Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 405
"Факти" стил Кристиян...

# 406
Информацията, която съм написала тук цитирам от книгата на д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето". За написването и човекът е ползвал около 100 литературни източника, множество уеб сайтове (които е публикувал на последните страници на книгата и всеки може да ги отвори и прочете), собствените си знания и тези на много негови колеги и специалисти, като ст.н.с. Десислава Дориданова, д-р Костова.  Така, че да казваме за нещо, че са глупости ей така с лека ръка е нелогично. При положение, че всички имаме глава на раменете си и не е трудно като се позамисли човек за някои неща, да си зададе много въпроси относно ваксините. Още повече, че в интернет има много сайтове, които разкриват грозна информация за ваксините и то логични неща. Има и снимки на оскактени дечица и разкази за множество смъртни случаи. И по нашата телевизия е имало предавания, гостували са родители с дечицата си в инвалидни колички, резултат от ваксиниране. Имало е не едно и две предавания. От това по-голям сигнал, че има нещо нередно - здраве му кажи!
И защо книгата на д-р Гълъбов е забранена, трудно се намира и т.н.? Защото НЯКОЙ има интерес тази тайна да си остане скрита. При днешната свобода на словото да се опитваш да скриеш нещо написано буди доста въпроси. Явно този някой много се притеснява какво ще се случи, ако всички научат истината. Нали, ако нямаше нищо за криене и масовата ваксинация е много хуманна, никой нямаше да се притеснява от подобни книги и информация. Абе, има нещо гнило... И не просто гнило, ами МНО-О-О-О-ГО гнило Crossing Arms

# 407
http://www.book-bg.com/details.php?id=2482

http://www.trud.cc/books/bookDetail.asp?id=3479

Еми прочетох я и честно казано ми звучи като Шифъра на Леонардо. Не искам да наранявам чувствата ви, но на мен ми звучи … абсурдно. В никакъв случай няма да престана да се ваксинирам само защото някой си смята, че една фамилия е създала световен, вековен заговор да затрие човечеството  Rolling Eyes .
Съгласна съм с това, че повече хора трябва да я прочетат за да престане да се спекулира с написаното в нея и всеки да си направи изводите.
Поздрави,
Ели

# 408
В БГ иzляzла една книга и толкова.Бедно,много бедно.... Sad
По света има толкова книги и толкова трудове иzписани на таzи тематика,но пове4ето хора нямат достьп и се ограни4ават с книгата на Гьльбов,която zа някои дори zву4и и като Шифьрьт на Леони...
Чудно ми е,ако педиатьра каже,4е ваксината може да убие детето ви,дали Ще му се иzсмеете на вьzгледа му или В никакъв случай няма да престана да се ваксинирам само защото някой си смята,[/b]  ??

# 409
Както много пъти съм споделял, светът в който живеем е свят на реалности.
Нашият български манталитет е свят на илюзии, предразсъдъци,заблуди и МАНИАКАЛНО недоверие. Дотолкова, че в един форум тук четох колко съпруги с удоволствие четяли СМС на мъжете си...

Поради тези наши национални особенности, култивирани почти 50 години, ние сме склонни към "конспиративен" начин на мислене и тотално манипулиране:
*на нас НИ вредят. Всички ни мислят злото...
*богатият е неизменно престъпник
*"ограбват ни", "мамят ни", "лъжат ни" на всяка крачка.
*всички около нас са длъжни да ни помагат при всички обстоятелства, да загърбят собственият си житейски интерес и да гледат само нашият.

Ние няма да просперираме като общество, ако не загърбим гнилият си манталитет и не преобразуваме мисленето си в конструктивно. Информацията помага на тези, които могат да четат "извън нея".
Много специализираната информация в която и да е била сфера, е недостъпно четиво за неквалифицираният. Естествено е!
Оттук нататък остават само четива тип "Д-р Гълъбов"... ако нямате доверие на никого.
Маниакалната подозрителност е тъжна Българска национална черта. Защото толкова много сме били лъгани...
Много от Българите, живеещи десетилетия в чужбина още не могат да осъзнаят как и колко са "в плен" на тази подозрителност и недоверие, независимо че живеят в общества, където на между-личностно ниво нещата са много по-различни...

