Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 55 134
  • 824
  •   1
Отговори
# 120
eli_c и аз забелязах това.Което може само да ме радва,4е има будни деца.Това е не6то,което трудно наблюдаваме у някои големи хора.

# 121
АнуШка,никой не каzва,че родителите са беzотговорни или несериоzни zаЩото ваксинират децата си.В БГ ваксините са zадьлжителни с zакон,а в други дьржави са по желание.В БГ родителят не може да вzеме информираното реШение,да претегли риска и да реШи дали да ваксинира или не собственото си дете. Има голяма раzлика и целта не е да се обвиняват майките zа ве4е сторени действия,а да се информират от двете страни на медала.

Цитат
Е, аз питам: КОЛКО смъртни случи има в България???
Смьртните случаи са най ве4е при бебета.Архива се паzи в Министерството на zдравеопаzването и в Института по Епидемиология и контрол на zаболяванията.Ако се обадите,Ще ви дадат информация кьде да погледнете zа статистика.Статистика има и в www.who.int

Цитат
Или пък за ваксината за хепатит В. Тя е задължителна от 1992 година. Значи първите имунизирани са сегашните седмокласници, нали? Някой да е чувал за проблеми в здравословно отношение на този набор, пък и следващите

ЛоШото е,4е хората полу4ават и са склонни да вярват на информация от други хора "някой чувал ли е...",а не да се информират там кьдето е zаписано и докаzано.
Интересното е,колко деца са били болни от ХепатитБ ПРЕДИ вкарването на ваксината?

Цитат
Разболяха се преди години няколко деца от полиомиелит (неимунизирани), всички се юрнахме да правим допълнителна имунизация

Сама виждате до какво води една такава информация в жьлтата преса.

Цитат
Добре де, някой има ли статистита какво е положението в България
А както виждате и понятие нямате какво е положението в БГ,както и 90% от населението няма представа.
Неинформирането,потулването на факти,иzвьртането на истината и налагането на zадьлжителни ваксини на 1 ден вьzраст бебе крие в себе си дьлбоки политически причини и не ми се коментират тук. Peace

Цитат
Целта е да не се допуска неимунизирано дете, нали?

Според СЗО,zа да се иzбегнат епидемии и да се "иzтрие" дадено zаболяване се цели 95% от населението да е ваксинирано.При вьпрос кьм тях (има цялата кореспонденция) zаЩо само 95%,а не 100%,отговарят,4е ваксините не са zадьлжителни и само 5% от хората не ги слагат.Вьпросьт е КОИ са теzи 5%? Ще ви кажа кои са.Голям брой лекари и други медицински лица (добре информирани zа двете страни),самите проиzводители на ваксини,голям брой работници от Фарма индустрията).Т.е. не биха могли да са опасност zа обЩеството,ако настьпи епидемия,вьпреки,4е 5% са достать4ни (по друга статистика пак на СЗО) да настьпи епидемия.
Всичките им zаклучения и отговори се самоиzклучват,стига да може човек да го види.В сьЩото време с тоzи отговор си иzмиват рьцете и успяват да zаЩитят собствените си хора.

Цитат
аз съм ужасна може би, че се наложи да раждам със секцио, т.е. подложила съм бебенцата на риск от упойката.

Ваксините нямат ниЩо обЩо с една упойка. Peace

# 122
  • София
Анушка, може да видиш тук, макар че това не е статистика:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=41409.240
Прочети постингът на valq25
Ако имаш абонамент на on-line вестниците "Дневник" и "24 часа" виж и тук:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=86981
http://www.24chasa.bg/showarchive.asp?statid=8702&rubr=0& … id=22&iy=2005
И не се обиждай никой не казва, че родителите, които ваксинират децата си са безотговорни. Това, което и аз, и другите, които сме против ваксините, искаме да кажем, е че родителите трябва да бъдат информирани за истинските последици от ваксините.
В друга тема бях споменала, че леля ми е педиатър-неонатолог, и повярвяй ми, това което казва Кристиян е самата истина.В повечето случаи (но не само) жертвите на ваксините са малки бебчета. И да, крият истината за увредените деца, защото ваксините в БГ са задължителни.

