се прибираше от работа и започваше да ми готви.
Тогава ми се промени целия мироглед.Съвзех се,тръгнах отново на работа.Започнах отново да чистя и да готвя,но вече двамата заедно.Вече не му мрънкам за прането,както простре така,не му мрънкам,че не е измил хубаво банята.Той също никога не ми е правил забележки.Чисти ми се чистя,спи ми се спя.Излезе ни възможност за разходка събота и неделя,зарязваме всичко и хукваме.
И не не сме идеалното семейство,имаме трески доста за дялкане,но сме си извадили своите изводи кое ни е важно и кое не.Има време и вие ще си извадите  вашите заключения,трябва време.Просто не се давай и не отстъпвай,не прави компромиси със себе си  Peace

# 126

Добре, а какво правим ако не дай си Боже , стане нещо и нямат финансовата възможност за чистачка ? Кой ще му ходи по гъ.а , тогава ? Пак ли тя ще е в ролята на слугинята ?

На никой не му е любимото и предпочитаното занимание чистенето, обаче то е необходимо , ако не искаш да живееш в кочина. Аз предпочитам и смятам ,че е редно тези задължения да се поемат от всички в домакинството. Парите ,които мога да спестя от чистачка ще ги вложа другаде. Но всеки с разбиранията и възможностите си.

# 127

За да имаш чистачка, не е нужно мъжа да изкарва купища пари. С две нормални заплати не е непостижимо.

Някак обаче винаги ще ме дразни това, че мъжа смята, че жената е основният обслужващ персонал, че домакинската работа е = на женска работа. Лошото е, че все още така се възпитават момичетата и момчетата. Въпреки, че около мен повечето мъже нямат проблем с домашните задължения и отглеждането на децата.

# 128
При авторката явно мъжа взима достатъчно пари, щом я кара да напусне работа за да му слугува, ама не се е сетил да си наеме чистачка ... Та с пари, без пари, ако един мъж е със същите разбирания по-скоро бих избягала далеч Laughing

# 129
Аз предпочитам мъж  с който сме равностойни . Да съм уважавана и обичана.
Парите това не мога да ми го купят и заменят.
Принуждава ли ме нещо, вменява ли ми вина - това не е човекът за мен.

# 130
А аз не разбирам как някои жени си взимат за партньор (партньор подчертавам) мъж, с чиито разбирания не са съгласни и искат да го променят.  Rolling Eyes Започват да кроят планове, да използват жокери, съвети и хитрини за промяна.  Rolling Eyes
Ако искате да възпитавате някого - родете си дете.

Авторката на темата да си помисли хубаво какво ще стане, ако не успее да превъзпита мъжа си.
Какво ще стане след 3-5-10 години, когато страстта и секса започнат да поутихват? Какво ще стане, когато роди? И какво ще стане, ако доходите се променят надолу, ако мъжът изгуби работа? Да не си правим илюзии, в България не са чак толкова на често милионерите.  Rolling Eyes

Жената ще работи, мие тоалетна, гледа деца и докато бърка манджата, мъжът й ще се провиква от хола "Донеси ми ракиятааааа".  Crazy

И някак ми се струва, че доста от хората във форума се опитват да преувеличат и да изкарат своето положение най-розово...

Не, не е розово, а нормално цветно.
Това, че някой си мие чиниите и си простира гащите, без да чака слугинстване от другия, не означава, че животът няма и черни краски.
В моето семейство и дядовците ми, и баща ми, и брат ми, и тримата сериозни мъже, който са били до мен, са участвали наравно в домакинстването. Това не означава, че във всички тези семейства не е имало караници, скандали, раздели, събирания и прочие. Но не е имало връзка с това кой ще направи салатата и кой ще пусне пералнята.  Crazy  Няма люти жени, няма люти мъже - има нормални възрастни хора.

# 131
  • Стара Загора
 А представете си другия ад, цял ден чистиш оправяш, накрая се прибира и първото нещо което вижда е косъм на пода. Когато мъжа е по-педант и от жената  Joy

# 132
  • София
Защо да е ад? Значи ще чисти не по-лошо от жена си.

# 133
Педант може да е ако лично той облизва къщата. Тогава може да ми прави забележка, че ръся косми по пода и не си ги чистя. А такива, които казват на друг как да чисти и му правят забележки най ги обичам. То и аз ще съм най-голямата педантка и чистофайница ако нареждам на друг да ми чисти.  Stop

# 134
  • Linz
Пак мъжът да плаща и пак чистачКА, няма отърване от стереотипите.
Всички искаме да сме принцеси, ама някой трябва да бачка.

Общи условия

Активация на акаунт