# 410
В БГ иzляzла една книга и толкова.Бедно,много бедно.... Sad
По света има толкова книги и толкова трудове иzписани на таzи тематика,но пове4ето хора нямат достьп и се ограни4ават с книгата на Гьльбов,която zа някои дори zву4и и като Шифьрьт на Леони...
Чудно ми е,ако педиатьра каже,4е ваксината може да убие детето ви,дали Ще му се иzсмеете на вьzгледа му или В никакъв случай няма да престана да се ваксинирам само защото някой си смята,[/b]  ??
Не смятах да пиша по темата въпреки, че я следа с интерес.
Не мога да се споря аргументирано на вашето ниво, първо защото не съм медицинско лице и второ защото нямам време и желание. Съгласна съм с много от нещата, които пишете и най-вече с мнението ви че трябва да има информирано съгласие при поставянето на ваксините. В България имаме основен проблем с лекарите и той е в това че повечето от тях не умеят да общуват с пациентите си, не искат и не ги информират за лечението, което прилагат, алтернативите и възможностите и са склонни да спестяват истината. Трябва да се информират родителите за възможните рискове при поставяне на ваксините! НО това че има известен риск не значи, че аз ще спра да ваксинирам себе си и децата си. Аз се информирам и за рисковете при приемане на изписаните на децата лекарства, но това не значи, че не ги давам!

# 411
Хубав постинг,явно говориШ от сьрце..
.
Цитат
Много от Българите, живеещи десетилетия в чужбина още не могат да осъзнаят как и колко са "в плен" на тази подозрителност и недоверие, независимо че живеят в общества, където на между-личностно ниво нещата са много по-различни
...
<Надявам се,не виzираШ мен,zаЩото никога не сьм живял в БГ пове4е от няколко месеца (на по4ивка) и на гости и таzи подоzрителност и мания,4е все някой иска да ме погуби ми е непоzната.
Сьгласен сьм,4е в редица страни информацията zа масово полzване е ограни4ена и то умиШлено.Ако се информира таzи маса от див характер,Ще настьпи гражданска война и други лоШотии...Затова си има йуzди.
В БГ интернет има на добра цена,но вьпреки това,пове4ето не могат да си го поzволят.В други страни има контрол над интернета (контрол над информацията) чреz големи такси и малцинство може да си поzволи информация.Малцинството не е опасно като единица zа полити4ески погроми.Това е и целта.При по буйни и будни народи,по малко информация.

Затова в БГ народа масово се "информира" от жьлта преса,подкупени вестници и zависима телевиzия,сьвети от сьседа..."Това лекарство ми помогна,zна4и и zа теб става" ,постоянно хленчеЩи баби,които вси4ко zнаят,некомпетентни лекари и тн и тн....
Ами как да искаме от хората да реагират адекватно...Все едно да се присмиваме на болен 4овек и да искаме от него да стане от инвалидната коли4ка и да zапо4не да ходи....

# 412
Елипр,
Хубаво се информираШ,но ако децата ти или ти( не дай Боже) станат иzведньж в графа "статистика на тежки страни4ни реакции",информирането става беzсмислено,не мислиШ ли?
ЗаЩото може до днес добре да са понесли вси4ки ваксини,но никой няма да ти даде гаранция 4е при следваЩа няма да настьпи неЩо сериоzно.Такива слу4аи хиляди....Моят брат послуШно е понесьл вси4ки детски ваксини.На 12 умира от повторна БЦЖ ( и като бебе му е слагана БЦЖ и е понесена добре).
Но като каzваШ,реШението zа теб и децата ти е твое и никой не може да ти го отнеме.Когато обаче един човек приема така неЩата,би трябвало да си мьлчи,ако неЩо го сполети след ваксина,а не да тьрси обеzЩетения от внеzапно появилите се виновници...
Има родители,които настьрвено zастават zад ваксините и водят спорове,докато zапо4нат да хлен4ат,4е децата им са полу4или тежки страни4ни реакции и ве4е са си променили мнението zа ваксините.За такива слу4аи говоря.
В теzи слу4аи е редно всеки да си носи крьстта.