Бърди, т.к. темата, в която ти бях задала този въпрос е заключена би ли ми отговор тук. За n-ти път те моля.
"дори и при спазване на всички правила по поставянето и съхранението на ваксината риск има и никой не може да гарантира, че няма да се случи точно на твоето дете"
Моля те, не изисква сложен отговор, само едно ДА или НЕ. Naughty

И Бърди, моля те, недей да пишеш като гост (Гали), просто твоя стил на писане прозира отвсякъде. Не е трудно да го разгадае човек Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 май 2006, 12:11 от dutci

# 123
@emem
"Ама вие сте странни хора. Да, документът не е за деца. И какво от това - ами може би при деца ваксината изведнъж става ефективна, защото при възрастни не е?"
->>Въпросът не е там. Въпросът е в лъжата. По всички жълти сайтове, с които ни заляха някои тук, основното е лъжата и манипулирането на фактите. Смесвайки известни истини с лъжи и фалшификации се цели опорочаване на фактите. Представянето им в изгодна светлина. След което могат да Ви "продадат" каквото искат и Вие ще сте склонни да им вярвате.
Това изследване касае възрастни. Там има причини за неуспех на ваксинацията по ред причини. И при деца има неуспех, както пише по-горе в доклада, но положението е много по-добро. Пробутвайки Ви факти от възрастните за факти от педиатрично естество е ясна целта.

Редица хора, които са се захванали с темата за ваксинациите тук, са просто некомпетентни. Покривайки лични мотиви се стремят да сеят смут, разпространяват клюки, "факти", дават заключения и съдят. Не правили нито една ваксина със собствените си ръце, мъдруват и се опитват с астеничните си познания по темата да минат за експерти.

Време е да ги разберете! Информираме по всички аспекти. Ако има сериозни въпроси. Пита тук един вирусолог на пет (5) страници за коклюшната ваксина. И пита и пита. Не знае неща важни за един "експерт", затова пита. А иначе е "компетентен". Не знае че ваксината против коклюш е много индивидуално вариабилна и се налагат ре. Последно се удтвърди ре доза на 11-13 в състава на новата ваксина "Boostrix" (Adacel).
Естествено ще пита пак "Защо да ваксинираме тогава?". Ами защото ако вирусолога го боли глава, не тръгва да я реже, а взема Аспирин.

# 124
  • София
Здравей Бърди! Laughing
Виждам, че си наминавал насам и отново не си отговорил на моя въпрос:

Бърди, т.к. темата, в която ти бях задала този въпрос е заключена би ли ми отговор тук. За n-ти път те моля.
"дори и при спазване на всички правила по поставянето и съхранението на ваксината риск има и никой не може да гарантира, че няма да се случи точно на твоето дете"

Хайде, дай някакъв отговор, че да мирясам вече Mr. Green

Редица хора, които са се захванали с темата за ваксинациите тук, са просто некомпетентни. Покривайки лични мотиви се стремят да сеят смут, разпространяват клюки, "факти", дават заключения и съдят.
Би ли ни обяснил какви са нашите "лични мотиви" да "сеем смут, разпространяваме клюки и "факти"" според теб? Ще ми бъде интересен твоя начин на мислене Grinning
Едва ли ще има отговор и на този въпрос, но знае ли човек........може да ме изненадаш Joy
@emem
"Ама вие сте странни хора. Да, документът не е за деца. И какво от това - ами може би при деца ваксината изведнъж става ефективна, защото при възрастни не е?"
->>Въпросът не е там. Въпросът е в лъжата. По всички жълти сайтове, с които ни заляха някои тук, основното е лъжата и манипулирането на фактите. Смесвайки известни истини с лъжи и фалшификации се цели опорочаване на фактите. Представянето им в изгодна светлина. След което могат да Ви "продадат" каквото искат и Вие ще сте склонни да им вярвате.

