Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 526
  • 824
  •   1
Отговори
# 360
В редица от ваксините се ползват съставки от микроорганизма, които са всъщност толкова резултатни по отношение на имунен отговор, колкото и "целият" организъм (безклетъчният коклюш, например).
В други ваксини се използва определен щам (вид), който чрез пресявки върху определена среда, губи вирулентни качества, но запазва способност да предизвиква имунен отговор (OKA/Мерк щам на варицела вируса, например).
Терминът "убита" не значи мъртва...

# 361
Бьрди,Ще обясниШ ли какво то4но оzна4ава имунен отговор и имунитет и каква е раzликата...

# 362
  • София
Здравейте, аз съм родител на две деца.Едното редовно ваксинирано и вечно боледуващо, при това с чести усложнения и преди време замалко да загуби слуха си. Другото има половината ваксини, които са правени през много по големи интервали от време между тях и факта е, че детето е здраво и не боледува/ освен тогава, когато е било ваксинирано/ Остановила съм, че обикновено след ваксинация децата ми боледуват 6 месеца, след това явно настъпва оздравителен период и така до следващата ваксина.
Е, стигнах до там, че спрях ваксините на малката. Сега чакам да ме глобяват #Crazy
Защо е така и дали ваксините са причина за тези ми наблюдения. И ако не възможни ли са 11 години съвпадения

# 363
Няма връзка между ваксинациите и честото боледуване.
Ако тези 6-те месеца са зимните месеци и децата посещават детска градина е нормално да боледуват по-често в сравнение с домашно гледаните деца.

# 364
ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ!!!  Grinning
ДНЕС ПРИКЛЮЧИХМЕ С ВАКСИНИТЕ! КАКВОТО БИЛО - ДОТУК! ПОНЕ ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ГИ СПАСИМ...
ЛЕКАРЯТ НИ ДОРИ НЕ ОПИТА ДА НИ РАЗУБЕДИ ИЛИ ДА КАЖЕ НЕЩО В ПОЛЗА НА ВАКСИНИТЕ, ПРОСТО КАЗА: "ДЕТЕТО Е ВАШЕ, ИЗБОРЪТ Е ВАШ!"
И НАКРАЯ: "НАЙ-ВАЖНОТО Е ДЕТЕТО ВИ ДА Е ЗДРАВО!"

ЗЛАТЕН ЧОВЕК.....  bouquet

# 365
Десина, моето дете ходи на детска градина, не е ваксинирано и изключително рядко боледува. Това, дали детето ходи на градина или не, не е оправдание за 6-месечно боледуване.
Предприятието, в което работи моят баща например, поставя абсолютно задължително противогрипна ваксина на работниците. При отказ ги заплашват, че няма да им изплатят месечното възнаграждение. Всяка година след тази ваксина, баща ми не може да стане от леглото по един месец. Веднага се разболява от грип.

# 366
Разбира се поставянето на ваксини по този начин си е за съд.

"Всяка година след тази ваксина, баща ми не може да стане от леглото по един месец. Веднага се разболява от грип."
->>Е, това сега...хайде, хайде...

# 367
Бьрди,Ще обясниШ ли какво то4но оzна4ава имунен отговор и имунитет и каква е раzликата.

# 368
Какво е имунитет Кристиян, какво е имунен отговор?
Поопресни знанията си, вместо да питаш...

# 369
Ясно.Както винаги всьЩност... Mr. Green

# 370
Ами не сме длъжни да пишем лекции тук...
Ти също си медицинско лице-напиши веднъж нещо свястно в съгласие със съвременните разбирания...

# 371
  • София
Съгласна съм че децата боледват повече през зимата, но когато не им се прави ваксина /примерно между две и шест год.възраст/ те почти не боледуват, особено през зимата. Що се отнася до здравия имунитет, то ще дам един пример:
Марката ми дъщеря не е ваксинирана против коклюш. Ходеше на ясла, после на градина, след това на училище. Почти не боледуваше. Но тази година се наложи да и направим ваксина БЦЖ. До десет дена след това тя се разболя от странна и много упорита кашлица, в която личния и лекар, а и педиатъра, при който я водих за консултация не разпознаха коклюш. Едната каза че е "настинка", "вирусче" , а другата-"алергия". В края на краищата се оказа че е било коклюш /след дъжд качулка- останови се когато детето вече беше добре, около три месеца след началото на заболяването. Оказа се, че тя е единствения случай на заболяло неваксинирано дете, вероятно след срив на имунитета. По неофициално становище на микробиолозите всички останали диагностицирани деца са били ваксинирани.На всичко отгоре се оказа че моето дете преболедувало инфекцията много по-леко в сравнение с другите деца.

# 372
Бьрди,Ще обясниШ ли какво то4но оzна4ава имунен отговор и имунитет и каква е раzликата.

Christian, ти поне ще обясниш ли на нас, непросветените, какво означават 2-те понятия и каква е разликата м/у тях?

# 373
Прави ми впе4атление,4е Бьрди иzпоzва теминьт"имунен отговор",а не " имунитет",с което оправдава веднага действията си.
Имунен отговор може и една баба от село да ти предиzвика с някоя праскова.
Имунитет е при иzкарана болест в естествения й ход на zараzа и раzвитие.Псевдо zараzи с полуумрели вируси  Laughing предиzвикват имунен отговор,но не и имунитет.Псевдо имунитет.Че и пари да ни вzимат zа него искат....А иначе милеят zа zдравето на милионите деца....Ама че иzкривено мислене... Joy
Отделно имунитета и сложният му механиzьм не е раzгадан до днес и който си внуШава,4е раzбира принципите му и тяхната вzаимоврьzка е само един философ теоретик.
Проиzводителите на ваксини трябва да от4етат все пак дейност и ефект и ни пробутват обраzуваните антитела след ваксина като "имунитет".А кьм края с малки буквички (с лупа да ги гледаШ) ...Ефективност 65% (рубеола) до 95%(хепатит).
И ако имаШ следи от математиката,се вижда ясно,4е % риск да се zараzи 4овек е по мальк от Беzнадеждността на ваксината.Т.е. риска да имаШ страни4на реакция или трайно увреждане надхвьрля стократно риска да те хване самата болест.

Ако човек zапочне да мисли и да си zадава вьпроси,сам Ще се у4уди колко много zнае по вьпроса,а се е оставил другите да вzимат реШения вместо него. Peace

# 374
"Ефективност 65% (рубеола) до 95%(хепатит). И ако имаШ следи от математиката,се вижда ясно,4е % риск да се zараzи 4овек е по мальк от Беzнадеждността на ваксината.Т.е. риска да имаШ страни4на реакция или трайно увреждане надхвьрля стократно риска да те хване самата болест."

->Цифри и умозаключения не почиващи на факти. Следователно-без значение.

Имунният отговор, изразяващ се в случая в производство на специфични антитела, не е различен в замисимост от това, дали ще е предизвикан от ваксини, или от случай на естествено заразяване.
Пример-готови антитела, които се вземаха от преболедували и се използваха за болни (т.нар. серум-терапия в 20 те години на 20 век).
Тоест, имунният отговор предизвикан от ваксина наподобява естествено заразяване, но има преимуществото да не предизвиква заболяване. Как? Като се обработва и пречиства причинителя.
Ако Кристиян оспорва това, оспорва Пастьор-той пръв доказа че чрез последователни пасажи на причинителя на бяс може да се намали вирулентността на щама. Цялата история около спасяването на детето ухапано от бясно куче през 1885   е описана тук:
http://www.foundersofscience.net/Rabies.htm

Общи условия

Активация на акаунт