# 413
Christian, съжалявам за загубата ти  Sad. Сега разбирам по-добре позицията ти. Дано никога не ме застига подобна съдба  Praynig .
Въпреки това аз не мога да приема част от изводите до които стигате (противниците на ваксинирането). Минах христовата възраст и за мен света отдавна не е черно-бял, за това и не приемам, че някой умишлено иска да увреди децата ми  Shocked . От друга страна съм на ясно, че ваксините се произвеждат за пари и някой ги печели, а аз ги плащам. Но и хляба се продава за пари, това не значи че трябва да се линчуват хлебарите. Сигурна съм че при производството на лекарства има и нередности, че някой за да получи Нобелова награда е готов на всичко, нищо човешко не е чуждо на лекарите и фармацевтите.
Някой от постингите ми звучат пресилено и абсурдно, съжалявам. И аз имам право на мнение  Wink.

# 414
  • София - Варна - Бургас
Ellypr, ти как би реагирала ако силово ти наложат  да не си ваксинираш децата?
- Най-малкото ще се възмутиш, нали?
- А какво е това - вземат токущо роденото бебе от щастливата му майка, и без да я попитат му забиват инжекцията    Хепатит В (I прием) и ТБЦ ...
- Къде е тук Информираното съгласие...

# 415
И друго интересно има...
Милиони деца по света умират от лоШа хигиена,липса на вода и храна и никой не го е грижа и не се инвестират пари,а в сьЩото време са много zагрижени zа 200 000 жени,които умират от цервикален рак и влагат милиарди zа нова ваксина...
Преz ориzова хартия по нямаШе да проzира... Wink

# 416
И друго интересно има...
Милиони деца по света умират от лоШа хигиена,липса на вода и храна и никой не го е грижа и не се инвестират пари,а в сьЩото време са много zагрижени zа 200 000 жени,които умират от цервикален рак и влагат милиарди zа нова ваксина...
Преz ориzова хартия по нямаШе да проzира... Wink
Баба му стара, е по-грубо и тъпо нещо от това не бях чела във ФОРУМ.
И Вие имате претенцията да сте хуманен лекар????
Аз и за ветеринарен не бих Ви приела. Sick #Crazy

# 417
Да, лошото е, че в България има само една книга, която аз често цитирам. Защото някой умишлено крие информация. Но тази книга се оповава на световни източници против ваксините и както казах те са посочени там. И на мен дълго време ми беше трудно да приема, че някой бил искал умишлено да убива... С времето и информацията, която вече нахлува чрез нета някак си нещата си идват на мястото и се приемат.
И съм сигурна, че позицията на Кристиян не е такава, защото с брат му се е случило най-лошото след ваксина, а защото първо има глава на раменете си и второ чете много. И при това е лекар. И повярвайте, не е единствения лекар разсъждаващ така. Моята зълва завърши хомеопатия. В курса им имаше много лекари. И никой от тях не е ваксинирал децата си!
И аз не съм лекар, но съм химик и си задавам въпросите от гледната точка на такъв. И даже не е нужно да си химик. Достатъчно е да се разровиш из нета (или учебниците по химия), за да провериш колко токсични и опасни за здравето на човека (за нервната му система примерно) са химическите съставки на ваксините. Пък да не говорим там за убитите, полуубитите или полуживи бяха  Laughing вируси...
Ако майката природа (или Господ) беше решила, че без ваксини не бихме оцелели, то ние със сигурност щяхме да се раждаме с по една торбичка инжекцийки или най-малкото щяха да растат по дърветата примерно. Образно казано. Истината е, че колкото по-близо живеем до природата, толкова по-здрави ще сме и не са ни нужни никакви отрови вкарани насилствено, за да сме здрави.

# 418
Ellypr, ти как би реагирала ако силово ти наложат  да не си ваксинираш децата?
- Най-малкото ще се възмутиш, нали?
- А какво е това - вземат токущо роденото бебе от щастливата му майка, и без да я попитат му забиват инжекцията    Хепатит В (I прием) и ТБЦ ...
- Къде е тук Информираното съгласие...
Мен също не са ме питали дали искам да ми ваксинират децата, по-лошо не са ме питали с коя точно ваксина да го направят. Съгласна съм, ваксините не трябва да са задължителни. Най-малкото защото това нарушава правата на човека.

а защото първо има глава на раменете си и второ чете много. И при това е лекар.
Ето това е особено дразнещо, щом някой не приема доводите ви то той задължително няма глава на раменете си ... убийствен аргумент, щом не харесвам гурото ви значи съм тъпа ...

И повярвайте, не е единствения лекар разсъждаващ така. Моята зълва завърши хомеопатия. В курса им имаше много лекари. И никой от тях не е ваксинирал децата си!
Ето ти си имаш зълва, а пък аз си имам свекърва. Лекар с дългогодишен стаж, изтъкнат шев на поликлиника - ваксинира себе си, съпруга си, синовете си и сега внуците си. Имам и най-добра приятелка, медицинска сестра в реанимация със съпруг хирург - ваксинират себе си и детето си. Това обаче отново не са аргументи, еди кой си не иска, но еди кой иска ... и какво аз убедих ли те в правотата си  Rolling Eyes ... е толкова и ти ме убеди.

Ако майката природа (или Господ) беше решила, че без ваксини не бихме оцелели, то ние със сигурност щяхме да се раждаме с по една торбичка инжекцийки или най-малкото щяха да растат по дърветата примерно. Образно казано. Истината е, че колкото по-близо живеем до природата, толкова по-здрави ще сме и не са ни нужни никакви отрови вкарани насилствено, за да сме здрави.

Ето този аргумент е най-смислен! Да, може би с развитието на медицината ние се израждаме като вид. И да, може би е най-добре, от гледна точка на майката природа, да оцеляват само най-силните. НО аз не искам децата ми да са от тези, които според природата и естествения подбор, не заслужават да оцелеят. Радвам се че ти смяташ, гените си за толкова силни, че да оцелеят и без ваксини, антибиотици и др. лекарства, но аз не съм сигурна в моите.

# 419
А какво ще правиш, ако точно на твоето детенце (Недай Боже!) се случи най-лошото след ваксина? Не е ли това пак риск печели, риск губи? Тогава кой ще виниш, себе си, ваксините или ...
Не е въпроса в това да се обиждаме. Всеки си има лично мнение. И сега вече разбрах защо толкова върло защитаваш ваксините - това свекърва ти да е лекар не е малка работа! Laughing
Нали не очакваш в учебниците им да пише нещо друго?!
За ваксините аз говоря от личен опит - като майка на неваксинирано дете и разбира се от информацията в нета. И те уверявам, че никога не съм имала и най-малкото притеснение, че детето ми може да се разболее от тези болести срещу които поставят ваксини. Имунната му система "работи" изключително добре, защото не сме я "натоварвали" с безсмислени ваксинации. Една здрава имунна система би се преборила с вирусите на и без това безобидните детски болести.
А ти знаеш ли, че никой не може да ти даде гаранция, че детето ти е изградило имунитет срещу съответната болест, макар че си поставила ваксина, но че е нанесла някаква вреда - в това бъди сигурна. Най-малко химията го е направила.
И съвсем не изкарвам никого тъп, просто се учудвам, че има хора които не искат да видят и другата страна. Нали знаеш, че монетата винаги иам две страни...
И аз искам държавата да ме остави аз да реша кое е добро и кое не за моето дете, ама ето на - тя е решила вместо мен. И като не ми дава право на избор, ме направи престъпница. Но по-добре това, отколкото после да ми дава някакви 100 лева за инвалид и хорското съжаление. Защото не се намери лекар (и ти няма да намериш такъв), който да ми даде гаранция, че нищо няма да му се случи на детето след ваксина. Всеки свива рамене "Възможно е, ама то става веднъж на незнам си колко случая. Е, точно на теб ли ще ти се случи..." Представи се, че вземе и се случи точно на мен?

Общи условия

Активация на акаунт