Нима наричате базата данни на VAERS жълт сайт?По полека Бърди Naughty Знаех, че сте безочлив, ама чак пък толкова #Cussing out

# 125
@dutci
Говорим за страницата посветена на аутизма, с умишлено грешното цитиране на факти.
http://www.naanyc.org/fluShot.htm
И за това:
"The flu shot last year did not work. This is what the Centers for Disease Control and Prevention said about last year's flu shot:"The preliminary findings presented in this report demonstrated no or very low effectiveness of TIV (the flu shot) against ILI (influenza-like illness)."
Source: CDC, Preliminary assessment of the effectiveness of the 2003-4 inactivated influenza vaccine, Colorado, 2003, Morbidity and Mortality Weekly Report, Jan. 16, 2004, 53(RR01): 8-11"

Не става изобщо реч за VAERS.
Преди да изпишете нонсенси е добре да четете внимателно!

# 126
  • Добрич
И не се обиждай никой не казва, че родителите, които ваксинират децата си са безотговорни. Това, което и аз, и другите, които сме против ваксините, искаме да кажем, е че родителите трябва да бъдат информирани за истинските последици от ваксините.

Ами, то така звучи на база на въпроса ти към Бърди

Един вид: вижте аз се замислям за риска, а вие не.

Та и по този повод изредих редица неща, които животът ни налага да правим, където излагаме на риск себе си или децата си. Говоря, разбира се, от собствен опит.

Както и да е, пак казвам, не искам да споря. Всеки да решава за себе си. Peace

Интересното е,колко деца са били болни от ХепатитБ ПРЕДИ вкарването на ваксината?

Цитат
Разболяха се преди години няколко деца от полиомиелит (неимунизирани), всички се юрнахме да правим допълнителна имунизация

Сама виждате до какво води една такава информация в жьлтата преса.

Ние не се юрнахме сами, в смисъл, беше поставена допълнителна ваксина на 2 приема на всички деца. Политика на здравното министерство.

А за Хепатит В: възрастните сме изложени на този риск, и то защо: защото не сме имунизирани, нали?

# 127
 Миналият месец ваксинираха бебчето ми с ДТК- 1игла, но вез изобщо да ми обяснат, че има и нежива ваксина! Цяла нощ правихме компресчета с риванол/указания от педиатърката ни/, на сутринта бебчо вдигна температура и се отпусна- непрестанно сънлив и жално плачещ! Давах Панадол и Калциев-Глюконат Лактат! Температурата спадна, но детето спря да се храни! Цяла седмица само по 2-3 преглъщания кърма и с постоянен плач 10-20мг. АМ на хранене! Сега ни предстои следващото боцкане/подкожно в гръбчето в областа на плешката/ и не зная бих ли могла да настоявам да му купя от неживата ваксина и възможно ли е поставянето и след първата жива??? Може ли някой да ми помогне в объркването и невежеството ми Embarassed ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ, КОЙТО МОЖЕ ДА МЕ НАСОЧИ!!!

# 128
  • София
Бърди,
не мислq, че сайта на National Autism Association е жълта страница. Споменах VAERS, защото вие подложихте и тяхната информация под съмнение (в една друга тема).
Анушка,
самият факт, че Бърди пак не е отговорил на въпроса ми не ви ли кара да се замислите защо умишлено го избягва. Целта ми е точно такава - да накарам повече хора да се замислят над него.
А за хепатита - няма да се ваксинирам, защото моето убеждение, е че така по-малко си вредя. Лично мнение. Ето и малко информация:
http://www.homeoint.org/kotok/vaccines/diseases/scleros.htm
http://www.909shot.com/Diseases/Hepatitis_B.htm
http://www.thinktwice.com/hepb.htm

П.П. И аз не искам да спорим, още повече да се заяждам.Просто искам Бърди да ми отговори на въпроса.

# 129
  • София
Reina333,
това, което се е случило с вашето детенце е ужасно и съвсем не безобидно. Ако аз бях на твое място не бих позволила да му се слагат повече никакви ваксини. Решението е твое, но преди да го вземеш, моля те, информирай се за възможните последици върху здравето му. Ето линкове:
http://www.909shot.com/Default.htm
http://www.medalerts.org/vaersdb/index.html
http://www.vran.org/index.htm
http://www.thinktwice.com/
http://www.whale.to/vaccines/vaccines.html
http://www.whale.to/a/thrower.html#103
http://vaccines.net/newpage114.htm
Мога да ти дам още много, стига да те интересува.
Как е сега бебчето?

# 130
Reina333  доколкото знам практиката да се поставят ваксини на гърба е отдавна отречена и вече не се прави. За останалите ти въпроси трябва да се намеси специалист. Аз лично при такава реакция от първата ваксина бих потърсила повече инфо преди да се реша на втора. Познавам детенце на 10 месеца, което с подобна реакция на първото ДТК лекарката все още не смее да му постави втора ваксина и изчаква /т.е самата педиатърка е притеснена/, то е много болнаво и все не и се струва достатъчно здрав. Зависи си от лекаря.

# 131
Миналият месец ваксинираха бебчето ми с ДТК- 1игла, но вез изобщо да ми обяснат, че има и нежива ваксина! Цяла нощ правихме компресчета с риванол/указания от педиатърката ни/, на сутринта бебчо вдигна температура и се отпусна- непрестанно сънлив и жално плачещ! Давах Панадол и Калциев-Глюконат Лактат! Температурата спадна, но детето спря да се храни! Цяла седмица само по 2-3 преглъщания кърма и с постоянен плач 10-20мг. АМ на хранене! Сега ни предстои следващото боцкане/подкожно в гръбчето в областа на плешката/ и не зная бих ли могла да настоявам да му купя от неживата ваксина и възможно ли е поставянето и след първата жива??? Може ли някой да ми помогне в объркването и невежеството ми Embarassed ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ, КОЙТО МОЖЕ ДА МЕ НАСОЧИ!!!
Проблемите Ви се дължат на некачествената (от гледна точка на страничните ефекти) ваксина и крайно неправилното и приложение.
Можете да смените ваксините за Втори прием с два (три) избора:
*Инфанрикс+орално полио
*Инфанрикс+Имовакс (интрамускулно полио).
*Ако намерите Инфанрикс-ИПВ-Хиб, можете да ползвате и нея.
*Лично аз (строго лично мнение) все още не мога да се доверя на Пентаксим като избор.

Ако решите да слагате Акт-Хиб всичко ще зависи от основният Ви избор. Обсъдете с педиатъра...
Ваксините (освен ММР) се слагат мускулно по предно-страничната част на бедрото.

# 132
  • София
Бърди, гледам че пак сте подминали въпроса ми. Не е хубаво това, да отговаряте само на въпроси, които ви изнасят, а другите да подминавате. ЧАКАМ отговор.
Ще ви кажа какъв е отговора на този въпрос, който ми даде леля ми: ДА, риск има, а гаранция никаква, че няма да се случи точно на теб.
Моля, кажете си и вашето мнение, все пак сте педиатър, нали? newsm78

# 133
И Бърди, моля те, недей да пишеш като гост (Гали), просто твоя стил на писане прозира отвсякъде. Не е трудно да го разгадае човек Mr. Green

Бърди не пише като гост. Стига сте се заяждали с човека. Какво ви става? Shocked

Пиша от компютъра на моя приятелка, не искам да й влизам с ник-а, нито пък искам да се регистрирам от нейния компютър. Та затова пиша като гост. Това притеснява ли те?
Или си мислиш, че не може да се намери друг да спори освен Бърди, та затова му преписваш и моите постинги?
Това че стилът ми на писане се оприличава на този на Бърди, може само да ме радва.
Бърди, извинявай, че заради мен си пак в немилост  Wink
Извинявам се за офф-а, но просто не се стърпях.

А колкото до многократно задавания ти въпрос, как да ти отговори човек на него, като е толкова елементарен. Ти замисляла ли си се, че всичко, което правиш, крие някакъв риск.
И нямаш гаранции, че никога нищо лошо не може да ти се случи.
И ако през целия си живот гледаш да избягваш рисковете, дано никога не ти се налага да вземаш много по- важни  решения от това дали да ваксинираш или не детето си!
Всеки си има жизнена философия, аз не споделям твоята, sorry!

# 134
@Гали
Танкс, няма проблем... Hug
Никога не влизам без моят любим ник, никога не пиша анонимен...
Birdie им се вижда и в сънищата-дали като птица Феникс или Назгул е друг въпрос... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт